Imám Evropanům: Musíte přijmout novou kulturu!


18. 2. 2016  AC24
 

Dánská vláda chce rozdělit uprchlické páry, kde jsou nezletilé nevěsty, ale imám Usáma El-Saadi z Aarhuské mešity oponuje: “Musíte přijmout novou kulturu”!

Imám nabádá hlasem “neslyšitelným pro západní ucho”. A i když se to může zdát absurdní, že by někdo v Evropě podporoval legální manželství s dětskou nevěstou, hlavní dánský imám to prohlásil veřejně.

Usáma El-Saadi z Aarhuské mešity v rozhovoru pro dánské noviny vyzval vládu, aby přijala dětské nevěsty, protože tato praxe je v kultuře migrantů, kteří přicházejí do země, běžná.

Podle imáma jsou migranti přicházející do Evropy zvyklí si brát dívky za ženy bez ohledu na zletilost, a to by měly dokonce i západní země přijmout. Protože to je “kultura”, budeme muset něco udělat pro její legalizaci, řekl imám.

Toto téma podle El-Saadi je třeba chápat z “jiného úhlu pohledu”. “Toto je mimořádná humanitární situace a myslím, že se musíme postarat o tyto rodiny. Oni se vzali, a to i v případě, že muž je dvakrát tak starý, a vybudovali si rodinu. Musíte se s tím smířit, jedná se o jinou kulturu,” pokračoval imám.

“Když se podíváte na podmínky v uprchlických táborech, tak život utečenců se potácí v nejistotě a násilí a když otec provdá svou dceru, tak ji pomůže, dodá ji jistotu. Koho zajímá, jestli dosud nepřekročila práh zletilosti, koho zajímá, že je ještě dítě,” vysvětluje imám.

Imám vystoupil se svým vystoupením, protože dánská vláda oznámila svůj úmysl oddělit v uprchlických táborech mladé dívky od mnohem starších mužů.

“Musíme zajistit, aby v přijímacích střediscích nebyla děvčata nucena žít ve vztahu s dospělými,” uvedl ministr pro integraci Inger Støjberg. Podle zjištěných údajů bylo 27 dívek oběťmi nucených sňatků.

Ale není to pouze Dánsko, které řeší tento problém, podle norských údajů i v Norsku objevili úředníci 61 provdaných dívek mezi žadateli o azyl a s věkem nižším než je potřebný k uzavření manželství. Nejmladší dívce bylo 11 let.

 

Zdroj: pz.cz, ilgiornale.it