Nejenom občané Březiněvsi … Zapamatujte si jména 102 poslanců

Nejenom občané Březiněvsi ... Zapamatujte si jména 102 poslanců5.11.2015  První zprávy
Víte, co se stalo 8. listopadu 2012 v 00:32 hodin? Přesně na den po 392 letech od Bílé hory 102 poslanců schválilo návrh zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi. Na základě tohoto zákona se nyní dějí další křivdy.

Sporné 156. hlasování o majetkovém vyrovnání s církvemi uvedlo v život převody ohromného množství majetků, který nyní bude patřit církvím nebo církevním řádům čítající v některých případech počtem jen jednotlivce. Podezřelá rozhodnutí Pozemkového úřadů, soudní domáhání se majetku církvemi ovlivňuje současné dění ve společnosti a důvěru ve spravedlnost jako naposled v městské části Prahy v Březiněvsi. Při uplatňování zákona, při němž už byla prolomena hranice 25. února 1948, se nepochybně dějí nové křivdy.
Co se tedy stalo 8. listopadu 2012? Připomeňme si, že při tehdejším hlasování sice opozice korporativně odešla, ale i tak návrh odsouhlasilo 102 poslanců ze 103. Všichni, kteří v sále zůstali, s jedinou výjimkou, byl nezařazený Radim Fiala, tedy zvedli ruce pro návrh a církevní restituce v této podobě legalizovali.

Jejich jména mají být zachována v povědomí veřejnosti pro budoucnost. Našli jsme je na oficiálních stránkách poslanecké sněmovny ve společné česko- slovenské digitální parlamentní knihovně. Tady (klikni zde …)

Církevní restituce s prolomenou hranicí 25. února 2015 na Čechy dopadly 8. listopadu 2012. Právě nyní občané Březiněvsi pociťují křivdu rozhodnutím Pozemkového úřadu, který hodnotné pozemky (odhad 2 miliardy korun) vydal maltézským rytířům kolem Březiněvsi a to i ty, kde je plánována stavba školy a školky a mnoho dalších. Byla náhoda, že ve stejný den 8.listopadu ale roku 1620 postihlo Čechy rovněž podobné neštěstí, na němž se následně významně podílela jako na potvoru také katolická církev, která potlačovala nejenom svobodu vyznání ale také užívání českého jazyka a pokračovala v upalování či vyhánění svých protivníků.

Seznamy poslanců, jak 8. listopadu 2012 hlasovali …

 

Padesátkrát ano za ODS a čtyřicetkrát ano za TOP 09


Dvanáctkrát ano za nezařazené …

(ps, Prvnizpravy.cz, foto: Petr Skála – Tady se to stalo 8. listopadu 2012 v 00:32 hodin)
 
 
Poznámka redakce Nové republiky:  
Majetek, který uchvátila katolická církev jí nikdy nepatřil. Měl vždy charakter veřejnoprávní. Špatný zákon se dá napravit novým zákonem. Co nám ukradli, budou muset vrátit. Jde jen o to, navolit do poslanecké sněmovny lidi, kteří tuto spravedlivou změnu provedou.