Babišovo superdokonalé lovení v kalných vodách

– vlk –
29.11.2015 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com

Babiš v politice a zejména v té české, je prostě průšvih. Zejména, když je ještě návdavkem ministrem financí a ANOšéfe! a vede trvale politické preference. Je zjevné, že pokud se nestane nic, dnes sotva předvídatelného, bude příštím premierem. Čímž se staneme naprosto oficiálně další systémovou Ukrajinou. Ne nebojte, nechci vám vsugerovat, že nás snad v dohledné době čeká občanská válka. Jen v několika málo letech stihneme to, na co v Kyjevě potřebovali více než 20 let – že oligarchvé převezmou zemi do své správy jak de facto, což je stav , který známe už minimálně dvě dekády, tak de jure. 

Takže v téhle šílené disciplině, v pomyslném mistrovství Evropy oligarchů, bereme bronz. Po italském zlatu Silvia Berlusconiho, ukrajinském Porošenkově  deroucím stříbru….

Jsou medailová umístění, která bych si opravdu rád odpustil. Leč smůla – nezáleží to vůbec na mně. Nadkritické množství občanů volí koblihu, Vodňanské kuře nebo bezmasé špekáčky… A já to musím akceptovat.

A  Andy, který sliboval, že zatočí se zlodějnami, že má odborníky, že bude vybírat daně jako o závod, že ušetří miliardy přes centrální nákupy, že všude, kde se objeví borec z ANO šéfe! se nebude prázdně kecat, alébrž pilně makat…

Ačkoli je praxe více než zdrcující – daně se lépe nevybírají, ale je fakt, že nedoplatky na daních klesly. Ne proto, že by Babiš uměl vybrat od dlužníků to, co předchozí vlády ne, ale proto, že část starých dluhů odepsal. Pokud jste to nezaznamenali, tak podle veřejně dostupných informací ovšem zdaleka nejvíc měl odpustit v tom neplacení sám sobě – konkrétně 1,48 !!!!! z celkově odepsaných 5,82 miliardy – viz

http://file.mf.cz/727/4-01-16-E15-0210.pdf

Uznejte, že takovéhle hospodaření ministra financí opravdu nemá chybu. A v ostatních, předvolebních bombastických vyhlášeních to není lepší. Centrální nákupy zatím žádnou obrovskou úsporu nevygenerovaly, maká se tak, že když Babiš předkládá ve sněmovně klíčové zákony, je na dovolené a jeho odborníci v Praze, Brně, Ústí a  řadě dalších měst evidentně selhávají a už jen bojují o to, aby zůstali ve vedení měst. Bez ohledu na to, s kým se kvůli tomu spojí… O kvalitách jeho odborníků svědčí i fakt, že dva z šesti původně za ANO nominovaných ministrů už byli, pro nezvládnutí úřadu odvoláni. A případ Kleslová a její mnohočetné obročnictví v ČEZu a pražských městských firmách demonstruje, že nejméně prominentním členům ANOšéfe! nic lidského není cizí.

Jenže bodrý český občan je zřejmě raněný slepotou a Babiš i nadále neotřesitelně kraluje všemožným politickým průzkumům. Naprosto to nechápu. Tedy po stránce elementární logiky a schopnosti reagovat na prokazatelná fakta.

Pes /všimněte si – pes, nikoli vlk :)/ je zakopán v tom, že lidé dávají před skutečností přednost uměle vytvořené virtuální pseudorealitě. Vytvářené specialisty z reklamní branže. A tady, jak si ukážeme, podává jak Babiš, tak jeho okolí naprosto špičkové výkony! A na občana Koblihu to platí naprosto dokonale! Mimo jiné, že mu to ušetří přemýšlení. Je dost vytížen rozhodováním, jestli si koupí kuřecí /sic!/ špekáček nebo opékáček!

Uvedu případ z pátku. Respektive dva.

Ten první z Babišem kontrolovaného tisku. Ta koupě se mu začíná velmi a velmi vyplácet! Mám na mysli konkrétně páteční Lidovky (ze 27.11.2015) konkrétně z hlavní strany téhle tiskoviny.

Tzv. otvírákem – tedy hlavním článkem toho vydání je článek s v pravdě barnumským nadpisem – Extremista a jeho byznysmeni.

Lidovky, se záviděníhodným mravokárným důrazem, zde řeší docenta Konvičku, jeho politické ambice (dokonce i napoleonský komplex!!!) a muže, kteří mají stát v pozadí jeho sdružení – politické podnikatele. Konkrétně jmenují Víta Bártu a  kmotra Hrdličku. Jak asi ten článek vypadá si dovede představit i člověk postižený Downovým syndromem. Takže ho sem nedám, Ušetřím vás toho. Ale ne úplně. Místo něj předhodím redakční sloupek, který byl hned vedle toho úžasného artiklu také na první straně. Je to dílo mého dlouholetého lidoveckého „oblíbence“ Martina Zvěřiny. Který se v redakci drží jako klíště, ať jí šéfuje kdokoli. A jeho písmena, která na dané téma vytvořil, tak to je opravdu nářez! O ten vás ochudit nehodlám:

Myslím, že nejsem úplně nešikovný, pokud jde o psaní komentářů. Nicméně mi nezbývá než veřejně prohlásit, že něco takového, co stvořil Zvěřina, bych opravdu nikdy nedokázal. Psát pro Babišovy Lidovky a bavit se o projektech politických podnikatelů, konstatovat, jak moc to vynáší těm, kteří je zřídí i těm, co do nich nastoupí a jmenovat Bártu, sázkařského kinga Valentu a pár dalších, připomenout tragéda Pepu Dobeše, následně úpěnlivě varovat před nebezpečím, které pro stát a jeho demokracii představuje Konvička, celou tirádu zakončit dotazy, kolik si my, voliči od takových necháme namluvit a vyjadřuje naději, že Konvičku moudří čeští voliči smetou stejně, jako kdysi jiného české demokracii velmi nebezpečného polykače brouků a důchodce Kremličku, to je tedy absolutní výkon!!!

Ačkoli Zvěřina je pro mne normálně dost těžko stravitelný, tak tentokrát bych jej bez mrknutí oka, kdybych mohl, nominoval do soutěže. Planetární demagog roku!

Ano, čeští podnikatelé v politickém byznysu si určitě nahrabali obrovské sumy. Nicméně, aby někdo podepsal sám sobě odpustek za 1,5 miliardy? Tak o tom si všichni ti Valentové, Hrdličkové, Bártové, Janouškové, Rittigové, atd. mohou jen nechat snít! Za předpokladu, že článek v  E15, který jsem vám před chvílí nalinkoval, stojí na reálu!

A Konvičkova nebezpečnost? Nebo dokonce Kremličkova? Ve srovnání s Babišem jako místopředsedou vlády a ministrem financí??!!!! To je naprostá groteska!

Zajímalo by mne, jestli Zvěřina někdy slyšel písničku Uhlíře a Svěráka Panský kočí. Pokud ne , vřele bych mu ji doporučil. Konkrétně třeba tenhle verš:

Kočí pánům prozradí,
co se šustne v podhradí.
Za tepla donese,
v pase při tom ohne se.
Za tepla donese,
v pase při tom ohne se.

Nicméně posmívat se Zvěřinovi? Ne! Každý z nás se musí uživit… Přihlédněme navíc k tomu, že i Zvěřina má limity a svého mistra! V osobě samotného Andyho. Respektive jeho PR  poradců! Tím se dostáváme k příkladu č. 2.

Je to v podstatě jen pár dnů, co vláda jednala na svém zasedání o tom, zda se Česká republika připojí nebo nepřipojí ke slovenské žalobě na způsob hlasování o kvótách a rozhodla, dle mého správně, že nikoli. Na Kose bylo už opakovaně vysvětlováno proč je tento krok kontraproduktivní a Slovensko by se ho NYNÍ mělo zdržet! Ale ještě jednou to zopakuji:

– jde o klasickou zbraň na jedno použití. Slováci ji vytáhnou ohledně silového hlasování o jednorázovém přerozdělení 160 000 migrantů. Které skončilo výsledkem celá EU proti Slovensku, Rumunsku. Maďarsku a  ČR. U Evropského soudního dvora není žádná šance, že by za tohoto poměru sil, jeho kolegium rozhodlo proti většině 23 zemí a zejména všem velkým státům. A navíc nás dost pravděpodobně čeká hlasování daleko důležitější – o kvótách automatických. Kde rezultát v podobě 23-4-1 , zejména po Paříži, nepřipadá v úvahu. A kde výsledek, pokud vůbec, bude daleko těsnější a  každý jeden ze soudců bude vázán svým osobním pohledem na problematiku a svou zemi. Ačkoli to nesmí. Takže jestliže ve věci „malých “ kvót bude Slovensko, podle všeobecného očekávání – poraženo, znamená to, že až se bude osudově lámat chleba, bude mít Evropský soudní dvůr svůj precedens, od kterého, když nebude chtít vypadat jako spolek kašparů, se bude muset držet. Protože z té jednorázové zbraně už bylo, nevhodně a nesmyslně – vystřeleno!

Česká vláda se tedy rozhodla správně. Nota bene – jestli žalobu podá jeden, dva nebo tři státy je naprosto lhostejné. Do výsledku se to nijak nepromítne. A Fico to dělá zejména proto, že má před volbami.

Koukal jsem jako na zjevení, když mne v pátek potrefila informace, budu Babiše přímo citovat, že:

Já se zeptám kolegů, jestli nechceme přehodnotit náš přístup.
Musíme možná ještě i zvážit, jestli se nepřidáme k té žalobě, co dalo Slovensko na kvóty, protože kvóty jsou nesmysl.

zdroj: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/babis-zalobu-jeste-zvazme-sobotka-nechapu-tu-zmenu_363774.html

Babiš má kolem sebe opravdu extratřídu tzv. spin doktorů!!! To se musí nechat! Pokud ty formulace vymyslel on sám, vůbec se nedivím, že vydělal ten obrovský balík, který ho posunul mezi nejbohatší lidi planety. Je génius. V technologii moci a jejím užívání!! O to více bych se ho ve vrcholné politice bál a o to rychleji by ji měl opustit! V našem zájmu. Ale o to jistěji tam naopak zůstane. Protože těmi dvěma jednoduchými větičkami získal zase několik procent hlasů. A  jeho jediní konkurenti – socani, jich okamžitě několik procent ztratili. Protože spolu s lidovci, podle očekávání – Babiše a jeho PR poradců reagovali očekávaným způsobem – Babišův požadavek odmítli. Neb už bylo hlasováno. Přesně tohle Babiš totiž chtěl, aby se stalo!

On je, pro občana Koblihu, přece ten, co by se se zlým Bruselem rval, ale zrádný Sobotka mu v tom zabránil!!! Takhle to bude vnímat občan Kobliha! Zejména když mu vydatně, ve vytváření téhle pohádky pomáhají veřejná sdělovadla, jak předváděla třeba ČT v sobotních večerních zprávách!!!

Ale jak že to říká Babiš? Staví na vládu tvrdý požadavek – ve smyslu – chci a vyzývám vás, abychom se připojili k Ficově žalobě a neuspokojuje mne výsledek minulého hlasování vlády a proto nekompromisně chci nové hlasování? Ani nápad! On sděluje

Já se zeptám kolegů, jestli nechceme přehodnotit náš přístup.
Musíme možná ještě i zvážit, jestli se nepřidáme k té žalobě,….

Já se zeptám! Musíme MOŽNÁ ještě i zvážit…

Žádný tvrdý a nesmlouvavý požadavek. Ne, on nadhodí jen udičku a ví, jaká bude odpověď. Na zbytku už popracují mainstreamová sdělovadla, včetně těch jeho a  pana Koblihu. Ten se myšlením nijak obtěžovat nebude, takže mu očekávaně vyjde, že Babiš chtěl,ale srab Sobotka nikoli!!!

Absolutně dokonalé! Těm, kteří zatím nedocenili dokonalost tohoto Babišova mediálního tahu vysvětlím, proč Babiš nepřišel s tím tvrdým požadavkem na nové hlasování. Protože si to, jako ministr financí, který co nevidět bude muset na mnohá jednání do Bruselu, naprosto nemůže dovolit. Pokud nechce být za ošklivé kačátko typu Varoufakis, s kterým se nikdo nebude bavit. A tím méně, že nejspíš bude příštím premiérem! Proto. V Bruselu potíže tím svým – Já se zeptám kolegů a možná ještě zvážit nebude mít problém! Na dotazu přece není nic špatného – on nic neinicializoval, vláda zůstala na svém postoji. Takže v centrále EU to za něj odpracoval Sobotka. A doma? Tak tam hlasy, jak už řečeno, nepochybně narostou. Opět to za něj odpracoval Sobotka!

Opravdu mistrovský kousek! Dokonalá práce! Dokumentuje, proč se Babiše a manipulací jeho propagandistické mašiny mimořádně bát!