Raúl Castro: “Restaurace kapitalismu na Kubě nebude. Ústavní reforma se uskuteční. “Musíme se mít na pozoru!”

19. 4. 2016     zdrojzdroj
Rozšíření NATO až k hranicím Ruské federace je velká hrozba pro mír.
“S ohledem na důležité změny, vztahující se k aktualizaci ekonomického a sociálního systému, a také jeho konceptualizací, je nutno v ústavě zakotvit vše, co děláme, posoudit to společně s obyvatelstvem a předložit k referendu,” řekl v projevu na sedmém sjezdu Komunistické strany Kuby předseda Státní rady a Rady ministrů Kuby Raúl Castro, uvádí Radio Havana Kuba.


Kubánský vůdce také odmítl jakoukoliv možnost obnovy kapitalismu na Ostrově svobody.” Nejsme naivní a neignorujeme vlivy mocných vnějších sil, jež sázejí na to, co nazývají rozšířením možností nestátních řídících sil za účelem zrození agentů pro změny v naději, že bude ukončena revoluce a socialismus na Kubě,” řekl Raúl Castro.

Upozornil, že Spojené státy jsou odhodlány skoncovat s kubánskou revolucí, nehledě na obnovení vztahů a návštěvu amerického prezidenta Baracka Obamy v Havaně. Raul Castro také prohlásil, že Kuba zachová model systému jedné strany “jako nástroj obrany” socialismu. Jak komentuje Marto Noticias, Raúl Castro poznamenal, že “se musíme mít na pozoru dnes více než kdy jindy.”
Castro: Expanze NATO k ruským hranicím představuje velkou hrozbu pro mír

“Omezující opatření”, která byla zavedena západními zeměmi proti Ruské federaci, jsou nezákonná a nespravedlivá, prohlásil, jak uvádí RT, Raúl Castro.

“Rozšíření NATO k hranicím Ruské federace vytvořila velké hrozby pro mír a bezpečnost, což je komplikováno zavedením nezákonných a nespravedlivých jednostranných sankcí vůči této zemi,” řekl politik.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová