Evropští politici jsou nesvéprávní? Posuďte sami…

Václav Husák

14.2.2016   Pravý prostor
Samozřejmě včetně těch našich, kteří jsou právě u vlády. Přední místo mezi nimi zaujímá náš Zaorálek, který před několika dny navštívil Turecko a v rozhovoru popsal, co při návštěvě tureckého pobřeží na vlastní oči viděl.

Když vystoupil z lodě pobřežní stráže, která těsně před tím údajně obrátila jednu z lodí s invazními muslimskými jednotkami zpátky na tureckou stranu, viděl nedaleko přípravu odjezdu dalšího člunu.Turecké pobřeží totiž nikdo nehlídá. Proč taky, když převaděčství je pro zkorumpované turecké úředníky a vojáky úžasný kšeft?

Kdyby turečtí politici chtěli, tak z jejich pobřeží neodjede směrem do Řecka ani noha. Všichni odjíždějící se snaží nasedat na lodě co nejblíže řeckých ostrovů, takže nikdo si nebezpečnou cestu na nafukovacím člunu dobrovolně o desítky až stovky kilometrů neprodlouží. Stačilo by tedy kontrolovat pouze maximálně desítky kilometrů břehů a všechny objevené čluny okamžitě ničit. Jenomže to by museli chtít. Ale oni nechtějí !!!

Jsou to totiž zrádné mrchy. Už léta vojensky podporují veškerou Asádovu opozici a tím v Sýrii spolu s USA vyvolali válku. I nyní v této podpoře pokračují, když otevřeně bojují na straně „Islámského státu“ proti sice odvážným, ovšem jim nepřátelským Kurdům.

Když k tomu připočteme podíl na financování „Islámského státu„ odkupováním ropy vytěžené na jím okupovaných územích, dá se říci, že Turci nejsou našimi spojenci, ale reálnými protivníky. A tak už jen uvažování o financování významného spolustrůjce války v Sýrii je zločinem. Pokud k tomu přece jen dojde, potvrdí se, že mnou navržený titulek této glosy je pravdivý.