Jak ministr Chovanec zkoumal, až vyzkoumal: O policejní provokace nešlo – ale přesto za nimi stojí Putin! Kremelský zločinec na výpravě v Praze! Naplánoval to s generálem Pavlem? Havlistická fraška

Petr Hájek
23. 2. 2016 ProtiProud

Petr Hájek s úžasem komentuje odvážné závěry ministra milujícího pravdu, lásku (k funkci) a čest a s obavou se ptá po zdravotním stavu tohoto reka našich dnů.

Napětí by se dalo krájet, když ministr Milan Chovanec (ČSSD) v neděli tajuplně ohlásil pondělní tiskovku. Prý na ní zveřejní, jak to doopravdy bylo se slavnou dvojitou policejní provokací v sobotu 6. února během protimigrantských demonstrací v Praze.

Ministr, opravdový chlapák, který se s ničím moc nemazlí, mluví přímo, nelže, nezrazuje, nevyhýbá se ani ostře korektním hodnocením migrantské krize ve hře na hodného a zlého policajta v tandemu se svým zachráncem premiérem Sobotkou, to podle svého zvyku rozbalil dnes naplno. Takže už je jasno – a světové agentury mohou strhat linky:

Pražskou policejní provokaci zorganizoval Vladimír Putin!

Něžní za všech okolností

Našim čtenářům asi netřeba mnohoslovně připomínat, o co šlo: Nejprve v Thunovské ulici na Malé straně přivedli policisté v civilu anarchisty do kontaktu s maskovanými útočníky, přičemž jeden z policistů celý „střet“ režíroval. Pak tatáž skupina „útočníků“ v bílých maskách napadla squatterské doupě na Žižkově zvané Klinika a vhodila do něj několik policejních dýmovnic a světlic, přičemž od jedné z nich začala hořet záclona. Skoro něco jako Charlie Hebdo.

A… a nic. Policie nikoho z útočníků nekontrolovala, žádného z nich nepřiměla alespoň sundat masku, a přestože tvrdí, že ví, o koho jde, dodnes jediného člena z této putovní herecké skupiny absurdního divadla —-Ať žije Havel—-! dokonce ani nevyslechla. Ale nejen to. Přestože z prvního případu existuje dokonalý videozáznam, který na internetu viděly statisíce očí, policie tvrdila, že „režisér v hnědém“ není policista. Než si vzpomněla, že vlastně je.

A proč že se chovali „filmoví útočníci“ tak „něžně“, že ani v jediném z oněch dvou případů při svém brutálním útoku nikoho ani nezranili? Proč dali loajálně na režisérovy pokyny, takže hned poté, co vše nasnímala Česká televize (ovšem poněkud jinak než záznam svědeckého videa), dali se na spořádaný ústup do předem připravených pozic, včetně domu ministerstva vnitra? Proč později u Kliniky dokonce ani na režiséry-policisty nečekali, s feťáky se nepoprali, ale spořádaně se rozešli na ubikace?

Nebyli to totiž žádní „praví náckové“, ale dobrosrdeční „fotbaloví chuligáni“ pražské Slavie (na Ukrajině si říkají Pravý sektor). Praví dědicové „něžné revoluce“ po pětadvaceti letech.

Ministrova choroba známého původu

Tvrďák Chovanec si dal na vyšetření celé „složité kauzy“ rovné dva týdny. Málo, nebo moc, na tuto záhadu. V každém případě dost, aby na dnešní tiskovku přišel se šokujícími údaji:

1) Spočítal například, že na protimigrantských demonstracích bylo bratru deset tisíc lidí, což prý znamená největší demonstrace za posledních dvacet let. A z toho podle něj plyne, že na takto rozsáhlé demonstrace, nový neznámý fenomén, se policie teprve musí naučit „řešit“ a ladit na ně speciální taktiku. Prozradil tím na sebe, že až do převzetí funkce ministra vnitra v naší zemi nežil. Například sto tisíc lidí na Václaváku v roce 2000, nebo odborářské protivládní demonstrace jako aktivní politik zjevně nezaznamenal, nebo, což je horší, trpí akutní ztrátou paměti, takzvanou amnézií. Jak si ale potom vysvětlit jeho náhlé rozvzpomenutí se v době tzv. „lánského puče“ – které mu dalo ministerské křeslo?

2) A pokud jde o řízené policejní provokace doložené mnoha svědky a zachycené na videu? Souhlasil, že to bylo hezky přichystané – i když nějaká ta moucha by se samozřejmě našla, vždyť zkušenosti z přípravy puče téměř scházejí: “Není ale důvod říkat, že policie selhala,” pravil chlapsky pevně. “Výsledek je jasný – chybu jsme nenašli.” A pak vyjevil, že kdyby se prý ukázalo, že policie nepomáhá, nechrání, ale provokuje, znamenalo by to konec nejen pro policejního prezidenta, ale i pro ministra vnitra. Asi zase zapomněl, že je to on, nebo je příznakem té jeho tajemné choroby, že o sobě člověk mluví ve třetí osobě.

Nesmazali mu to?

Policejní špičky i ministr tím skvěle odmítli kritiku za incident v Thunovské ulici, při němž maskovaní výtržníci napadli průvod rovněž mimořádně něžných a pokojných anarchistů – které sem policisté (uniformovaní i do té doby tajní) přivedli. Podle ministra Chovance policisté na místě udělali maximum – oddělili prý oba tábory od sebe a agresory zatlačili pryč. Šéf pražských policistů Miloš Trojánek dodal, že pořádkové jednotky musely na místo doběhnout, protože tam nemohly jet vozy. Celý incident podle něj policisté vyřešili za čtyři minuty a 25 vteřin.

Pokud si myslíte, že se při těch slovech pánové smáli, až se za břicha popadali, mýlíte se. Tvářili se, jako že to míní vážně. Není jiné vysvětlení, že během dvou týdnů vyšetřování jim jejich podřízení zatajili i další video z události. Zde je.

Nebo jim ho někdo smazal. Marek Cigánek, náš čtenář, který je poskytl nám, před touto možností varoval, když situaci popisoval, komentoval a kladl otázky, které od mainstreamových novinářů na dnešní tiskovce kupodivu nezazněly:

Kdo a proč je odvolal?

„Všimněte si, kudy se průvod Antify pohyboval, že ho doprovázeli policisté v helmách a při každém hrozícím sebemenším konfliktu ihned zasahovali proti provokatérům (to ale byli asi ti nesprávní-zlí extrémisté, protože těm policisté nic nedovolili) . Dokonce je v 9:27 slyšet výzva jednoho policisty: „sundejte si to..“, když měl nějaký provokatér v Nerudovce u schodů zahalený obličej! Vše tedy probíhalo jak má. Také se tam párkrát mihl nám známý „muž v hnědé bundě“.

Je tedy podivné, že v Thunovské ulici, najednou, ti policajti v helmách úplně zmizeli. Kam a proč? Tentokrát už ti správní, připravení „pravicoví ultras“ si pak mohli s poklidem upravit svou výstroj a výzbroj a pak šooou mohla začít. Toto video, ale sahá jen někam k Malostranskému náměstí. Proto je to tedy jen indicie.

Minimálně ale staví na hlavu tvrzení předsedy Nezávislého odborového svazu Policie ČR Milana Štěpánka, který vysvětloval proč na místě nebyli těžkooděnci: „Na těch zveřejněných videích to asi není vidět, ale následně tam přiběhli příslušníci speciální pořádkové jednotky (těžkooděnci, pozn. red.), kteří se tam nemohli dostat autem,“ jak uvedl pro iDNES.cz (a dnes zopakovali na tiskovce).

Jakže se tam nemohli dostat autem? Vždyť celou dobu šli pěšky podél samotného průvodu, spíše v jeho čele! A najednou zmizeli…Proč a kdo je odvolal?“

Důkaz jako hrom!

Ale nechme stranou drobné šrámy na krásné a již opět zdravě tučné tváři našeho milovaného pana ministra, mistra světa v hubnutí, který má pro stud a pro pravdu uděláno! Vždyť kdo ví, koho podrazí příště, třeba zase pro změnu svého dobrodince premiéra Sobotku (jednou zrádce, vždycky zrádce), což by pro naši zemi mohlo být osvobozující. Ostatně – slavný „lánský pučista“ nakonec svůj komický výkon (kam se hrabe herec Stropnický!) korunoval, jak se sluší a patří. Splnil slib, že odhalí původce provokace. A učinil tak – i když, jak je jeho novým hereckým móresem, opět patřičně tajemně:

Videa, která vše „propíchla“, byla prý součástí celé té provokace. Jak je to možné, když usvědčila ze lží policejní špičky? No prostě pro to, že ta videa, podle něj, šířily „proruské weby“ a jejich cílem bylo znevěrohodnit skvěle fungující policii (vždyť je to policie státu NATO a na to má Kreml vždycky zálusk):

„My tady máme informaci o tom, kde to video vzniklo. Nebylo to na území České republiky, nebylo to ani na území Ruské federace. Vyšetřování v tomto směru běží,” pravil soudruh ministr. A opět se při tom netřískal smíchy. Ten chlap má ale nervy!

Za všechno může Putin!

A tak je to venku: Proruské weby! Putin! Ten ďábel se nám vložil i do pražských protimigrantských demonstrací, aby je zlikvidoval – a ještě při tom znevěrohodnil polici během nácviku protizemanovského Majdanu! To je, panečku, něco! Tak on Vladimír Vladimírovič už konspiruje i proti „kremelskému agentu“ Zemanovi! Možná to upekl přímo s Velkým Generálem Pavlem ze štábu NATO. Mc(Carthy)Cain by měl zahájit vyšetřování pro neamerickou činnost!

Ale stejně: co ten toho stihne! Skutečný superman tenhle ruský prezident: Rozvrátil světový řád „Arabským jarem“, vybombardoval Libyi a spol., a uvedl do válečného chaosu Sýrii (aby způsobil migrační krizi, která zlikviduje EU). Nemluvě o tom, že v rozporu s mezinárodním právem silnějšího nenechal Američany povraždit své ruské krajany na Krymu a v Donbasu skrze svastiky „fotbalových chuligánů“ z Majdanu, poté co svrhli demokraticky zvoleného prezidenta Janukovyče. Teď zase zlovolně zabránil zavraždění dalšího legálně zvoleného prezidenta Asada (metodou Husajn-Kaddáfí) a donutil USA k jednání, na které chudáci světoví hegemoni války vůbec nejsou zvyklí a mohou z toho chytit neurózu.

Dohněda

A ještě mu to nestačilo – a proto vyrazil konečně za tou pravou kořistí: do Prahy! Jenže netuší, že máme skvělého ministra obrany všech šmíráckých divadelně-filmových scén, který k hranicím Ruska (zřejmě v rámci odpovědi NATO na pražskou provokaci) právě posílá na stovku českých vojáků – abychom u té vojny s Ruskem tradičně nechyběli:

„Na Petrohrad! Tuhle vojnu vyhrajeme!“ pravil by Švejk, kdyby ta „veřejnoprávní“ představení v podání ministrů Sobotkovy vlády měl tu čest vidět.

Ne, opravdu to nebyla policejní, ale vládní provokace. Švejkování na úrovni našich politických špiček však dokazuje, že před velkou válkou se dějiny, s nimiž jsme se nepopasovali, opakují jako fraška.

Aktuálně v příznačně hnědé bundě.