Na kyjevském vlakovém nádraží probíhá agitace cestujících k provádění teroristických útoků v Rusku

28. 12. 2015     zdroj
Poevropštěná Ukrajina metodicky přechází od rétorické antiruské hysterie ke konkrétním akcím, které již mohou být kvalifikovány jako závažné trestné činy. Na vlakovém nádraží v Kyjevě jsou občané, kteří odjíždějí směrem do Ruska, otevřeně vyzýváni k terorismu.


Každý takový cestující obdrží leták v ruštině, který vyzývá k teroristickým činům na území Ruské federace: mají provádět špionáž, podpalovat, zaminovávat silnice. Tyto a podobné letáky jsou vylepovány ve vagonech vlaku. Informoval o tom “PolitNavigator.”

V publikaci se uvádí, že průvodčí letáky strhávají, jakmile vlak vyjede z nádraží. Problémy s pohraniční stráží nepotřebují.

Cestujícím však zůstanou rozdané letáky. Vydání publikuje snímek jednoho z letáků.

Uvádí se, že výzvy k teroristickým činům rozdávají osoby v ukrajinských maskáčích. Odlišit dnes na Ukrajině pracovníka SBU, vojáka, člena Pravého sektoru, převlečeného teroristu je možné pouze v případě, že si na standardní maskáče připne nášivku s uvedením své jednotky. Nedělá se to vždy, je to dobrovolné.

Agitátoři na nádraží nemají nášivky a prezentují se jako “veteráni ATO.” Na letácích však nejsou telefony “Svazu veteránů ATO”, ale vnější zpravodajské služby Ukrajiny a SBU. Lze předpokládat, že “akce” je prováděna s jejich souhlasem nebo na jejich příkaz.

Koneckonců, stát, který nechce cestující vyzývat k terorismu, neumožní distribuci výzev k němu na strategickém mezinárodním objektu, poznamenává publikace.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr.Vladimíra Grulichová