Do zóny tzv. Protiteroristické operace na Ukrajině přibyla americká vojenská jednotka

Anton Klimkov
9. 2. 2016  Rusvesna

Spojené státy zvyšují svou vojenskou přítomnost na Ukrajině. Přitom opovrhují všechmi pravidly a předpisy mezinárodního práva. Bílý dům to ani nehalí ani do blyštivé originality ani do racionálních důvodů.

Rozvědka Luganské lidové republiky (LLR) odhalila přítomnost profesionálních jednotek americké armády na území obsazeném kyjevskými jednotkami tzv. Protiteroristické operace (APU) na jihovýchodě Ukrajiny. To oznámil náčelník Lidové milice LLR Igor Jašenko.

Podle zpravodajských informací žije v hotelovém komplexu “Mir” v Severodoněcku okolo padesáti anglicky mluvících vojáků v uniformách NATO s americkými nášivkami. Podle předběžných údajů se jedná o oddělení americké Private Military Company, která údajně přijela chránit představitele mise OBSE. Yankeeové se průběžně podílejí na výcviku speciálních oddílů bojovníků APU. Podle zdrojů z řad místních obyvatel, Yankeeové připravují vojáky speciálních výsadkových jednotek, která mají působit na území Luganské a Doněcké lidové republiky.

Jak známo, na západní Ukrajině se existuje déle než rok neoficiální vojenská základna pod pláštíkem mezinárodních cvičeních, kterým ne a ne být konec. Prezident Porošenko porušuje všechny články své vlastní Ústavy, opakovaně prodlužuje a zvyšuje přítomnost cizích vojsk na Javorivském polygonu. Odtud přicházejí na Donbass tito “odborníci”, a jejich proud roste každým dnem.

Washington velmi dobře trumfuje, když svoji přítomnost odůvodňuje ochranou pracovníků pozorovatelské mise OBSE, a na základě této záminkou brzy i svoje vychvalované námořní SEALs dají do pohybu. Porošenko legálně nedosáhl toho, aby jednotky NATO vstoupily do země, takže jeho kurátoři šli jinou cestou. Něco podobného se stalo ve Vietnamu, jako ostatně se v každé vojenské kampani za účasti Spojených států. Ukrajina – není výjimkou.

Anton Klimkov
Central News Agency Nové Rusko
Novorus.info 

překlad vd