Omlouvači a ti, co mlčí

– vlk –
8. 2. 2016   Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com

Odhadnout, že jakmile bude výměna libanonské partičky za Fajada uskutečněna, tak se na vládu vrhnou různí Rambové od klávesnic, kteří jsou ochotní hrát drsnáky v duchu nejhloupějších hollywoodských céčkových filmů, nebylo zas až těžké. Včetně odhadu toho, kdo v houfu těch, co mají obrovské svaly a odvahu lva, zejména kolem mluvidel.

Ne Kalousek, Ženíšek, Marek Benda, Fiala, Vondra nebo exvelvyslanec Kolář a podobní byli jasní předem. I to, co budou říkat. Tedy v globálu.

Takže předpokládané žvásty o tom, že jsme porušili spojenecké závazky, že podkopáváme boj proti terorismu, že transatlantická vazba je nám nade vše, že to vrhne stín na další spolupráci mezi ČR a USA – tak tohle všechno bylo předem jasné. Včetně urputnosti se kterou to budou vytrubovat. A také to, že část mediální scény jim bude zásadně přizvukovat. Nic, co by trošku zkušený a soudný pozorovatel české politické scény nečekal nebo čím by měl být zaskočen. Tenhle tartas byl jmenovanými a podobnými inspirován dvěma cíli

1- aby příslušná část voličstva, vyznávající bez nejmenších pochybností heslo, že je lépe se mýlit se Spojenými státy než…. mít pravdu s kýmkoli jiným, věděla, kdo jako zastupuje tenhle dnes v podstatě sebevražedný směr a nezapomněla jim hodit hlasy,

2 – aby si jich povšimli na americké ambasádě, že věrně a vždy stojí na stráži.

Ne, nijak by mne to nevzrušilo. Zdůraznění toho, že po tomhle handlu se čeští občané stávají zajímavou lovnou zvěří pro všechny reálné i potencionální teroristy a únosce lidí kvůli výkupnému, na celém světě, je ok. Mám s tím sám hodně velký problém. A už potřetí píši, že bych ani na vteřinu nechtěl být v kůži těch, co na sobě měli tíhu konečného rozhodnutí. S diskuzí nad touto výhradou by nikdo neměl mít problém. Je správná a potřebná. Měla by ovšem být korektní.

Nicméně tohle už neplatí o doslova hysterické psychóze, vyvolávané českou lumpenpravicí v duchu tvrzení, že jsme oslabili frontu boje proti terorismu, že ČR zradila svého nejzásadnějšího spojence….. A vůbec, že s teroristy se nejedná. Uznávám ale, že přesně tohle musel každý čekat. Od Kalouska, Ženíška, Bendy, Koláře, velké části sdělovadel (překvapilo mne ovšem – do jisté míry – jak moc na téhle vlně jede i Babišův mediální konglomerát) a podobných. Překvapující ovšem je totální ignorance jasných faktů touhle pořvávající partou účelových hysterek. Je totiž zřejmé, že v únosu českých občanů minimálně participovaly stání orgány republiky Libanon. Zejména její rozvědka. Je tedy stát Libanon státem teroristickým? Ptám se zcela nezáludně a prvoplánově. Nečekám ovšem, že mi někdo z těch klávesnicových a mikrofonních chlapáků odpoví! Přesto bych to slyšet od nich chtěl a hodně. Já bych řekl, že nikoli. Ale třeba nemám informace, které má takový rádoby politolog Marek Ženíšek… Třeba. Druhou možností je, že někdo z nás dvou možní není schopen vyřešit tak těžký početní úkol jako je prostý součet 1+1 nebo že prostě jednomu z nás musí za každou cenu vyjít výsledek toho součtu 8,5.

A jak je to se zradou našeho amerického spojence? Ten přece nevydává a Fajad a spol. už byli pravomocně uznáni českým soudem zralými k vydání do USA….

Takže začneme formálními drobnostmi.

– Ano soud rozhodl druhoinstančně o vydání, ovšem ministr spravedlnosti měl pořád ještě k dispozici poslední opravný prostředek, tedy své vlastní rozhodnutí ve věci. Jde o přesně stejnou proceduru, podle které byl do Kataru kdysi ministrem Němcem vydán jeden z členů jejich královské rodiny, ačkoli v ČR opakovaně a prokazatelně provozoval zakázaný sex s nezletilými a byl soudně shledán vinným! Nevšiml jsem si tehdy, že by třeba Kalousek – tehdy člen vládní většiny, třeba jediným slovem protestoval (o Bendovi, tehdejším poslanci nebo Kolářovi, tehdy velvyslanci nemluvě), ačkoli šlo o hrubé zneužití tohoto pravidla, poškození pověsti ČR jako právního státu a vrabci na vrbě si cvrlikali, že to bylo za obrovský balík.

A jak je to s tím voláním, že teroristů se neustupuje a že jsme zradili jednak boj proti terorismu a hlavně, znevážili své spojenecké závazky k USA?

Opravdu USA nevyjednávají s teroristy? Nemám už sice paměť jako dříve, ale pořád jsem nezapomenul, že koncem května 2014 byl Talibanem propuštěn americký voják Bowe Bergdahl. A to propuštění nebylo zadarmo – z Guantanama bylo kvůli Bergdahlovi propuštěno 5 nejtvrdších islamistických fanatiků…

Proč, tak to vysvětlil tehdejší šéf Pentagonu Chuck Hagel pro BBC takto:

jeho (Bergdahlův) život a zdraví byly v ohrožení“. Bílý dům byl podle Hagela v názoru na výměnu za pětici islamistických radikálů jednotný…

Nejen to, když byl Obama (pro Kalouska, Ženíška a Bendu dodávám, že jde o tehdejšího i současného amerického prezidenta USA, kterého jsme měli také zradit, podle jejich názoru) podroben kritice v Kongresu, odpověděl takto:

„Uviděli jsme příležitost a chopili se jí… Nehodlám se vůbec nijak omlouvat za to, že jsme zajistili návrat mladého muže k jeho rodičům,“ pronesl tehdy Obama po setkání s britským premiérem Davidem Cameronem.

Zdroj: http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/stydim-se-ze-jsem-american-psal-domu-vymeneny-vojak/r~f4d0c6d2ec8811e3bc790025900fea04/

Může být, že někdo namítne – jedna náhodná a mimořádná akce, ale jinak jsou Američané zásadoví… Nedělejte to prosím! I ti s nejkratší pamětí by si ještě měli pamatovat, že například 16. 1. t.r. propustili USA 7 zadržovaných a v USA ODSOUZENYCH Iránců výměnou za 4 svoje občany, zadržované Teheránem! A byla z toho velká sláva, následně se podepisovala tzv. atomová dohoda!!! Pro Kalouska a spol. a další méně chápavé opakuji – americký soud rozhodl o vině 7 Iránců pravomocně, protože porušili zákony USA a přece byli vyměněni. Píši to proto, že Fajad měl být teprve souzen, což zdaleka neznamená, že by také odsouzen byl. Jeho vina tedy není, minimálně zatím, prokázána. Jakkoli tím nechci ani v nejmenším tvrdit, že je sněhobíle čistý, jen poukázat na fakt, že prostě, na rozdíl od těch Íránců mu vina, v okamžiku směny, prokázána nebyla.

Takže věc pro mne stojí tak, že USA smějí propouštět teroristy, vyjednávat se státními, řekněme – únosci svých občanů a uzavírat s oběma dohody o výměně teroristů a zločinců podle amerických zákonů za své občany, ale pro ČR stejná možnost nemá existovat?! Tohle mi totiž valí do hlavy Kalousek, Ženíšek, Benda a  podstatná část sdělovacích prostředků! Jsou skutečně tak bezskrupolozně servilní a  drzí?

Přiznávám ovšem, že ještě o stupeň větší názorový humus vypustil Saša Vondra, který se vyjádřil tak, že vlastně za celým tím podivným případem české libanonské partičky stojí Šlachta s Ištvánem. Neboť prý zdevastovali Vojenské zpravodajství, když udělali kriminální záležitost z nevinného románku Nečase a Nagyové, které padli za oběť hrdinové z Afghanistánu, pod kterými VOZ jen kvetlo….Takže nevinný románek.. Kdy milenka ministerského předsedy nechá šmírovat jeho manželku, aby na ni něco našla a donutila svého amanta k rozvodu, vojenskými špiony a vedle toho i svého řidiče a jeho sekretářku a to v obavě, aby někde nevykecali, že prostě s Nečasem spí? A odhalení těchto neuvěřitelných praktik s tím, že generálové české armády a velitelé VOZ před ní v  tomto soukromém šmírování a ve světě sotva někde možném zneužití tajné služby je romantickou banalitou, která vedla k devastaci funkčních schopností VOZ? To opravdu může napadnout jen někoho takového, jako je PROMOPRO Vondra. Šlachta a Ištván s dalším trapným debaklem VOZ nemají opravdu nic společného!!!

Ale ani Vondra není králem neuvěřitelných blábolů a konto propuštění Čechů v Libanonu. Media, a zejména ta Babišova, se dojímala tím, jak moc jsou narušeny vztahy mezi USA a  jak Američané budou nyní bojkotovat žádosti České republiky ohledně právní pomoci při objasňování velkých korupčních kauz. Prý ČR žádá Spojené státy takto o pomoc nejméně 50x do roka. A nyní, po nevydání Fajada na to můžeme zapomenout.

Je to ani ne 14 dnů, co jsem dal na Kosu tenhle článek o kampani pěti zahraničních velvyslanectví proti korupci v ČR.

Banánová republika Česko a kázání o korupci těch, co sami mají máslo na hlavě

A ukazoval na její trapnou nevěcnost, hloupost a evidentní pomýlenost. V reálném kontextu. Nikoli proto, že bych si myslel, že korupce u nás není. Ale šlo o dokonalé plácnutí do vody. Zejména v okamžiku, kdy byl AI zveřejněn nový výroční žebříček vnímání korupce v jednotlivých zemí světa.

Americký velvyslanec, očekávaně, hraje v téhle akci – prim. Jak se na zástupce vlády Spojených států sluší a patří. A také z tohoto titulu vydal kromobyčej ostré prohlášení k Fajadově propuštění. Čeští mediální ratlíci poštěkávají, jak nyní budeme mít ohledně spolupráce USA v trestních kauzách utrum… Co kdyby takhle někdo vyrazil na ambasádu a položil panu velvyslanci následující otázku:

Vaše excelence, v prohlášení, které jste ohledně propuštění Alího Fajada vydal stojí, mimo jiné, také toto:

„Pražský vrchní soud se jejich případem zabýval a souhlasil s tím, že můžou být vydáni do Spojených států. Neexistuje žádné ospravedlnění toho, že tyto nebezpečné osoby byly propuštěny. Vážně tím utrpí spolupráce orgánů činných v trestním řízení našich dvou zemí a pouze to povzbudí zločinecké skupiny a teroristy po celém světě,“

Má běžný občan České republiky tomu rozumět tak, že Vaše kampaň za boj proti korupci v České republice byla jen prázdným gestem a že nyní Spojené státy naprosto nehodlají podporovat Českou republiku v protikorupčním tažení, které evidentně přináší výsledky, takže nyní, když nebyl do USA vydán Fajad, budou čeští korupčníci vlastně chráněni Spojenými státy?

Přiznávám, že odpověď by mne mimořádně zajímala. A jistě nejen mne. Nevidím, proč by spolupráce orgánů činných v trestním řízení měla kvůli Fajadovi nějak utrpět. Česká republika udělala jen to, co učinili USA v Berghdalově případě. Nebo v případě svých občanů zadržovaných Iránem!!! Nic více, nic méně. Řečeno slovy prezidenta Obamy

„Uviděli jsme příležitost a chopili se jí… Nehodlám se vůbec nijak omlouvat za to, že jsme zajistili návrat mladého muže k jeho rodičům,“

Ale ani čeští pseudožurnalisté nejsou absolutními kingy v téhle hitparádě trapnosti kolem propuštění českých libanonských rukojmí.

Tím úplně největším trapákem je pro mne místopředseda sněmovny Petr Gazdík. Který veřejně vypustil toto:

„Já osobně bych žádal od pana premiéra omluvu Spojeným státům,“

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/omluvte-se-usa-kvuli-vymene-cechu-za-fajada-vyzval-premiera-gazdik-10v-/domaci.aspx?c=A160205_121137_domaci_kop

Nepochybně není sám, kdo si něco takového myslí!! Takových je určitě v parlamentu i jinde více. Nicméně Gazdík to, jako ústavní činitel, pustil na veřejnost!! Takže vláda České republiky by se měla omluvit za to, že udělala všechno možné, co bylo v jejich silách, včetně věcí, na které rozhodně lze mít různý pohled, kvůli tomu, aby zachránila svoje občany!!!! Gazdíci nám říkají, že jakýkoli zájem Spojených států je naprosto nadřazen životům obyvatel České republiky! Tahle devotnost překonává i pro mne prozatímní vrchol ponížené podlézavé ubohosti českých oficiálních představitelů, kterým do tohoto okamžiku pro mne byl popěvek zpívající pudřenky (tehdy z dopuštění blbosti českého voliče ministryně obrany) CASA Parkanové – Dobrý den majore Radarine!

Tehdy šlo jen o ubohou servilnost. Nyní jde o totéž na úkor životů obyvatel státu!!! A vyhlásí to mýrnyx týrnyx ústavní činitel a media naprosto nereagují! Tohle jsem nemohl projít bez povšimnutí. Zejména ne před nadcházejícími volbami!!!! Co ten člověk dělá v parlamentu? Tenhle zastává zájmy republiky?

Nevím jak to vidíte vy. Já za sebe říkám následující – nepřeji nikomu nic zlého, ale Gazdíkovi, Kalouskovi, Ženíškovi, Bendovi, Fialovi a  dalším podobným sděluji, že pokud by se řízením osudu přihodilo, že nějací teroristé nebo cizí tajné služby unesou kohokoli z nich, okamžitě spustím veřejnou petici, aby vláda zaujala velmi tvrdý postoj, v souladu s jejich současnými prohlášeními a rozhodně se je nepokoušela za nic a nikoho vyměnit. Nikdy. Jistě budou mít naprosté pochopení pro tuhle moji žádost!

Tím bych mohl skončit. Neskončím. Protože zde máme ještě jednu veličinu, která, kupodivu – mlčí. Ačkoli jinak s gustem komentuje všechno, co se v zemi i na zeměkouli šustne. Pokud tipujete, že tou personou je Zeman, pak hádáte správně. Zajímalo by mne, jestli zemanisty (zemanista podle vzoru jehovista) nějak zaujalo, že jejich ideál, který se vyjadřuje jinak k úplně všemu, nevydal v tomhle případě ani hlásku? Že nikdo netuší, co si o téhle věci myslí? Jestliže tedy nevezmeme za bernou minci, že by i nadále razil heslo – s teroristy se nevyjednává. Které tak často a rád opakoval.

Já osobně tím překvapen nijak nejsem. Předpokládal jsem to. Zeman jde mediálně jen po událostech, z kterých může vytěžit mediální body, zejména pokud za to bude platit svými preferencemi sociální demokracie a Sobotka osobně. Jenže v tomhle případě? Když by vyjel, jak by se slušelo (vzhledem k silným výrokům z minula), s prohlášením o nevyjednávání, pak se řadí po bok Kalouskovi, Ženíškovi, Bendovi a Gazdíkovi. A vlastně se nepřímo staví i za prohlášení amerického velvyslanectví!!! Prostě by sdělil, že mu na životech českých občanů také vůbec nezáleží… Dopad na jeho preference je zřejmý a okamžitý. Takže Zeman – MLČI!!! Ačkoli nikdo nemůže pochybovat o tom, že o celé záležitosti byl informován předem. Tohle by si Zemanovi nekritičtí obdivovatelé měli rychle uvědomit. Tvrdím a  budu tvrdit i nadále, že Zemana zajímá jen Zeman sám a jeho zájmy. Že využije každou populární vlnku, aby na ní lacině bodoval. Vše ostatní a zejména jakékoli principy mu jsou kradené.

Vládu/Sobotku pochválit nemůže. To by dostal infarkt. To je zřejmé. I o tomhle je totiž ta libanonská kauza!!! A nejde jen o tohle – Zeman velmi dobře ví, že kdyby snad nějakým omylem podpořil stanovisko vlády, bude mít další problém při nějakém mezinárodním bilaterálním jednání typu summit NATO. V takovém případě by byl za páriu. A to on smrtelně nerad. Proto před časem ve Walexu z hodiny na hodinu otočil a  odvolal své prohlášení. Takže Sobotku podpořit nemůže, protože by se znemožnil na „mezinárodní scéně“ a bylo by to proti jeho přirozenosti a  touze po pomstě zrádci, ale jít proti němu v tomhle konkrétním případě, proti mínění převážné části voličů, také nemůže, protože by ztratil jejich podporu… Takže mlčí. Elementary.

Pokud by to někdo bral jako útok na Zemana, je na omylu. Popisuji jen zřejmé věci a fakta. A dodávám, že Zeman tvrdil ono své – s teroristy se nevyjednává i v době, kdy se připravovovalo, za jeho vědomí, propuštění obou českých dívek unesených v Pákistánu. Nepochybně ani tehdy nebyly propuštěny jen tak. Nyní prosákla informace, že ČR za jejich svobodu zaplatila 6 milionů dolarů. I o tomhle věděl Zeman! A nepochybně i všichni ti Gazdíkové, Kalouskové, Bendové, Ženíškové dnes vše kritizující opozice! Tehdy se nikdo z nich neozval. Důvod je velmi jednoduchý – USA neměly v tom případu žádný svůj zájem.

Nevím proč, ale ti prodejci, co chudákům, skoro nesvéprávným důchodcům prodávající podvodem a nátlakem předražené deky a nádobí mi momentálně nepřipadají zas až tak hrozní a odporní.