K (ne) vyšetřování útoku na “Kliniku”

Radim Valenčík
15. 2. 2016
Všimněte si, jak rychle vyšuměl případ útoku na “Kliniku”. Jak byl mediálně, ale i politickými stranami překryt údajnými “skandály” ministra obrany Stropnického a prezidenta Zemana. Typické pro současnou dobu. Odchod Stropnického požadovala ODS za to, že v náznaku pojmenoval souvislost mezi propuštěním pětice Čechů a případem Alího Fajáda, jehož vydání žádaly USA. Zemana zase propírali za to, že nepřímo potvrdil výši výkupného, které poskytl český stát za dívky unesené v Pakistánu.


Tak trochu se mně zdá, že se ODS mění ve stranu pro sklerotiky. Vyslovuje obavy o pověst tajných služeb, přitom poměrně nedávno za jejího premiérování byla právě vojenská rozvědka zneužita k rodinnému špiclování za účelem rozvrácení premiérovy rodiny.

Osobně nevidím nic špatného, když politici říkají pravdu. Zatím nad Hradem visí standarda s nápisem “Pravda vítězí” a ne trenýrky s nápisem “Zatloukat, zatloukat, zatloukat – a když se něco proflákne, tak zatloukat”.

Vyšetřování událostí 6.2. zatím probíhá více než váhavě a v mediálním stínu, přesto, že se dějí zajímavé věci. Kusou informaci přinesly Novinky:

“Vítek tvrdil, že útok organizoval policista v civilu, který je vidět na záběrech z akce. Policie to odmítla. Tvrdí, že muž je policista v civilu, naopak ale snažil střetu obou skupin zabránit. Maskovaní útočníci pak podle policie byli fotbaloví hooligans.

“Celá kauza je provázena nestandardními postupy a pochybeními, která mě utvrzují v mém stálém a neměnném názoru na tuto věc,” uvedl (předseda Unie bezpečnostních složek Vítek) v pátek. Dodal, že se chce aktivně podílet na objasnění celé kauzy a zjistit pravdu. “Abych svými postoji neohrožoval své kolegy a kolegyně případným blokováním důležitých jednání, která probíhají především s ministerstvem vnitra, rozhodl jsem se rezignovat na předsedu Unie bezpečnostních složek,” dodal Vítek. Postup policie při demonstracích nyní prochází interní kontrolou, jejíž výsledky by měly být známy nejpozději po příštím týdnu. Interní kontrolu postupů si vyžádal ministr vnitra Milan Chovanec. Podle policejního prezidenta Tomáše Tuhého policie svou roli zvládla. Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) ale policii kritizoval za to, že nezakročila proti maskovaným a ozbrojeným výtržníkům. Policie podle něho selhala.”

Viz: http://www.novinky.cz/krimi/394673-sef-unie-bezpecnostnich-sboru-kvuli-objasnovani-sobotnich-akci-rezignoval.html


Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/3165-k-ne-vysetrovani-utoku-na-kliniku.html