„Україна – це Європа?“ Evropa, kdo se stává podobnou Ukrajině…

7.4. 2016   Eurásia 24
napsal/přeložil Geo
Neúspěšný projekt Ukrajina pohřbívá neúspěšný projekt Evropská unie. Po nizozemském hlasování o přidružení Ukrajiny k EU je jasné, že realizace mnoho let připravovaného plánu, odstartovaná protiústavním kyjevským pučem před dvěma roky, selhává na celé čáře.


Všem plánovačům by se teď chtělo zakřičet Fuck Russia! Vybít a vyzvracet na Rusko všechen vztek a hodit na něj vinu za to, že se podle jejich představ nezdaří „integrace Ukrajiny do Evropy“.

Jenže to by museli přiznat, že jim po celou dobu nešlo o nic jiného, než vyvoláním chaosu na západní ruské hranici a vtažením do války rozložit Ruskou federaci – a proklestit si tak cestu k hostině zvané ruské bohatství. Nota bene když jinde už není co brakovat.

Diplomatka Nullandová tehdy svá slova nezařvala proto, že by chtěla „fuckovat“ Evropskou unii = moloch zřízený a řízený severoatlantickými oligarchy. Zakřičela je ve vzteku, protože se těžkopádná a zmatená EU se všemi užitečnými idioty, včetně těch našich, přimotala v nevhodný okamžik do cesty.

Výsledek nizozemského hlasování musí být pro Nullandovou naopak noční můrou, kterou ale i ona nechtěně stvořila a přivolala. Nizozemci, Evropané, dali najevo, co si myslí. Nebýt Ukrajiny, nebylo by referenda, nebýt referenda, nebylo by holandského „Fuck the EU“. A další bude následovat.

Ano, v tomto případě je opravdu vinen Putin. Konečně. Vinen tím, že nechal nabubřelé, zlé a překvapivě slabomyslné „západní partnery“ plavat v jejich vlastní žumpě a přitom nedopustil eskalaci válečného konfliktu s dalšími tisíci až desetitisíci oběťmi. A i když se to nehodí do krámu všem našim hysterikům: pohřeb Evropské unie Putinovi radost nedělá, jak dal mnohokrát najevo, ale nikdo ho nechtěl slyšet.

A Ukrajina? Těžko to vyjádřit lépe, než to udělal The Saker:

„Je ironické, že ukrajinské heslo „Україна – це Європа!“ (Ukrajina je Evropa) bylo ve skutečnosti postaveno na hlavu a místo toho, aby se Ukrajina stala podobnou Evropě, je to Evropa, kdo se stává podobnou Ukrajině: slabou, zkorumpovanou, neschopnou zformulovat politiku mimo rámec poslušnosti strýčku Samovi, zcela mimo realitu ohledně svých skutečných schopností a líhní všech typů teroristů.“