Independent: s DAEŠ je nutno bojovat jako Rusko a nevymýšlet žádné “umírněné”

1. 12. 2015    zdrojpůvodní zdroj
Slova britského premiéra Camerona o existenci asi 70 tisíc bojovníků mírné opozice vyvolala vlnu kritiky médií. The Independent předpokládá, že premiér si tyto vojáky “nafotošopil”.
“Kdyby tato “iluzorní armáda “existovala, obsadila by už Damašek a svrhla Bašára Asada. Syrská armáda, která přišla rukami “DAEŠ” a “Fronty an-Nusrá” (buňka al-Káidy) o 60 tisíc vojáků, by těžko odrazila takového nepřítele.”


Autor pochybuje, že by se v Sýrii napočítalo alespoň 700 “umírněných”, nemluvě o 70 tisících. “Kromě toho, klade si otázku, co je to za “umírněné”, když jsou vyzbrojeni automaty Kalašnikova?”

Mezitím již okolí Camerona nazvalo “umírněné” “pozemním voskem.”

“Pravidelnou armádou na tomto území právě nejsou “umírnění” povstalci, ale syrští vojáci, kteří díky prezidentu Putinovi, a ne Velké Británii, začali dobývat zpět území,” píše se v novinách.

Podle autora Putin ví, že teroristům v Sýrii pomáhá Ankara, “právě proto hodlá zničit “ropný koridor” ze Sýrie do Turecka.”

26. listopadu, když se vyjadřoval pro operaci v Sýrii, připomenul britský premiér umírněnou opozici. Podle něj očekává “70 tisíc “umírněných” bojovníků, kteří nepatří do extremistických skupin,” pomoc západní koalice.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová