Americké imitace boje s DAEŠ a kolektivní mlčení NATO

11. 12. 2015   zdrojzdroj
USA vedená mezinárodní koalice spíše imituje boj proti extrémistické skupině DAEŠ. Tento názor vyslovila během briefingu 10. prosince mluvčí ministerstva zahraničí Ruska Marija Zacharova, informuje TASS.


“Naše odhady zůstávají stejné, jsou neutěšené. Koalice spíše simuluje boj proti DAEŠ a působí na základě svého zpolitizovaného přístupu k situaci minimálně v Sýrii, což je v rozporu s mezinárodním právem. Nyní vidíme, že nejen v této zemi,” řekla.

Zacharova vyzvala koalici, aby zveřejnila svou koncepci boje proti terorismu v Sýrii a Iráku, protože “pochopit, kde země působí v rámci koalice, kde z pohledu vlastních zájmů, je téměř nemožné,” uvedla agentura RIA Novosti.

Mluvčí ministerstva zahraničí vyjádřila naději, že Francie, Velká Británie a Německo budou připojením se k aktivním akcím koalice skutečným přínosem v boji proti terorismu.

Ministerstvo zahraničí RF: Ze všech kolektivní akcí NATO se nejlépe daří mlčení

Spojencům NATO se ze všech společných akcí nejlépe daří kolektivní mlčení. 10. prosince to prohlásila mluvčí ministerstva zahraničí RF Marija Zacharova, když komentovala reakci aliance na sestřelení ruského Su-24 tureckým letectvem.

“Pokud jde o proslulou solidaritu bloku, čím dále se rozvíjí, tím je zřejmější, že pokud se něco v NATO naučili dělat kolektivně, pak je to kolektivní mlčení”, řekla.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr, Vladimíra Grulichová