Rozvědka DLR hlásí: Kyjev chystá útok na Doněckou lidovou republiku o oblastech Jasinovataja, Dokučajevsk a Staromichajlovka

21.3.2016  Russkaja Vesna

Ukrajinské velení zahájilo přípravy na ofenzívu na postavení DLR, soustředilo vybavení i vojáky v Jasinovatoj, Dokučajevsk a Staromichajlovka (vše u Doněcka).

„Prakticky podél celé linie stanovené Minskými ujednáními, jsme zaznamenali příjezd čerstvých ukrajinských jednotek. Největší koncentrace ukrajinských vojsk je v oblasti města Jasinovataja, města Dokučajevsk a vesnice Staromichajlovka,“ oznámil tikové agenturře DAN zástupce ministerstva národní obrany DLR Eduard Basurin.

Chceme upozornit ukrajinské vojenské a politické vedení, že jakýkoliv pokus o vojenskou agresi proti DLR povede k další drtivé porážce ukrajinské armády,“ řekl zástupce ministerstva obrany. 

Jasinovataja a Dokučajevska se nacházejí na okraji hlavního města DLR a obec městského typu Staromichajlovka na jeho západním okraji. Již dříve bylo oznámeno, že ukrajinské ministerstvo obrany objednalo výrobu 5 tisíc reaktivních motorů pro tryskové pěchotní plamenomety (RPO). Z toho je patrné, že se radikálové chystají na boj ve městském prostředí.

Dodáváme, píší dopisovatelé agentury Russkaja Vesna, že poslední dva týdny jsou na Donbasu nejvíce ‘horká’ místa vesnice Zajcevo na severním okraji Gorlovky, a rozcestí u Jasinovaté severně od Doněcka. Ukrajinská armáda se vytrvale snaží zachytit na tomto území. Pod palbou ukrajinských ozbrojenců stále umírají lidí.

Překlad vd