Tajná dohoda mezi USA a Ruskem? Překvapivý výrok, který bychom rozhodně nečekali, mnohé naznačuje. O co tady doopravdy jde?

John Brennan – šéf CIA

– jaj –
3.3.2016 inStory
Takové výroky vysoce postavených lidí z USA se jen tak často neslyší. Šéf CIA John Brennan přiznal to, co je pro mnohé Američany a jejich příznivce naprosto nemyslitelné. Podle Brennana mohou západní země zcela klidně důvěřovat Rusku. Brennan dokonce pro média prozradil, že USA a Rusko jsou v úzkém kontaktu v boji proti mezinárodnímu terorismu. Putin se sice prezentuje agresivní politikou vůči Západu, ale jistá dávka spolupráce tam prý přece jenom, ač se to na prvý pohled nezdá, je.


„Pokud budeme dostávat informace o hrozbách vůči ruským občanům nebo diplomatům, budeme je varovat. Totéž udělají oni pro nás, ” říká šéf CIA. Spolupráce obou velmocí se prý vyplatila hlavně během zimních olympijských her v Soči. O jakou hrozbu konkrétně šlo, a zda hrozil nějaký útok na sportovce, odmítl Brennan přiblížit.

Navzdory geopolitickým neshodám popsal spolupráci šéf CIA jako “věcnou, informativní a velmi úspěšnou.” V dobách, kdy mnozí hovoří o nové studené válce je tento výrok opravdu hodně překvapivý.