Střílení Srbů je práce, uřezávání hlav srbských civilistů je zábava

Ivan David
25. 11. 2015
Předpokládám, že za tvrzení uvedené v nadpisu jeho autorovi v České republice žádný trest nehrozí. Proč? Jeho autor nestál poblíž prezidenta Zemana při jeho projevu 17. listopadu na Albertově (viz), takže bdělá severočeská státní zástupkyně nezasáhne.


Autor výroku vystupující pod jménem Ahmed Bosnevi napsal na své internetové stránce přesně toto:

“Vážím si toho, že nám 3000 arabských mudžáhidů přišlo během války na pomoc. Ale zase bych jejich pomoc tolik nepřeceňoval, protože centrální velení bosenské armády v čele se Seferem Halilovićem vůbec nerespektovali, a dělali si, co se jim zlíbilo. Potřebovali jsme je na kritických úsecích naší obranné linie – ve Srebrenici, v Mostaru atd. Jenomže Arabové si místo toho zvesela řádili v centrální Bosně, a uřezávali hlavy místním srbským civilistům, nebo je opékali zaživa. Jako nic proti gustu, ale nejdříve práce, a až potom zábava. To byl zrovna úsek, kde jsme měli četniky zrovna docela pod kontrolou. V boji se Srby a Chorvaty se naopak osvědčili místní členové súfijských bratrstev (naqšbandíja a qádiríja).” Text najdete zde.

Tentýž Ahmed Bosnevi se ovšem dovolává ústavy, když žádá propuštění docenta Konvičky z práce (11. 9. 2014). Dovolává se dobrého jména Univerzity, lidských práv, toho, že islám je v ČR tradiční náboženství, vyjadřuje názor, že ČR není civilizovaná. Velkou část Bosny muslimové ovládli, takže tam už zřejmě není třeba na lidských právech trvat.

Doc Konvička je entomolog a „ze záliby“ vyjadřuje své názory na islám. Pan Bosnevi je, jak sám napsal, „především muslim“ a proto ze záliby chválí vraždění srbských civilistů. Zda pracuje a kdo to vlastně je, nevím. Je to imigrant? Je to Český občan? Je to národností Čech, který konvertoval k islámu, protože mu imponuje ozbrojený džihád?

Vsadím se o šest lahví kvalitního sektu, že pan Bosnevi za schvalování vraždění srbských civilistů obviněn nebude. Tak nezní politická objednávka. Zde je dopis rektorovi Jihočeské univerzity (zde):

Dobrý den.
Vážený pane rektore, vyhoďte z vaší univerzity pana docenta Konvičku. Svými aktivitami dlouhodobě poškozuje dobré jméno Jihočeské univerzity. Mám neověřené informace o tom, že už se o celou kauzu začala zajímat al-Džazíra. V civilizované zemi by takový člověk už dávno skončil. Dochází k porušování základních lidských práv a svobod, které nám muslimům garantuje ústava ČR a legislativa EU. Islám je v ČR přítomen od 10. století, první mešita tu existovala už za Karla IV., dnes zde žije 50 000 muslimů. Bohužel dochází ke zbytečným provokacím, ovšem pouze ze strany majoritní společnosti (razie v pražských mešitách, šátkové kauzy v Teplicích a Praze atd.). Pan Konvička používá čistě účelové, ideologické, subjektivní, emotivní a černobílé argumenty, které se neslučují s prací skutečných odborníků, jež mají postupovat analyticky, vědecky a bez emocí. Pan Konvička je extremista, nikoliv islamolog. Zřejmě ho jeho obor patřičně neuspokojuje, když má čas na takovéto aktivity. Argument, že tak činí ve svém volném čase, neuznávám – protože tím beztak poškozuje celou univerzitu i její pracovníky. Jeho neobjektivita vyplývá na povrch, když si zjistíte něco o jeho postojích v izraelsko-palestinském konfliktu – předpokládám, že nedávná genocidní operace Izraele v pásmu Gazy otevřela oči i mnohým z těch největších zaslepenců. Ale to je samozřejmě jenom špička ledovce, způsob vystupování pana Konvičky (a jeho vyjadřování nemluvě) je v ostrém rozporu s chováním akademického pracovníka. Pokud se má debata týkat extremismu, pak musí být objektivní, a musí zahrnovat židovské sionisty, české xenofoby (kam patří pan Konvička), křesťanské fanatiky a další. Radikální islamisté jsou reprezentováni výhradně vyznavači wahhábismu, kteří tvoří zanedbatelnou část muslimů. Předpokládám, že dobře víte, že islám není žádný monolit a má mnoho podob – vlastně je mnohem komplexnější než křesťanství s judaismem dohromady (viz. šíitský islám, súfismus, lidové prvky, různé sunnistké odnože atd.). Jednání pana Konvičky je čistě účelové – je to asi jako kdyby někdo hodnotil křesťanství pouze podle činů křižáků, husitů a conquistadorů.

S pozdravem, Ahmed Bosnevi.
Trestání extrémistů se musí týkat i muslimů. Mělo by se týkat ani tak keců na facebooku jako hlavně schvalování teroristických činů a zejména jejich provádění.

Tak bychom se měli dívat na Turecko, když minutu ticha před fotbalovým zápasem za oběti útoků v Paříži provází bouřlivé oslavné masové volání fanoušků na tureckém stadionu: “Bůh je veliký!” zde.

Pokud toto panu ministru Pelikánovi s jeho bizarní argumentací nestačí, ať mě žaluje, za můj výrok: “Ministr Pelikán je ….” . Sprostá slova neužívám, ať si doplní co chce.
Lidská práva jsou univerzální, ale muslimské ženy a dívky se mají chovat v souladu s islámem, zřejmě se jich to netýká.

Když se tak dívám na “zpravodajství” ČT24 napadá mě znění § 356 Tr. zák. :Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod:

(1) Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k  některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.
(2) Stejně bude potrestán, kdo se spolčí nebo srotí k spáchání činu uvedeného v odstavci 1.
(3) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem, nebo
b) účastní-li se aktivně takovým činem činnosti skupiny, organizace nebo sdružení, které hlásá diskriminaci, násilí nebo rasovou, etnickou, třídní, náboženskou nebo jinou nenávist.