Ruský raketový komplex S-400 je schopný v Sýrii zničit jakýkoliv cíl

25.11.2015  
Do obrany ruských letadel v Sýrii se, kromě raketového křižníku Moskva, který již zaujal pozici u pobřeží Latakie, brzy zapojí raketový komplex S-400.Ruské ministerstvo obrany uvedlo že ruská armáda bude sestřelovat všechny cíle, které představují hrozbu pro ruskou armádu.
Komplex Triumf (S-400) je ruský protiletadlový raketový systém nové generace, který se začal zavádět do ruských ozbrojených sil v roce 2007. Tento systém je schopen ničit nejen současné, ale i budoucí prostředky leteckého útoku, uvedla RT.

S pomocí radaru včasného odhalení je S-400 je schopen zasáhnout cíl na vzdálenost 600 kilometrů. Triumf může ničit aerodynamické cíle ve vzdálenosti 400 kilometrů, a balistické střely letící rychlostí až 4,8 kilometrů za sekundu až do 60 kilometrů.

Do této této kategorie zbraní jsou zahrnuty řízené křídlaté střely, taktická a strategická letadla, stejně jako protiraketové hlavice. Systém S-400 může zničit objekty letící ve výšce 5 metrů. A v tomto ukazateli (stejně jako v řadě jiných), nemá ve světě obdoby. Například americký Patriot identifikujte cíle ve výškách až od 60 metrů. 

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová