Podpora islámských teroristů ze strany USA vrcholí… Doufejme, že už skončí nesmyslná rusofobie a začne reálná spolupráce Evropy s Ruskem.

Jaromír Petřík
13. 10. 2015   blog idnes
USA se jednoznačně přidaly na stranu islámského terorismu. Podporují islámské teroristy v Sýrii a Rusku, které v Sýrii proti skutečným teroristům opravdu bojuje, vyhrožují jak mohou.

Nyní čtu, že prezidentský kandidát USA guvernér státu New Jersey Chris Christie prohlásil – cituji: „Můj první telefonát by byl Vladimirovi. Řekl bych mu: Poslyš, zavádíme bezletovou zónu, a tím chci říct, že ji zavádíme pro všechny včetně tebe. Takže mě nepokoušej, protože to udělám,“ prohlásil Christie a dodal, že zatímco Putin si v Sýrii na sebe vzal příliš těžké břímě, Obama je slaboch, který Putina do Sýrie přizval.

Představitelé USA jsou bezradní a vzteky bez sebe, když za celou dobu jejich údajného boje s Islámským státem, tento stát nebývale posílil a rozšířil svoje území. Pro představitele USA je totiž hlavním nepřítelem Rusko, které se jakýmkoliv způsobem snaží zavléct do války.

Proto by mne zajímalo, na základě jakého práva by tento prezidentský kandidát USA sestřeloval ruská letadla nad Sýrií.

Když to nevyšlo na Ukrajině, tak USA provokují Rusko v Sýrii. Američané by neměli lehké tuto agresi zdůvodnit, protože Rusové bojují proti islámským teroristům na základě oficiálního požádání legitimní syrské vlády podle stanov OSN. A jelikož ruským spojencem je prezident Assad, tak samozřejmě hlavním nepřítelem v Sýrii pro USA je Assad a žádní islámští teroristé, nebo IS.
Moskva jedním úderem zmařila plány Washingtonu – Bývalý šéf izraelské zvláštní služby „Nativ“ Jakov Kedmi: “Vítězství Moskvy a Damašku bude hanbou Západu Pokud se Rusku podaří zlikvidovat Islámský stát a další islamistická teroristická uskupení, bude to znamenat úplnou porážku USA a jejich spojenců. Jejich pět let trvající úsilí svrhnout v důsledku občanské války prezidenta Sýrie Asada se nezdaří. Všem bude jasné, že účinnost ruských vojenských sil je mnohem vyšší, než amerických.” http://www.novarepublika.cz/2015/10/moskva-jednim-uderem-zmarila-plany.html

Co potom s tím? USA přestanou být supervelmocí, která si jako jediná přisvojila právo vojensky napadat země, které se jim zlíbí (tedy znelíbí).

Ale snad se blýská na lepší časy v Evropě – viz tento článek: http://www.novarepublika.cz/2015/10/brusel-bude-spolupracovat-s-ruskem.html

Cituji: „Ministři zahraničních věcí, zastupující 28 členských států Evropské unie, kteří v Lucemburku jednají o Blízkém východě, právě došli k závěru, že země EU jsou připraveny zapojit se do politického urovnání situace v Sýrii. A v tomto procesu počítají se spoluprací na mezinárodní úrovni – a to včetně Ruska! A připouštějí udržení Bašara Assada u moci.

V přímém vstupu ministra Zaorálka pro vysílání pořadu Horizont na čt24 koktal jak ministr, tak redaktor Kubal – první nevěděl, jak sdělit změnu postojů EU, druhý nevěděl, jak na to reagovat poté, co od Zaorálka očekával potvrzení antiruských postojů EU.

Doufejme, že už skončí nesmyslná rusofobie a začne reálná spolupráce Evropy s Ruskem.

S USA Evropu nečeká nic dobrého, což ostatně vidíme na případu Ukrajiny a rozvráceného arabského světa, ze kterého do Evropy proudí miliony muslimských uprchlíků a vnucování vlády amerických korporací Evropě ve formě smlouvy TTIP.