Jak dojemné…!,,Váleční uprchlíci” chtějí žít jako all exclusive turista po zbytek života i s celou rodinou!

Jitka Přikrylová

4.4. 2016   Rukojmí
Je to jedna z mála zpráv o migrantech v Evropě, která mě čistě pobavila a nenechala ani špetku negativních emocí. Ačkoli jim byl přiznán v ČR status válečných uprchlíků, ti se sotva po pár týdnech vrací, že se jim stýská.Evropanům, myslím těm naivním troubům platícím daně do evropské kasy, tak těm je dennodenně předkládáno, že nebozí běženci prchají, aby zachránili holé zadky před válkou. Jen taktak o vlásek utekli smrti, hnáni obrovskou motivací. Přežít.


Ono to ani trochu ale nepasuje s tím, co tu tihle běženci pak předvádějí. Teď nechám stranou násilí mezi sebou i vůči evropským ženám i dětem, nejde o těch pár kousků nezaplacených v samoobsluhách. Jde mi o to, jak se dožadují domů, více peněz, lepšího jídla. Rozhořčeně říkají, že v pokoji nemají ani televizi, ani ledničku, žádné soukromí. Stěžují si na pomalou wifinu i to, že nemají zadarmo uklízečku.

Já bych opravdu moc ráda věděla, co čekají. Upřímný seznam toho, na co podle nich v Evropě mají právo. Klidně bych si připlatila za garantovaně nezávislou studii, ze které by byli vyhnáni všechny vyžírkovské neziskovky, a co bych zkusila objektivně zjistit, co se odehrává v hlavě týpka, co si zaplatí cestu do Evropy, kde v životě nebyl, a tady očekává, že si bude žít jako all exclusive turista zbytek života i s celou rodinou. Jak může někdo být tak arogantní a hloupý, myslet, si,

Ráda bych znala jejich odpověď na otázku,proč by Evropa vůči nim měla mít nějaké závazky. Jakékoliv závazky. Proč si myslí, že skandovat na hranici se zavřenou Makedonií Otevřete hranice a My jsme uprchlíci jsou nějaké argumenty. Řvou, že mají plné právo nejen projít, ale vybrat si zemi, ve které chtějí zůstat. Křičí, že do Turecka zpátky nejdou a že se hodlají vracet znovu a znovu.

Je to tak, jediné bezpečné země pro válkou zbědované nebožáky zůstaly dva ostrůvky míru. Německo a Švédsko. Jen tam si nebozí uprchlíci můžou zachránit holý život. Jinam nechtějí, ani se je nezkoušejte přesvědčit, to byste je omezili na lidských právech, víme.

Dokonce i když si Česko coby projev dobré vůle pár desítek vybraných křesťanských “opravdu válečných uprchlíků” přivezlo a hýčkalo je, ti se teď ošívají a pak naplno řekli, že chtějí pryč. Někteří zpátky do války, někteří samozřejmě vyrazili směr Německo či Švédsko. Generace 21 tvrdí, že pořádně nerozumí důvodům těch, co chtějí od nás pryč. Tomu zase pořádně nerozumím já. Buďto jim Iráčané řekli lež tak očividnou, že i neziskovka má cukání to publikovat, nebo ten důvod je něco, co se je v přímém rozporu s tím, co doteď tvrdili a díky čemu nejspíš vůbec neměli být vybráni.

Stejně dopadli i Poláci, jim také zdrhají úplně tak, jako by si nepřivezli válečné uprchlíky, ale docela sprosté migranty.

Osobně jsem za tenhle experiment české sluníčkovské aktivity velice vděčná. Nejlépe utracené peníze za migranty vůbec. Sotva někdo střízlivý může po nás chtít nějaké kvóty v řádu tisíců, když nám už teď utíkají rychleji, než si je stačíme přivážet…