Rozhovor s Matějem Stropnickým ze Strany zelených o situaci na pražském magistrátu, o tom, zda by Praha měla přijmout až 12 tisíc uprchlíků a také o volebním sjezdu Strany zelených.

11.1.2016   ČRo Radiožurnál   Rozhovor zde
Dvacet minut Radiožurnálu

Moderuje Karolína Koubová.           

Vážení, doporučuji si to poslechnout. Budete vědět, co bude strana zelených doporučovat a prosazovat v souvislosti s přijímáním uprchlíků na naše území.   Je dobré vědět, kdo je kdo…… 0:0 – 6:41 
Události v Německu o Silvestrovské noci

 
Příznačné je, že napadené ženy se bály jít na policii. Po zkušenostech z ulic, kde jim „strážci zákona“ nejen nepomohli, ale kamsi se vypařili (a po následujícím mediálním mlčení), oběti usoudily, že byly právě konfrontovány s „novou bruselskou normou“, které se prostě jako každé jiné budou muset přizpůsobit. Potvrdila jim to ostatně později i kolínská starostka, když ženám doporučila, aby dodržovaly vzdálenost na délku paže, nebo aby raději vůbec nevycházely a muslimy neprovokovaly. Teprve, když se celý útok provalil a hlavní média (především ta „posvátná“, takzvaná veřejnoprávní) již nemohla dále mlžit, postupně se desítky a pak stovky žen „odvážily“ promluvit.