Uprchlíci XXVII. – Jak je zastavit?

– vlk –
2.11.2015 Kosa zostra neboli vlkovobloguje.wordpress.com
Dřív nebo později, ale v rozhodně vždycky zoufale pozdě, se budou muset bruselské a evropské elity postavit tváří v tvář migrační tsunami a řešit konečně šarádu – jak ten nekonečný proud migrantů zastavit. Protože je prostě domácí obyvatelstvo k tomu kroku jednoznačně donutí!

Do běžného půllitru se prostě vejde půllitr vody, plus něco málo navíc a jakmile přiteče první přespočetná kapka je voda venku.

Přesně tohle se stane i ohledně migrantů!

Otevřeně říkám, že nevěřím na různé teorie spiknutí, že současná uprchlická vlna je dílem lstivého plánu mezinárodního spiknutí Sorose, americké vlády a podobných, jak rozbít a rozložit Evropu, zmixovat její obyvatelstvo tak, aby vytvořilo unifikovanou, ovladatelnou masu tím, že sem masově naženou miliony migrantů z konfliktů, které, jak nyní víme, rozpoutali právě proto, aby poslali ty masy běženců do Evropy. Nevěřím tomu, mimo jiné i proto, že ještě před rokem všechny ty války v Afghanistánu, Iráku, Libyi a kdo ví kde ještě byly prezentovány, právě těmi, co dnes přinášejí tyto zaručené informace o  plánu rafinovaného , velkého zničení Evropy skrzevá záměrnou migrační vlnu, jako snahy o ovládnutí daného světa a jeho nerostných surovin nebo dopravních tras Washingtonem v jeho nezvladatelné touze po světové superdominanci. A dnes je mi vykládáno, že tohle vlastně byl jen prostředek a nikoli ten cíl. Tím cílem je nyní zničení Evropy a prostředkem bylo vytvoření chaosu, zhroucení struktur daného středovýchodního státu a vytvoření masy utečenců a její nasměrování na Evropu! Udivuje mne ta nekonzistentnost názoru! Včetně toho, že Amerika v těch konfliktech – speciálně v Afghu, Iráku a  Sýrii ani vzdáleně nedosáhla svých deklarovaných cílů – kterými bylo v prvém případě vyhlazení islámských fundamentalistů, kteří jsou silnější než kdykoli dříve, v Iráku že se nepodařilo ani omylem vytvořit nějaký stabilní a civilizovaný stát, který by fungoval aspon tak jako ten Husajnův, ale bez Saddáma, že v Sýrii je pořád u moci Assaad a je už dokonce oficiálně respektován jako nepominutelný faktor i těmi, pro které ještě něco takového před dvěma měsíci bylo naprosto nemyslitelné, že USA investovaly do všech těchto dlouhých konfliktů biliony dolarů a obrovsky zvýšily své zadlužení a že a to hlavně, ztratily díky zmíněnému nesplění vytčených cílů, obrovskou část své prestiže jako supervelmoci, která silou dosáhne kdykoli a kdekoli , co si umane a že tuto, nyní naprosto evidentní a  americkou slabost zaregistrovali jak její soupeři – viz Čína, ale především její spojenci? To nositele teorie teorie migračního rozbití Evropy vůbec netrápí. Prostě úzká vrstva vládnoucích elit to tak připravila a  nyní to realizuje! Cílem je vytvořený nový , manipulovatelný Evropan! A šmytec!

Že komunisté v Rusku tvořili nového sovětského člověka 70 let a přece se jim to, v daleko ideálnějších podmínkách NEPOVEDLO? Stejně jako těm našim, kteří, pravda, na to měli jen let čtyřicet? A nyní se to má povést během dokonce pár let? S tím, že to mají za úkol politici, kteří musí někdy pozítří /pokud uvažujeme v historických časových kategoriích/ k volbám? To nikoho z příznivců téhle teorie netrápí. Stejně jako to, že ti uprchlíci přichází z úplně jiného kulturního okruhu a už jsme si v praxi dostatečně dokázali, že multi-kulti prostě nefunguje a nového multikulturálního jedince nevytvoří!!! Že ten nový , tvárný Evropan má vzniknout z muslimů, kteří s ev druhé generaci stávají islámskými fanatiky a v generaci první se nedokáží domluvit ani na základní interpretaci svého náboženství! Prostě tohle je ta ideální hmota v uplácání nového, poslušného multievropana!!! Nemluvě o tom, že pokud migrační vlna rychle neustane, zhroutí se evropské sociální systémy a dojde na otevřené násilí!

Prostě zůstanu u svého obvyklého systému – důsledného používání Occamovy břitvy! Pokud někdo potřebuje osvěžení tohoto termínu, nalezne jej zde:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Occamova_b%C5%99itva

Uznávám, že používání tohoto pravidla ani zdaleka není tak pestré a už vůbec ne zajímavé, jako rozvíjení různých spileneckých teorií. Nicméně je prověřeno věky. takže když dovolíte, budu se ho držet jako klíště /a když nedovolíte, tak také/.

Tudíž se vrátím k první větě tohoto článku – Dřív nebo později, ale v rozhodně vždycky zoufale pozdě, se budou muset bruselské a evropské elity, budou muset postavit tváří v tvář a řešit konečně problém – jak ten nekonečný proud migrantů zastavit. Protože je prostě domácí obyvatelstvo k tomu kroku jednoznačně donutí!

A to bez ohledu na temné a rafinované rejdy všelijakých Sorosů, Bílého domu a podobných.

Západní papaláši prostě budou muset konat! Jistě, nepochybně se pokusí ten okamžik, kdy budou přijímat konkrétní opatření, která media s gustem rozmáznou a Willkommenskutrušafáři se následně budou ve velkých střetech s policií pokoušet zvrátit a negovat s falešnými preudohumanistickými hesly, co nejvíce odkopávat, jak to jen půjde, v bláhové víře, že ta migrační vlna pomine nějak sama od sebe a  oni si tu negativní mediální publicitu a i ten rachot v ulicích od pseudohumanitářských radikálů a příslušníků přistěhovaleckých muslimských komunit, které už tam mají a o které se opírají ve volbách, ušetří. Třeba tím, že si ještě takzvaně koupí čas – tím, že vnutí celé Evropě povinné přerozdělovací kvoty, které na malý okamžik uvolní pnutí v Německu nebo Rakousku.

Jenže stejně nakonec budou muset kousnout do toho šíleně kyselého jablka! Jedině, že by se promptně stal nějaký zázrak. A na ten, jak víme, spoléhat v reálném životě nejde. V pohybu je momentálně několik milionů lidí. Všichni – směr Evropa! Takže ten okamžik poslední, nadkritické kapky, padající do pomyslného půllitru je velmi blízko.

Už v  

Uprchlici III- Proč s tím nic nedělají?!

s datem 30.7. jsem uvedl, jak se s první migrační vlnou do Evropy přes své africké enklávy Melinda a Ceuta vypořádalo Španělsko. Od té doby má pokoj.

A popisoval tam trestuhodné a hloupé praktiky a nicnedělání Evropy a jejích složek v případě tzv. Italské a Balkánské cesty. Místo nějakého smysluplného konání na minimalizování přívalu uprchlíků – dodejme, že Balkánská cesta byla tenkrát v samých počátcích svého fungování a šlo ji ještě zablokovat nebo nějak podstatně přidusit, jsme se dočkali místo toho

1- neustálého okřikování Orbána, co že to těm ubohým bytostem dělá

ale hlavně

2- doslova zástavy mozku Angely Merkelové a jejího generálního pozvání pro všechny /syrské/ migranty!!!!

Je jen superpikanterií, že Balkánskou cestu do provozu uvedli nikoli běženci ze Sýrie, Afghanistánu, Eritrei nebo Iráku a Pakistánu, ale demokratičtí Kosovští Albánci, kvůli kterým jsme rozvrátili zbytkovou Jugoslávii!!!! Toto uvádím jako podnět pro zastánce teorií o rafinovaném spiknutí Sorose a Američanů na rozvrácení Evropy – odtržení Kosova, vznik od samého začátku zjevně nefunkční Kosovské drogově dealerské republiky, jako startovací okamžik onoho čertovsky rafinovaného plánu na rozvrácení Evropy migrační vlnou! Aby rozšířili svou teorii o  opravdový a unikátní začátek té podvratné akce! Právě lidé Kosova začali řádově před rokem, jako první migrovat ve velkém – cca 120 000 lidí přes Maďarsko a  Rakousko do Německa, aniž by je Němci nějak zásadně vraceli!!! A  ukázali tak běžencům v Turecku a  mezinárodními pašeráckému byznysu nové, netušené, obrovské obchodní příležitosti. Které zcela zjevně, dříve, vzhledem k množství překračovaných hranic, pokládali za obchodně nevyužitelné, protože každá hranice představuje riziko, že bude uzavřena a byznys tím vezme rychlý konec!

Ale to se pořád držíme jen toho co a proč bylo. Ale dnešní díl Uprchlíků má podtitul – Jak je zastavit. Je tedy na čase se věnovat tomuto klíčovému fenomenu. Podotýkám, že se pokusím věnovat zejména řešení Balkánské nikoli italské cesty. Ta z Libye, přes moře má celkem snadné a jasné východisko. Místo toho, aby Frontex dělal ochotného a hloupého zdarma taxikáře, který na zavolání přijede a nabere jakékoli množství čerstvých BoatPeople a odveze je k do Itálie, je prostě nalodí, při současném potopení jejich plavidla, vysadí nikoli v  Evropě, ale někde zpátky v Libyi. Když to bude provozovat 14 dní, trasa , minimálně na nějaký čas – skončí! Samozřejmě – bude to chtít ustát těžké pořvávání pseudohumanistů všeho druhu a  televizní kamery. Ale je to rozhodně poměrně snadno dělatelné.

Něco jiného je Balkánská cesta. To je úplně jiný příběh. V oněch Uprchlících III. ,kteří jsou nalinkovaní výše, stojí, mimo jiné následující:

1- problém Turecka. Lze vracet Libanonu, lze vracet Libyi a  dalším podobným. Ale umíte si představit že budou odvlékány lodě zpět Turkům? A nějakou Kambodžu , kterou mají Australané prostě po ruce nemáme. Turci jsou dostatečně silní a  etablovaní, aby kladli zásadní a efektivní odpor úsilí EU vracet jim „jejich“ emigranty. Oni udělají všechno,aby se jich zbavili. A Evropa, resp. USA potřebují Turecko v NATO. Dokonce natolik, že mu dlouhodobě naprosto tolerovali podporu IS a nyní zneužití boje proti IS k útokům na Kurdy, kteří se podle názoru Ankary stávají příliš úspěšnými v  boji s islamisty. Kdy Turci zahájili masivní nálety nikoli proti IS, ale zejména kurdským milicím. A  řeší tak preventivně svůj možný budoucí kurdský problém. A včera pro to sklidili plné porozumění v centrále NATO. Tak jak jim asi vrátíme ty statisíce uprchlíků, které odtud přicházejí?

Totéž napsal o pár dnů nezávisle na mně i Gerd ve svém článku
29.8.2015 – den, kdy skončila EU

I jeho budu citovat:

EU se neodhodlá vrátit nynější migranty zpět třeba do Turecka, které bezpečnou zemí určitě je.

Kosa tohle věděla už v červenci. Když to všechno začínalo.

Ano, tzv. Balkánská cesta a  desetitisíce lidí na ní denně v neustálém pohybu směr západ je, zjednodušeně řečeno – Problém Turecko! A zastavení tohoto proudu je rovněž – Problém Turecko, jenže umocněný!

Turecko profituje z toho, že běženci jdou z jeho území přes řecké ostrovy dál. A to hned v mnohočetně

– zbavuje se, nejméně částečně problému s uprchlíky, kteří jsou na jeho území, ve všech směrech. Z pohledu financí, kriminality, národnostního, sociálního i kulturního nesouladu a možných třenic

– nepochybně to pomáhá turecké ekonomice, protože byznys s  migranty je skutečně obrovský. A to i když jde o ekonomiku šedou. Ty peníze nakonec stejně v její reálné části v nějaké formě skončí.

– dělá z Turecka zásadního politického hráče, který má velké slovo a  umožní to prosazovat vůči Evropě věci, které by byly dříve naprosto nemyslitelné. Jako třeba nejméně tichý souhlas EU s tureckým účtováním s  Kurdy a opozicí, zacementování tureckého postoje a zájmů ohledně Sýrie, obnovení, de facto skončených, přístupových jednání o členství Turecka v EU

Zkrátka – Turecko je klíčovou součástí řešení problému. Má li toto mít onu politiky tak milovanou a požadovanou mediálně přijatelnou formu, kdy mediální svět bude, bez velkých a barvitých reportáží akceptovat přijaté formy řešení a ukončení exodu přes Balkán a pseudohumanisté všeho druhu budou rovněž vyřazeni ze hry, protože to bude odprezentováno jako politické vítězství a  vyjednavačský um Merkelové a spol.

Protože stop Balkánskému proudu lze realizovat jen ve třech variantách:

1 – Turecko, ještě na svém území, účinně zamezí pohybu migrantů z Turecka pryč. tak jako to, podle mne, dělalo ještě na začátku tohoto roku.

2 – pokud ne, existuje možnost obrany řeckých hranic, včetně ostrovů bezprostředně u tureckých břehů. Nikoli, že by se snad potápěly čluny s uprchlíky, ale prostě tak, že by tyto ostrovy byly, více méně, obětovány na internační tábory a běženci prostě nebyli propouštěni dál. Což nepochybně zapůsobí na pašeráky i migranty.

3 – důsledná obrana jakékoli další hranice tak, aby se prostě pro migranty stala nepropustnou a skončili v bezvýchodné situaci v zemi před obranou liníí. Jde vlastně o řešení č.2, ale až na kontinentu. protože nelze počítat s kooperací Řecka.

Je jasné, že řešení 2 a 3 v době elektronických medií, vzpomente, jaké emoce vyvolala fotka utopeného malého kluka, a pseudohumanistů všech odstínů a zájmů, je pro současnou politickou garnituru fatální noční můrou!!! Znamená to dostat se na pranýř a být x krát denně nejméně měsíc veřejně ukřižováván a ukamenováván! Je to krok na politický hřbitov! To vyžaduje odvahu lva ,kůži hrocha a rozměr osudového státníka, jakých evropské dějiny mají pramálo. A vy tohle chcete po bývalé svazačce nebo tvarohovi Hollandovi? To asi nefunguje, že?

Takže zde máme prakticky jen řešení 1 !!!! Nějaké aranžmá s Ankarou. To, na rozdíl od Kosy, která měla jasno už před 4-mi měsíci, už dokonce nedávno pochopili jak v Bruselu, tak zejména v Berlíně. Viz prohlášení Merkelové v Bundestagu:

„Turecko bezpochyby zohráva kľúčovú úlohu v tejto situácii,…..Väčšina vojnových utečencov prichádzajúcich do Európy cestuje cez Turecko. Bez toho, aby sme spolupracovali s Tureckom, nie sme schopní pohyb týchto utečencov riadiť alebo zastaviť,“

Zdroj: http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/370822-merkelova-klucom-k-vyrieseniu-migracnej-krizy-je-turecko/

Mutti Merkel se následně vydala osobně k Turkovi.

Kdyby měla stejně vybavenou knihovnu jako byla ta moje klukovská / a mít mohla, jsme v podstatě stejně staří/, nepochybně by obsahovala Vernova Tvrdohlavého Turka…. A že Verne byl naprosto geniální prognostik víme všichni. Takže tuhle knihu jí její štáb měl připravit jako podklad k nadcházejícímu jednání, at už jí vybavili čímkoli.

Ano, prezident Erdoğan i premier Davutoğlu si s hlavním hrdinou Kérabanem v paličatosti nijak nezadají. Stejně tak v rafinovanosti a schopnosti jít na absolutní hranu při hájení svých zájmů. A celá Evropa je jen v úloze Turkova obchodního přítele Van Mittena, který je Turkem vláčen přes půl východní Evropy a notný kus Asie. Jen mi není jasné, kdo je Van Mittenovým sluhou Brunem….

Ale je zjevné, že oba turečtí náčelníci nedali, řečeno fotbalovou terminologií, ani deko! A postavili tvrdé požadavky – haldu peněz a to každý rok. Mluví se třech miliardách eur a to bez kontroly výdajů ze strany plátců /některé prameny uvádějí až číslovku 5/, dále o požadavku na zavedení okamžitého bezvizového styku zemí EU pro Turky a přirozeně, že jako Evropa sebou s těmi přístupovými rozhovory musí hodit! Volná ruka při zacházení s Kurdy a to včetně těch, co se nacházejí mimo turecké území je samozřejmost, jakož i libovolné praktiky v boji s vnitrostátní opozicí! A k  tomu ještě ten Assad, ten musí zmizet! Jinak….jinak Turecko migrantům stopku nevystaví.

Během návštěvy cvakali fotoaparáty, vrčely kamery, všichni jednající byli samý úsměv, mikrofony zaznamenávaly nadějná slůvka o tom, jak se stanoviska sbližují, obě strany dosáhly vzájemného porozumění a řešení je na dohled. Jsme o dva týdny starší a? A hmatatelně nic. Je zjevné jen to, že s těmi Kurdy nám to nevadí, tam at si Turek dělá co chce. Stejně tak je to s tou tureckou opozicí před volbami – viz tvrdé omezení opozičních sdělovadel minulý čtvrtek. Je přece před volbami a  Erdoğan i  Davutoğlu chtějí vyhrát. Tak se jim do toho nebudeme plést.

Máme tu onačejší problémy – třeba ty tři/možná pět/ miliardy eur ročně… Money, money, money…Jo jo. V Bruselu prý je k dispozici miliarda jedna… A členské státy se nějak k příslibu navýšení nemají. Bezvízové cestování do Evropy pro Turky? Tak to už je můžeme do EU zaintegrovat rovnou! Tohle je přesně to, čeho se Německo a Francie zoufale bály a proč blokovaly vstup Turecka do EU a nyní to mají dát automaticky a pak teprve začít jednat o přistoupení s garantovaným kladným výsledkem k tomu? Takže k těm současným migrantům ještě další , navíc legální, turecká vlna???

Nevím, jak vám, ale mně to vychází jako klasická slepá ulička. Z každého možného úhlu. Nemám proti Turecku nic. Rostoucí ekonomika je tam patrná na každém kroku. Země dělá neuvěřitelný progres. Osobně bych si přál, aby evropští lídři, včetně těch našich hájili své zájmy i zájmy své země stejně důsledně a tvrdohlavě jako Erdoğan…. Ale tohle nemůže Evropa přijmout.

Podle mne zbývá jen řešení 2 nebo 3. Se všemi důsledky. Prostě obrana nějaké hranice vší silou a se všemi důsledky. I přes srdcervoucí reportáže v televizních celého světa, přes totální vřískot WelcomeRefugees. Prostě nakonec nezbude, než vsadit na tvrdou sílu a dostatečnou, bohužel nutnou, dávku bezohlednosti. Aby došlo k zastavení pohybu na balkánské cestě a to tak, aby se to dozvěděl a pochopil i ten poslední ekonomický migrant někde v Hindukůši. Protože pak ten problém bude vyřešen. Turecko je totiž problém sám o sobě . Tomu žádné migranty, bez jeho souhlasu, vracet nelze. Takže Evropa musí učinit identický krok, předvést Ankaře, že bez jejího souhlasu nebude žádný migrant, přicházející z Turecka do Evropy, vpuštěn.