Prezident vědomě lhal, ale ve skutečnosti jde o sofistikovaný útok

31.3.2016    Nautilus2

Ne, z vazalství vůči USA ani EU jsme se nevymanili, i nadále zůstáváme kolonií. Ale díky prezidentovi bylo toto téma oficiálně otevřeno a stane se spouštěčem změn podobně, jako tomu je dnes v případě imigrantské krize.

Považoval jsem to za nechutné a pompézní, když na počátku 90. let tehdejší americký prezident Bush starší zvonil za „zvon svobody“. Ano, byl to sice konec jedné totality, ale já netušil, že i začátek té nové, sofistikovanější a dlouhodobě destruktivnější.

Za 25 let jsme totální ekonomickou i mocenskou kolonií a vlastně ani nevíme, koho přesně. Demarše a příkazy chodí sice z EU, ale jejich prvotní hybatele těžko rozpoznat. US prezident klidně vytáhne českého prezidenta z postele ve 2 ráno, aby mu sdělil, jestli u nás bude či nebude jejich radar. Americká ambasáda v poklidu provede státní převrat s pomocí koupených představitelů justice, aniž by se tomu kdokoli z vedení země postavil. Nemůžeme už ani rozhodnout, zda u nás chceme či nechceme vyznavače zjevně teroristického náboženství a je nám nadiktován i počet. Ne, opravdu jsme se z vlivu EU a USA nevymanili. To, co Zeman řekl v rozhovoru pro čínskou televizi je zjevná lež.

Přesto můžeme být rádi, že to řekl, protože do dnešního dne bylo toto téma otevíráno jen obyčejnými občany, nevýznamnými alternativními weby, případně politiky nevýznamných stran. Slova prezidenta, navíc při takto významné příležitosti, už ignorovat nepůjde. Nyní již bude muset mainstream, politický i mediální, prokazovat, že vazaly nejsme a nikdy jsme nebyli, což mu vzhledem k neoddiskutovatelným faktům způsobí nemalé potíže. Popravdě, spíš posměch a další ztrátu důvěry, je-li to vůbec možné.

Předpokládám, že právě toto téma se stane, vedle antiislamismu, jedním z hlavních akcelerátorů budoucího vývoje. Zeman je skálopevně přesvědčen, že někdo toto téma zvedne a pak nezbude jakékoli české vlády nic jiného, než aby se začala otázkou suverenity ČR opravdu zabývat.

Shrnuto: jedná se o mistrovský kousek, o lekci z politické strategie, kterou Zeman uštědřil skupině místních servilních politiků, zastupujících zájmy některých mocností. Jde o skupinu Zemanových hlavních politických protivníků, protože ti samozřejmě nemohou tolerovat jeho nezávislost. Je to nejsilnější útok proti zahraničním agentům v politice od pádu komunismu.