Zvláštní (či spíše chyba) je, že jako dítě jsi nedostal přes držku, Horáku!

Jiří Baťa
15. 11. 2015
Ne, vůbec nejsem citlivka nebo přehnaný, naparfémovaný slušňák, také umím říkat neslušné, resp. sprostá slova, ale nikdy bych si to nedovolil k cizímu, staršímu, notabene člověku, který je, ať se mi to líbí nebo nelíbí, prezident České republiky. Nevím, zda si Jakub Horák*) o sobě myslí, že má-li nějaké pracovní úspěchy a je ve své branži „kapacita“, si může dovolit vyjadřovat se o hlavě státu způsobem, rovnajícího a současně degradujícího se na úroveň na šrot ožralému dlaždiči, zde

*) Producent a odborník na marketing, který kupříkladu připravoval předvolební kampaně TOP 09 či ODS a neúspěšně nabízel své služby hnutí ANO.

Už se stalo jaksi zvykem (jen doufám, že ne tradicí), že tito požitkáři z ranku pražské kavárny nebo pravdoláskařů pod záštitou (anti)demokracie se vyžívají v co nejbrutálnějším, nejhrubším a pokud možno co nejvíce morálně zraňujícím způsobem, tedy vulgaritou nejhrubšího zrna. Slyšeli jsme již mnohé, co bylo řečeno na adresu prezidenta Zemana, ale jakoby každý nový oslovený, který se má k osobě prezidenta vyjádřit, chtěl trumfovat nad tím, co bylo dosud řečeno. Nechci opakovat to co už sprostého řečeno bylo, ale nemohu se vyjádřit k tomu, co Horák řekl , aniž bych tato slova zde nezmínil.

Přemýšlel jsem, co vede některé lidi se takto vyjadřovat. Je to nevychovanost, mravně etická provokace, hraničící se zvrhlostí nebo jen ubohá, nízkopudová frajeřina, která má dokazovat, že i on si umí nebrat vůči Zemanovi servítky? Buď jak buď, jakkoliv je (zřejmě) pan Horák studovaný, tak co se chování a morálky týká řekl bych, že spíše jako by seděl několik let za katrem, než ve školních škamnách. Mohu si představit a také pochopit, že člověk s něčím nebo s někým nesouhlasí, nejsem ani proti zdravé a slušné kritice (Voltaire), ale to všechno lze vyjádřit bez vulgarismů a jiných hrubostí. On (oni) to však buďto nechce (nechtějí), nebo na to prostě morálně nemá (nemají).

Pokud si pan Horák myslí, že slovy na adresu prezidenta, jako např. „… Zeman je podobnej hajzlík, … strana Zemanovci šla do píči, Táhni zmrde, nebo Partička z Hradu dál mrdá všechny do huby“, bude mezi „svými“ stejně smýšlejícími úchyly považován za „IN“ nebo „COOL“ (čti vůl), tedy člověka, “ který mu to nandal“, pak si může být jistý, že slušnou občanskou veřejností bude pro amorálnost možná litován, ale spíše bude totálně zatracován. V dovětku článku, resp. na svém facebookovém profilu se pan Horák nechává slyšet, že prý „Zvláštní je, že jako děti jsme takový chování poznali hned“. K pochopení tohoto Horákova závěru je nutné si přečíst článek v PL.cz (viz odkaz výše), ale není od věci tento výrok parafrázovat na větu: „ Zvláštní, (či spíše chyba) je, že jako dítě jsi nedostal pořádně přes držku, Horáku“!