Kam tlačí chalífát současnou civilizaci

Eduard Limonov

10. 12. 2015     zdrojPřiznám se, zpočátku jsem je nedoceňoval.
Zmátly mě jejich sandály, vousy, vlající kalhoty a černé prapory dětské pirátské republiky. Automaty vypadaly jako na hraní, jakoby inscenovali rockovou operu v irácké a syrské poušti.

Uřezané hlavy Američanů a Japonců pro mě také moc neznamenaly. Upřímně řečeno, nejsem obdivovatel Američanů, Japonci také nejsou můj, jak se říká, šálek čaje. Pohřbili (Japonci) v Asii během druhé světové války 17 milionů lidí, litovat je se nijak zvlášť nechtělo.

Ale když chalífát odstřelil náš ruský let ze Šarm aš-Šajchu (vlastní národ, jasně, je nejbližší), jsem si uvědomil, že máme co do činění s ďábelským temnem.

Samozřejmě, bombardujeme je v Sýrii, to ano, přitlačili jsme je, ale oni v odpověď kvalifikovaně útočí právě tam, kde nejsou očekáváni.

Vyrazili v Mali, na jiném kontinentu. Udeřili ve francouzské Paříži, do samotného srdce, 130 mrtvých. V Kalifornii dva jejich sebevrazi stříleli do 14 lidí. V londýnském metru vyskočil jejich psychopat se smrtícím nožem a s pokřikem “Za Sýrii!”

Ale co je nejdůležitější, najednou včera proběhla médii zpráva, že chalífát obsadil čtyři provincie ve východním Afghánistánu.

Za prvé, je to vedle nás, a je to Střední Asie, kde stárnou ještě sovětští Karimov a Nazarbajev, stačí škrtnout zápalkou a všechno vzplane!

Americká armáda stále v Afghánistánu zůstává, ale je jí tam trocha, a mužstvo jednotek Talibanu, pravděpodobně, snadno přechází pod prapory černého chalífátu (mimochodem, co je smyslem nahrazení našimi médii IS na DAEŠ? Založili chalífát, mají chalífa al-Baghdadi, takže je nazývejte chalífátem, je to jejich vlastní název).

Barack Obama vystoupil s televizním projevem z Oválné pracovny v Bílém domě.

Nemluvil o Afghánistánu, mluvil o Sýrii.

Předložil nesmyslný, upřímně řečeno, hloupý návrh. Prohlásil: “Příměří v Sýrii umožní USA, jeho spojencům a Rusku bojovat s teroristy “Islámského státu”.

A co, “Islámský stát” také uzavře příměří? Ne, neuzavře, samozřejmě že ne. Bude útočit na ty, co příměří uzavřeli, zabíjet, zabírat další území.

A další účastníci této chaotické občanské války s příměsí intervencí se nepřestanou navzájem zabíjet, přesněji, všichni nepřestanou zabíjet všechny. Jen po porážce chalífátu bude možné s velkým úsilím sjednat příměří.

Pochopitelně, Obama musel něco navrhnout. Ale proč nabízet neuskutečnitelný nesmysl?

Aby ve světě řekli: “Prezident Spojených států předložil návrh!”.

A řekli. Celý svět hlubokomyslně zamračil a přikývl, vždyť prezident samotných Spojených, samotných Států!

A zatím vyhrkl nesmysl.

Skutečnost, že chalífát otevřel další frontu, čert ví kolikátou už v pořadí, že další skvrna sněti se objevila na mapě světa, se Obama snažil ponechat bez povšimnutí, protože, upřímně řečeno, nevěděl, co s chalífátem v Afghánistánu dělat. Chystal se přece stáhnout vojska z Afghánistánu a většinu z nich už stáhl, slíbil to voličům, ale co teď, přivést vojska zpátky?

Tak vidíte, USA se nyní budou snažit nevidět chalífát v Afghánistánu. Ale ten přinutí, aby ho viděli.

Kdo je v chalífátu a kdo není.

Ti dva z Kalifornie: žena byla v chalífátu, složila přísahu chalífovi al-Baghdadi přes internet. Že ho nezná osobně a že písemnou přihlášku nepředala, na tom nezáleží. Přísahala, to stačí. S takovými věci opravdoví věřící nežertují.

Všimněte si, že chalífát chytře uspokojuje touhu moderního člověka sebeobětovat se. Přísahou chalífovi člověk předává svou duši. Západní civilizace neví, co dělat s lidskou duší, duši otevřeně odmítá.

Ale chalífát duši bere.

Shromáždil kolem sebe nespokojené na této planetě. Ještě ne všechny nespokojené a je nepravděpodobné, že shromáždí všechny, ale mnohé, a jak vidíme, je internacionální na 100%. Nekonečně rozsáhlý v čase a prostoru, to není ubohé schengenské vízum.

Proč jsou černé temno?

Jsou černé temno, protože vyžadují podřízenost, kdo se nepodřídí, toho zničí.

Všechny ostatní formy života ničí.

S nimi není možné se domlouvat. Protože jsou černé temno. Přeměňují lidi na otroky.

Je to už druhý signál pro lidstvo po hitlerismu.

My ale nemáme žádný systém ideí a přesvědčení, který by byl schopen čelit. Máme mrzký oligarchický liberální kapitalismus, v němž je člověk člověku vlkem.

Tentokrát zvítězíme, samozřejmě, ale musíme se urychleně vzdát národních egoismů, hlásat více rovnosti, věnovat se lidským duším. Chci říci, že chalífát svým neomezeným násilím tlačí moderní civilizaci k tomu, abychom se změnili.

Jinak nás zničí pod praporem dětské pirátské republiky.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr, Vladimíra Grulichová

Autor je spisovatel a politik