Igor Konašenkov: komentáře amerického ministerstva zahraničí o působení VKS RF připomínají představení potulných hypnotizérů v cirkusu.

31. 12. 2015      zdrojzdroj
Všechna ta odosobněná a nepodložená tvrzení o údajném použití ruského letectva na civilní cíle v Sýrii stále více připomínají představení potulných hypnotizérů v cirkusu.

Mění se doba. Mění se okolnosti. Mění se mluvčí ministerstva zahraničí. Nemění se však autoři jejich projevů.

Dochází to do absurdity, jsou vyslovována závažná obvinění s odvoláním se na nejmenované “důvěryhodné nevládní organizace.” Ale co je to za organizace a pro koho jsou důvěryhodné, to je opět otázka, která zůstává viset ve vzduchu.

A to vše se děje na pozadí absolutního ticha o akcích, a co je nejdůležitější, o výsledcích bombardování letectva USA v tomto regionu.
I když každý den letadla a útočné bezpilotní letouny USA uskutečňují od šesti do dvaceti vzletů s provedením leteckých úderů na pozemní cíle.

Avšak o účinnosti amerických leteckých útoků se všechno dovídáme, až když jejich zálety, doslova i obrazně, vyústí do hromadných obětí a tato fakta již nelze ani skrýt ani svést na někoho jiného.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr.Vladimíra Grulichová