P.C. Roberts: Presstitutky v plné jízdě

7. 3. 2016     PaulCraigRoberts
Dnes ráno jsem chvíli poslouchal rozhlasové zprávy na Fox News a pak na NPR (National Public Radio), a stačilo mi to. K nezvratné jistotě o tom, že nacistická propaganda z Hitlerových časů byla nedomrlým odvarem toho, co se jako kontinuální mocný proud valí denodenně do uší a hlav občanů Ameriky. NPR citovala New York Timesy, Washington Post a další tzv. dobře informované zdroje, všechny ovšem přinášející tu nejsurovější propagandu, jakou si jen můžete představit.



Věděli jste např., že všechny svízele v Sýrii vznikly výhradně působením Rusů a prezidenta Asada, zatímco Američané jsou v té záležitosti bílí jako sníh? Věděli jste, že povyk Britů, požadujících odchod z EU, nemá vůbec nic co do činění s jejich obavami ze ztráty suverenity britského království a tím též ze znejistění britských občanských svobod, ale že se za ním skrývá jen a jen rasismus?

Věděli jste, že USA bojují s islamským státem (IS), (který samy vytvořily a kterému dodneška pomáhají a navádějí jej k tomu, co má dělat), zatímco Rusové s Asadem útočí proti nevinným “demokratickým rebelům”, kteří se pokoušejí namísto režimu brutálního diktátora (zvoleného velkou věšinou Syřanů), zavést do země demokracii?

Věděli jste, že Rusové bombardují školy a nemocnice, jež jsou “vedlejšími škodami” (collateral damage) v provedení Američanů, ale v domnělém provedení ruském se obratem ruky mění na válečné zločiny? Obviňovatelé nemají pochopitelně pro svá obvinění žádné důkazy, ale to na váze jejich obvinění nic neubírá.
Bez ohledu na neexistující použití chemických zbraní Asadem “proti svým vlastním lidem”, a bez ohledu na neexistující atomové zbraně Iránu, opakují hlasy z rozhlasového přijímače o tomtéž jako o existujícím, a také totéž, co jim už o těch věcech americká vláda jednou nakukala. Zvlášť mě v té souvislosti rozladila Karen DeYoungová. Jako mladá reportérka tvrdě kritizovala útoky neokonzervativního státu v Nikaragui, avšak v okamžiku, kdy se stala vedoucí zahraniční rubriky deníku Washington Post, otočila na čtyřáku a stala se stejnou presstitutkou jako ostatní.

Ale abych se vrátil k tomu, co jste možná dosud nevěděli.
Věděli jste např., že Čína militarizuje Čínské moře? A to tak, že v něm buduje umělé ostrovy s rozjedovými dráhami pro letadla, a že zde dále ukládá i zbraně? A věděli jste, že není žádnou militarizací, když “výjimečná země” rozmístí 60% své mohutné námořní flotily v Pacifiku a když prohlásí Jihočínské moře, ležící tisíce mil od pobřeží USA za oblast “amerického národního zájmu, a do dotyčné oblasti vyšle svá válečná plavidla, aby se zde “postavila čínské hrozbě”.

Tohle jste všechno nevěděli? Inu ještě vám stále chybí to, co Ameriané už mají. Demokratická média v demokratických Spojených státech amerických.

Přeložil Lubomír Man