Odpověď Angele Merkelové z Damašku

Alexand Koc, Dmitrij Stěšin
10. 2. 2016         Politobzor
Je divné, že frau Merkel neděsí pečlivě a odborně zdokumentovaná zvěrstva teroristů. Frau kancléřka zpeněžila svůj žal. “V posledních dnech jsme byli nejenom šokováni, jsme zděšeni utrpením desítek tisíc civilních obyvatel v důsledku bombardování především ze strany Ruska”, konstatovala s mírnou námahou německá kancléřka Angela Merkelová v pondělí v Ankaře.


V předvečer s podobným obviněním vystoupil prezident Turecka Redžep Erdogan: “Rusko pokračuje v zabíjení lidí v Sýrii”.

O něco dříve ministr zahraničí USA John Kerry, tradičně bez předložení jakýchkoli důkazů, prohlásil, že ruské VKS používají neřízené bomby, které padají výhradně v mírových čtvrtích a zabíjejí ženy a děti.

Obvinění se jako by na povel začala sypat přesně v okamžiku, kdy syrská vládní vojska za podpory Vzdušných a kosmických sil RF začala vytlačovat teroristy k hranici s Tureckem v provincii Aleppo. Islamisté hromadně ztrácejí pozice, vyvážejí své rodiny, už nepočítají s návratem na opuštěné území.

Je divné, že frau Merkel neděsí pečlivě a odborně zdokumentovaná zvěrstva teroristů DAEŠ (organizace je v Rusku zakázaná). Za poslední dva týdny pouze před našima očima v důsledku útoků islamistů zahynulo asi sto syrských civilistů. Trojnásobný teroristický útok na předměstí Damašku Saida-Zejnab, raketové ostřelování města Deraa na jihu země. Hrůza, paní kancléřko, to malé tělíčko děvčátka, zabalené do bílého rubáše, na vozíku s vrzajícími koly. Zde jsou dva malí bratříčci s obvázanou hlavou, v jejichž očích se strach usídlil navždycky. Toto je na cucky rozbitý školní autobus, ne suché řádky zpráv z virtuálních londýnských “observatoří” (jeden ze zdrojů, který monitoruje situaci v Sýrii, na který se tak rád odkazuje západní tisk, sídlí ve Velké Británii) a “Syrsko-americké zdravotnické společenosti. V osvobozeném městě Osman jsme viděli, čím se ve skutečnosti zabývají tyto společnosti, když zařizují polní nemocnice pro teroristy a dodávají jim nejnovější léky.

Děsivým je i každou noc prováděné ostřelování Kyjevské čtvrti Doněcka, na prach zničená Novosvětlovka a Chrjaščevatoe v Luganské oblasti, v Gorlovce ukrajinskou minou zabitá 23- letá Kristina, která leží v objetí s nedýchajícím tělíčkem své 10-ti měsíční dcerky Kiry. “Gorlovská Madona” – slyšela jste o tomto strašném symbolu donbaské války?

A stovky zabitých v tureckém Kurdistánu? 200 tisíc běženců, letecké nálety tureckého letectva na Džizru, Silopu, Dijarbakyru? Všechno toto se nyní děje, ale hrůzu Západu to z nějakého důvodu nevzbuzuje. Poněvadž žal a soucit jsou pro západní politiky zbožím. Které lze držet na skladě, lze je úplně odepsat do odpadu, aniž by se vyložilo na pult. A lze ho nabídnout k prodeji v nejnutnějším okamžiku. Tento cynismus je natolik zjevný, že na Západě si ho prostě nevšímají – stal se součástí jejich životní filozofie. Proto nemá smysl jim něco dokazovat a snažit se doklepat se do jejich svědomí nebo rozumu. Je třeba prostě mlčky dělat svou věc. Například bombardovat lidožrouty 21. století.


Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová