Sergej Lavrov: Moskvě není jasné, co konkrétně dělají USA v Sýrii

 Sergej Lavrov.
15. 10. 2015   Sputník
Moskvě není jasné, co konkrétně dělají USA v Sýrii a proč výsledky této činnosti jsou tak minimální, řekl ministr zahraničních věcí RF Sergej Lavrov.
„Vidíme velmi málo konkrétních věcí, které by vysvětlily, co konkrétně dělají Američané v Sýrii a proč jsou minimální výsledky od takového počtu bojových náletů… Myslím, že za 25 tisíc náletů tam bylo možné celou Sýrii rozbít na třísky”, řekl ministr v interview televiznímu kanálu NTV.

Lavrov vyzval Západ “aby se překonal” v zájmu vítězství nad IS Podle slov Lavrova Rusko navrhovalo USA pomoc pro lepší koordinaci leteckých úderů proti Islámskému státu v Sýrii, ovšem Američané zatím na to nereagují.
Američané i nadále kritizují pozici Moskvy, přitom na všechny prosby ruské strany o poskytnutí údajů o „správných cílech” se USA vyhýbají odpovědi, dodal ministr.

„Tak potom jsme řekli: dobře, jestli si myslíte, že my oslabujeme ty, na koho vy sázíte jako na upevnění opozice, včetně boje proti ISIL, ukažte, kde je třeba provádět údery. Také žádná odpověď”, řekl hlava MZV RF.