Ukrajina bude pro ISIL připravovat informace o ruských pilotech

7. 10. 2015    zdroj
Poslanec Nejvyšší rady Anton Geraščenko oznámil, že na neslavném webu “Mírotvůrce” bude zřízena sekce s osobními údaji pilotů, vojáků a personálu, účastnících se operace na straně syrské vlády. Připomeňme, že na těchto stránkách byly osobní údaje spisovatele Olese Buziny v předvečer jeho vraždy. 


“Mírotvůrce”, publikující v rozporu se zákonem důvěrné informace, je veden ukrajinskými orgány, aby bylo možno zúčtovat s nepohodlnými.

“Vyzývám každého, kdo má informace o ruských občanech, podílejících se na nevyhlášené válce Ruska proti syrskému lidu, aby oznámil všechny známé údaje internetové stránce “Mírotvůrce”, kde bude zřízena samostatná sekce “Zločiny Putina v Sýrii a na Blízkém východě”, uvedl ukrajinský poslanec na své stránce na Facebooku.

Geraščenko s odkazem na stanovisko svých stoupenců poznamenává, že v reportážích ruské TV “jsou detailně v plné parádě technici z Ruska, kteří zavěšují bomby a rakety na letadla.”

“Jejich tváře budou stačit, aby je isilovci a jejich kolegové v Rusku, kterých je na Kavkazu dost, mohli potom najít a pomstít se podle “práva šaría”, sděluje svůj předpoklad Geraščenko.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová