Ruské ministerstvo zahraničí vyzvalo vládu Velké Británie k odpovědnosti za pronášená tvrzení

7. 10. 2015   Politikus

Oficiální představitelka ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová se na tiskové konferenci v úterý obrátila k vládním orgánům Velké Británie s výzvou, aby nesly odpovědnost za svá tvrzení a předložily konkrétní fakta, na kterých se zakládají jejich obvinění, že Rusko prý útočí na syrskou opozici.

„Podpořte svá slova nějakým konkrétními materiály, konkrétním potvrzením. Jste přece lídři států a za svá slova nesete odpovědnost. Na vašich slovech závisejí osudy lidí“, řekla Zacharovová.

„Pokud je (ruská speciální operace v Sýrii) chybná, tak v čem ta chyba spočívá? Předložte nám konkrétní fakta, řekněte, kde děláme chybu. Vždyť takovýmto způsobem formujete veřejné mínění a ti lidé, kteří sedí u obrazovek, vám věří, věří, že se jedná o chybu“, také dodala představitelka ruského ministerstva zahraničí (citováno podle RIA Novostiů).

V pondělí 5. října britský ministr zahraničí Philip Hammond prohlásil, že Rusko vede v Sýrii asymetrickou válku a dopouští se tím chyby. NATO také požaduje, aby Rusko okamžitě přerušilo své letecké bombardování syrské opozice a občanů a soustředilo se na boj s bojovníky „Islámského státu“.

Překlad: Irena