Po kravínu návrat aneb zaplatíme to my všichni

Jan Veleba
6.4. 2016 Rukojmí

Merkelová mlčí, Turci se chystají na bezvízový styk a váleční uprchlící se vrací. To vše zaplatíme my, občané ČR, vyjma 70.000 našich bezdomovců, které naše demokracie zplodila ,a o které se nikdo nestará, natož aby jim někdo pomohl – například organizace Generace 21.
Ale dost mých úvah a pojďme k nanejvýše aktuálnímu tématu médií, kterým je návrat uprchlíků zpět do Iráku. Je to nanejvýš aktuální, která mnohé, zejména vítače a sluníčkáře trochu zaskočila a je třeba ji trochu rozebrat. Už jednou jsem tady na Parlamentních listech odpovídal, že Generace 21 je netransparentní instituce. Když si ji otevřete na internetu, tak tam na ně nenajdete ani telefon, natož nějaká ekonomická čísla. To přesto, že dostává dotace a ty jdou z našich daní.
Ale k věci. Jestliže se iráčtí tzv. uprchlíci chtějí za měsíc či dva vrátit domů, tak to znamená, že to nejsou váleční uprchlíci a že se mají kam vrátit. Jestliže nejsou váleční uprchlíci, pak je zde důkaz, že je někdo musel nalákat na cestu do Evropy a slíbit jim hmotné výhody a někdo jim musel cestu zabezpečit, což určitě nedělal jenom z lásky k bližnímu. Jinak by tito lidé zůstali doma. Toto všechno ale znamená, že pohyb migrantů je organizován.

Další problém vidím v organizacích typu Generace 21. Ty jsou dotovány z rozpočtu ČR, EU a podle mne jsou ještě napojeny na ty, kteří migrační vlnu řídí a organizují. Jinými slovy tyto a podobné organizace by neměly dostávat z našeho státního rozpočtu žádné příspěvky a jejich činnost by měla být důkladně prověřena – v prvé řadě finanční kontrola, poté bezpečnostní prověrka a případně orgány činné v trestním řízení.

Kdo zaplatí výlet iráckých migrantů emigrantů do ČR?

Třetí moje poznámka. Na tomto příkladu, který zřejmě není poslední, se ukazuje názorně naprostá nesmyslnost silou prosazených kvót pro jednotlivé země EU k přijetí migrantů, které prosadila Merkelová a většina poslušných (například premiér Sobotka) tento diktát přijala. Zde je důkaz, jakou kvalitu mají ti, kteří řídí, pardon chtěli by řídit, EU.

A na závěr dvě otázky. Kdo zaplatí zbytečně vynaložené náklady na výlet iráckých migrantů emigrantů do ČR a jak bude brána k zodpovědnosti Generace 21? A konečně, nevíte kam zmizela frau Merkelová? Pořád jí bylo každý den v médiích plno a najednou po Bruselském masakru jako když utne…