Triumf Marine Le Pen je odpovědí na hlubokou krizi Francie i Evropy i výzvou pro Česko

Jiří Vyvadil
7.12.2015   Svobodné noviny
Krize Evropy, všeobecná a hluboká, narůstá a s tím se otřásají i tzv. elity, které ji do tohoto stavu přivedly…Trvale stagnující eurozóna a francouzská ekonomika v depresi…
Děsivá nezaměstnanost v jižní části EU a mimo jiné právě ve Francii…
Geopolitický konflikt s Ruskem vyvolaný zorganizováním tzv. majdanu, způsobující obrovské napětí i v jednotlivých zemích EU a Francii se známým proruským cítěním většiny obyvatelstva zvláště.

Vítací politika Merkelové, Hollanda a spol. , jež s sebou přinesla nekontrolovatelné statisíce imigrantů spolu s dalšími bojůvkami islámského terorismu právě a především do západních zemích EU, kdy jakýmsi vizuálním symbolem jsou pravidelné agresivní útoky emigrantů na přechodu v Calais na kamiony směřujícím do kanálu pod La Manche…

Vůdkyně francouské Národní fronty Marine Le Pen Foto: AFP

Islámský stát, který mimo jiné EU vyvolala v život svými agresivními výpady v Iráku, Libyii, a Sýrii…a kdy Francie za poslední z nich nese rozhodující podíl a který se nyní mstí úspěšnými teroristickými útoky a ve Francii zvlášť.

Za takové situace je logickou odpovědí Francouzů právě hlas pro Národní frontu, stranu, která úspěšně ze sebe setřásla dědictví otce zakladatele, rasistického a xenofobního vůdce, kterého jeho dcera Marine le Pen ku prospěchu své strany nechala ze strany vyloučit.

Byl to riskantní krok a zjevně Národní frontě pomohl. Získává i umírněné vrstvy, bez nichž nelze vítězit.

Marine le Pen ví, že vést boj proti všem muslimům může jen idiot, že pokud chce, aby její strana měla přesah 30%, musí umět diferencovat. V zemi, kde jsou celé čtvrti obrovskými islamistickými ghetty s pravidly, kam se státní moc ani neodváží vstupovat, její boj nikoliv proti islámu jako takovému, ale proti radikálnímu islamismu je naopak zcela nezbytný..

Marine le Pen je vlastenka s celonárodním přesahem. Chce vrátit Francii její velikost, její hranice, její tradice…Jednovýkřikovost protiemigračních stran jiných zemí je v Národní frontě přetavena v pozitivní komplexní celonárodní program.

Jsou věci, které jsou specifické pro tu kterou zemi a Národní frontě, která dříve či později zřejmě Francii převezme, čekají tvrdé úkoly, o kterých se nám bohudík ani nezdá a které jsme si ani po čtvrt století připojení k západní Evropě tendencí k multikulturalismu nenechali vnutit.

Mnohamiliónová muslimská komunita, do sebe uzavřená a nenávidějící z valné míry zemi, ve které žije bude zcela nesporně největším problémem budoucna a je zcela logická, že Národní fronta na rozdíl od socialistů Francoise Hollanda odmítá přijmout byť jediného migranta…

V čem ovšem Marine le Pen chce zásadně změnit Evropu je rozbití struktur Evropské unie, vystoupení z NATO, vymanění se z nadvlády USA a navázání co nejužší spolupráce s Ruskem jako předpokladu nové vztahové i bezpečnostní architektury našeho kontinentu.

Zatímco v otázkách migrace pro Česko stačí udržovat úspěšnou protimigrační spolupráci v rámci V4 (mimochodem jedinou, která je smysluplná), a nevzít prostě ani jednoho migranta, v otázkách zahraniční orientace, trčíme někde v roce 1991 a zejména Sobotka a spol., se doslova fanaticky drží projektu EU a protiruské tóniny, ačkoliv každý rozumný chápe, že nic jiného než spořádána destrukce této formy Evropy není možná.

Musí to přijít.

Nárůst protiemigračních hnutí v některých zemí EU či naopak silně radikálně levicových v jiných zákonitě Evropu změní.

A je téměř jasné, že rozhodující období bude období, kdy se budou konat parlamentní volby jak v Německu, tak prezidentské ve Francii tedy za dva roky. Základním střetem o budoucí charakter Evropy bude zřejmě právě střet mezi Marine le Pen a Angelou Merkelovou.

Čím více národů Evropy se postaví za Marine le Pen, za Evropu suverénních národních států a nového celokontinentálního uspořádání od Lisabonu po Vladivostok, tím lépe.

V naší zemi a z části i logicky neexistuje národně vlastenecká strana s tak propracovaným programem a s vůdci, za kterými by národ mohl jít jako má nyní Francie. Zatím ani nebylo zapotřebí.

Záleží ale na nás, zda se o něco takového pokusíme a nebo se spokojíme s tím, že Andrej Babiš, který nemá žádné pevné představy o tom, jaký by svět měl být, jen jaksi mimochodem za dva roky řekne, že s paní Marine le Pen vlastně úplně souhlasí a bylo načase EU a NATO rozpustit.

Judr. Jiří Vyvadil
Alternativa pro Česko