Na návštěvě u “teroristů” aneb “Poznej svého nepřítele”

Výcvik teroristů

19. 3. 2016, Petr Ďoubalík

Teroristé. Jihovýchod Ukrajiny. Anti Teroristická Operace – ATO. Česká republika, zásluhou současné vlády, ATO podporuje. Není to legrace – jde o životy. Současné odhady hovoří o 50 000 obětech (na obou stranách dohromady). 

Z vojny jsem si kdysi přinesl letáčky s názvem “Poznej svého nepřítele”. Mám je založené v kronice a někdy je naskenuji, je to s odstupem 31 let docela zajímavé čtení (z nepřítele se stal přítel nejvěrnější, doslova “na věčné časy”…). A tak mě napadlo, že bychom i dnes měli lépe poznat svého nepřítele.

Vybral jsem jedno video, zachycuje teroristy – opolčence, jde z toho strach. To video nemá dobrou technickou kvalitu, kameraman se také zrovna nepředvedl, ale na mne zapůsobilo. Když si představím, že by je za pár dnů mohli pobít udatní Porošenkovi fašouni, vycvičení v Polsku Američany, oděni do českých neprůstřelných vest, darovaných hercem…

Video by možná nepotřebovalo překlad, ale zde alespoň několik vět:

úvod videa:
Žijeme rok 7524, rok světové války. Rus se topí pod tlakem biologických zbraní, alkoholu a tabáku. Ale národ se probouzí a postupně se navrací ke své kultuře a odmítá vylhané cenností, které dlouhodobě vnucují Slovanům věční nepřátele Rusi.
pozn. překl.:
Jedná se o r. 7524 – původní slovanský letopočet, který Petr Veliký v r. 1700  změnil  na evropský a ukradl tak 5,5 tis. let slovanské historie.

Dál se mluví o ruské tradici pití čaje ze samovaru.
pátá minuta:

Z jedné strany chápu, že lidé, kteří nás budou pozorovat ze strany, a kteří nás neznají, si mohou o nás pomyslet, že jsme blázni. Ale u nás není jiná šance přežít. Každý člověk, který se začne probouzet z dlouhého spánku, přijde k prostému logickému závěru, jiná šance jak přežít prostě není. My musíme znovu vzkřísit sebe, svůj národ, v prvotním výchozím stavu, který je v nás hluboce ukotven, a žádné “evropské hodnoty” nejsou schopny je z nás vykořenit.

Překlad pro Novou republiku: nkv a Ďouba

Duše – není jen slovo. Život v Kozáckém pluku JArGa: