Chlop s koženou bundou nesmi projit za žadnu cenu? Zlaty Uďa Zifčak, ten to uměl lip!

Ladislav Větvička
9. 2. 2016    blog autora

Kluci, kluci. Jak dluho vas ty provokačky budu učit? Ja temu rozumim, že v policejni robotě se od dob StB mnoho nezměnilo a osvědčene metody se maju použivat, ale musite si uvědomit, že s tyma proklatyma ajfonama se nepočitalo!

Take komplikace kdysik nebyly. Mlady Uďa Zifčak, muj spolužak z baňske, dostal rozkaz lehnut a hrat mrtveho a trvalo skoro tři dny, než se to proflaklo!

Jenže dneska je jina doba, ja bysem všecky ty mobily a internety zakazal, bo to nam přinaša enem starosti. Zeberte se, že v pětaštyrycatem a osumašedesatem lidi vyšli z baraku ven a branili Česky rozhlas. To už by se dneska nestalo, Dneska by ani Česku televizu, ani Česky rozhlas nebranil ani ten posledni duchodce. Jenže tenkrat mluvili pravdu a potřebovali pomoct, tuž lidi pomohli. Když potřeboval pomoct reporter televize a rozhlasu, dostalo se jim jednoduche odpovědi – lžete. Pomožte si sami. Vysilate špinu. Tak to dopada, když jde televiza a rozhlas proti vlastnim lidem.

Vysíláte špínu

Medyja, placene z peněz lidi, by se měly zrušit.

Tež by mě zajimalo, na či objednavku byla připravena pseudoprovokace s pseudopravicovyma pseudoživlama. Režiser takeho představeni musel byt pěkny idyjot. Každy, kdo viděl v akci synky z Baniku nebo ze Sparty, tak se musel těmto hercum smat. Takhle to fakt robit nemožete, synci. Bylo super, že ste počkali na reportera 24, tajak to asi bylo domluvene, ale tym veškera chvala konči. Co ty plastove pseudohulky? Papirova dlažebni kostka? Plastova flaška? Kdo to kura vymyslel, že vybihate z baraku, kery vlastni Minysterstvo vnitřku? Ja vim, že to tam asi znate a citite se jako doma, ale přiště to musi byt zrobene profesionalněji.

Chlop s koženu bundu bude asi obětovany, bude mět po premijach, bo vystavovat svuj pysk chvilu s policajtama, chvilu s anarchistama a chvilu s nacystama a nechat se u teho fotit, to može enem amater.

Anebo pravě naopak. Notičky byly zaměrně tak napsane, že to mělo amatersky vypadat….

No tak poďme, kluci, vyzkušame si ty notičky. Dame si Šapirovu třeti symfonyju nebo Dyncbirovu menšinovou?

To zme to dopracovali, co? Zlaty Uďa...

Ladislav Větvička, hlasatel Mlade Fronty iFčil, Poruba

PS1: Aktualizace 8.2. ve 14:00: Tuž už se nam to dava do kupy. Anarchistyčti synci identyfikovali některe z akteru jako Slavia fans: Detaily tady. No vidite, vždyť sem vam řikal, že to nemohli byt synci z Baniku ani ze Sparty. Tuž ještě čekame, až se ozve muž s koženu brašnu, že diky němu se cely koncert podařilo udržet pod kontrolu.

PS2: Aktualizace 8.2. ve 21 hod: Vyborna takťika, kluci, gratuluju! Přece jen ste se cosik naučili. Nejdřiv robim mrtveho brouka, nikoho neznam, a když už je situace neudržitelna, přiznam nutne zlo a ze zleho dyrigenta zrobim hrdinu. Srovnejte ranni a večerni prohlašeni Policie:

1. Rano:
Co se týká muže v hnědé bundě / mikině, nikdo z pražských policistů a kriminalistů, kterým byl dotaz na tuto osobu vznesen, jej nepoznává. „Tento dle mého názoru u policie nepracuje, od nás není,“ zní jednoznačně z řad policie. To potvrzuje i mluvčí Jan Daněk, kterému se rovněž nepodařilo dopátrat, že by dotyčný pracoval u policie.

2. Večer: Důrazně odmítáme spekulace, že muž na záběrech v hnědé bundě s šálou okolo krku řídil celou akci nebo jakkoliv napomáhal útoku. Právě naopak! Jednalo se o kriminalistu, který byl velen na sobotní bezpečnostní opatření, a jeho úkolem bylo mimo jiné eliminovat možné střety názorově odlišných skupin. Na křižovatce ulic Thunovská a Zámecká v jednu chvíli hrozilo, že k takovému střetu dojde, proto kriminalista zkoordinoval policisty v uniformě, aby oddělili zátarasem obě skupiny, než na místo dorazí posily. Mezi tím začal komunikovat s maskovanými muži a snažil se je přesvědčit, aby od útoku upustili, což se podařilo a vyjma několika předmětů, které prolétly vzduchem, ke střetu skupin nedošlo. V této souvislosti patří jemu a jeho uniformovaným kolegům obrovský dík za jejich statečnost, že se nebáli postavit takové přesile. Jak řekl ředitel pražské policie Mgr. plk. Miloš Trojánek: „S těmito policisty se hodlám sejít a poděkovat jim za jejich práci a odvahu, kterou ukázali!“