Valné shromáždění OSN si Ukrajiny dokonce ani nevšimne – studená sprcha z úst ukrajinského experta

20. 9. 2015    zdroj
Kyjev by neměl spoléhat na to, že nadcházející Valné shromáždění OSN bude málem osudové pro Ukrajinu, jak o tom hovoří ukrajinská propaganda. S tímto varováním vystoupil na tiskové konferenci v Kyjevě ukrajinský politolog Michail Pavlov. Informoval o tom korespondent “PolitNavigatora”.


Zdůraznil, že ukrajinská masmédia a ministerstvo informační politiky spolu se svými zastánci vážně zveličují význam Valného shromáždění pro Ukrajinu.

“Domnívám se, že jakékoliv spekulace ohledně zbavení Ruské federace práva veta nebo nějakých zásadních osudových rozhodnutí, která by mohla být vyhlášena na Valném shromáždění, nebo nějakého veřejného propojení syrské a ukrajinské otázky jsou irelevantní – to vše se nestane, je přesvědčen politolog. Během zasedání Valného shromáždění OSN se může uskutečnit setkání, dokonce ne jedno, spojené s ukrajinskou problematikou. Ale není pochyb o tom, že ukrajinská otázka nebude ani na prvním, ani na druhém, ba dokonce ani na třetím místě. Není třeba si brát příklad z ne příliš čisté informační politiky, kterou se snaží provádět naše vláda.”

Pro Novou republiku  vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová