Stížnost na Českou televizi, Kosa, vlk versus arogantní nabobové, ostražití hlásiči a blábolisté III. Dnes o spolku svobodné forum.cz

– vlk –
25.4.2016 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com

Další z těch, co věnovali stížnosti na zpravodajství ČT, zpracovávané PP pozornost a  řekl bych, ve stupni až hraničícím tentokrát s hysterií je server s histrionským názvem Svobodné forum. Ten se věnoval té stížnosti z gruntu! To je tedy matroš jak má být!

Slovo matroš jsem použil v  tomto případě zcela záměrně. Protože jsem si nemyslel, že je možné něco takového, co dalo dohromady tzv. Svobodné forum prostřednictvím klábosnice svého pana editora Jana Scheinosta dohromady, napsat, aniž by člověk nebyl v rauši. Ale je dost pravděpodobné, že se mýlím, což bude nejspíš tím, že jsem s žádným matrošem, ani s nějakou jeho lehčí formou, nikdy nepřišel do styku. Takže jsem si myslel.. no on nám to na hodinách deskriptivy dobře říkával náš pan profesor Beneš – studente, myslet, znamená pranic vědět, píši pět… 

Ale přeci jen napsat takový článek jako Scheinost? Tak to bych za střízliva za plného vědomí nesvedl. To přiznávám na férovku. A už vůbec bych nesvedl, pro mne absolutní korunu tohoto dílka, kterou prý přičinil jeden z členů televizní rady Zdeněk Šarapatka, který podle Scheinosta vyjevil toto:
 

“Je-li ‚stížnost‘ autentická, pak je to rarita. Tenhle proruský elaborát jako vystřižený z dílny KGB je totiž k mání na internetové stránce, jejíž spolutvůrce je Ivan David. Ano, Zemanův exministr zdravotnictví! A Zemanovu lásku k Moskvě ani netřeba komentovat. I tady zněl úkol jasně. Už ne zastavit muže s koženou brašnou, ale skrz pohůnky Kremlu zavřít ústa České televizi. Možná poslední baště svobodných zpráv v naší zemi. I kdyby přišlo na Radu ČT deset tisíc proruských nebo pročínských lží týdně, nevadí. Za svobodu slova tenhle boj určitě stojí!,”

Obvykle si hlavní jouke (čti džouk -pozn.NR :-D)) v těchto případech nechám na samý závěr jako finále. Tentokráte, ale se budu svému normálnímu postoji protivit a začnu tím úplně nejlibovějším kouskem…

Fascinuje mne, že podání se stížností ještě na Radu ani nedorazilo a radní Šarapatka má naprosto a neotřesitelně – jasno!

– jde o proruskou nebo pročínskou lež!!!!!

– přesněji – je to proruský elaborát jako vystřižený z dílny KGB!!!

– je k mání na stránce portálu, jejímž spolutvůrcem je Ivan David

– a musí to být proruské, protože David má velmi blízko k Zemanovi

– a všechno to byl předem daný úkol – muž s koženou brašnou nesmí za žádnou cenu projet!!!

a je to dílo proruských pohůnků! Aby zavřeli ústa České televizi!

Takhle prosím veřejně a nahlas uvažuje ten, kdo má dohlížet na férovost konání České televize a kontrolovat, zda naplňuje svůj veřejnoprávní statut!!! A  ani trochu se nežinýruje!!!

Velmi a velmi doporučuji radnímu Šarapatkovi, aby si přečetl, vedle dnešního dílu tohoto miniseriálu i ty dva předchozí. Z předvčerejška a včerejška. Ale zejména ten včerejší. V tom včerejším Jan Urban radil – ŽALOVAT, prosím!!!

Kdybych ho chtěl poslechnout a  když už je vzpomínán Dr. David, řešil bych situaci, kdybych se rozhodoval mezi tím, zdali se mám, v případě radního Šarapatky nejdříve obrátit na doktora práv či na doktora psychiatra.

Nechápu totiž, jak si radní ČT může vůbec dovolit použít slovo pohůnek o někom, kdo si dovolí připravovat stížnost. Podle zákona! Tohle je totiž sprostá a podlá urážka. Pokud to Šarapatka skutečně pronesl a Scheinost si to nevymyslel. A popravdě, musím pečlivě zvážit, co s tím. Jestliže tohle je radní s takovýmhle uvažováním a  vyjadřováním, tak jak může vůbec nějaká rada fungovat? Už v prvním dílu této minisérie jsem vyslovil přesvědčení, že čekat na stížnost nějakou efektivní reakci, po všech minulých zkušenostech s ní, může, eufemisticky řečeno, očekávat jen nezřízený optimista. Tehdy jsem ovšem neznal Šarapatkův výlev v plném detailu. Nyní tvrdím, že s  lidmi, jako je on nic sebeméně pozitivního očekávat nelze. Je jasné, že on pro pohůnky, jak nazývá ty, kteří si dovolí tu neslýchanou drzost, že zdokumentují přešlapy redakce zpravodajství, navíc pohůnky pro ruské, metodami KGB, nikdy nevyslyší!

Musím opravdu popřemýšlet, co s tím dál. Zda ve svém věku snad dokonce podat žalobu pro urážku na cti a krátit si zbytek svých dní chození po soudech a  platit k tomu právníky nebo snad poslat na Šarapatku stížnost předsedovi Rady nebo začít zkoumat, zdali existuje v parlamentu, který Radu a její členy volí, nějaký dozorující orgán a stěžovat si tam. Nebo nad tím jen mávnout rukou a konstatovat, že by to všechno bylo jen marné hledání příslovečné lampárny.

V každém případě v mezičase doporučuji Scheinostovi a hlavně tvoru jménem Šarapatka, aby si dobře a detailně prostudovali to, co jsem včera psal v komentáři věnovaném Hlídacimu psu.org

Zejména tu pasáž o  jednání a konání programové rady německé veřejnoprávní ARD, když si stěžovali němečtí koncesionáři. Zkouším si představit, že by některý člen německého dozorujícího orgánu nazval stěžující si prokremelskými pohůnky, pracující metodami KGB….

Jak říkám, musím si to pořádně nechat projít hlavou. Protože ačkoli nejsem autorem stížnosti, ten člověk se sprostě otřel o Kosu a tím i o mne osobně, neb to byla Kosa, která stála u samých začátků formulování stížnosti. Než budu pokračovat v téhle lince, myslím, že by Šarapatka neudělal špatně, kdyby navštívil lékaře. Neb trpí evidentně stihomamem.

Server Nová republika, kde Dr. David určitě hraje dominantní roli skutečně převzal z Kosy následující sérii článků o připravované stížnosti
 

Stížnost na ČT je hotova – co dál? Díl I. | KOSA NOSTRA …

Stížnost na ČT je hotova – co dál? Díl II. | KOSA NOSTRA …
Stížnost na ČT je hotova – co dál? Díl III. | KOSA NOSTRA
Stížnost na ČT je hotova – co dál? Díl IV. | KOSA NOSTRA ..
Stížnost na ČT je hotova – co dál? Díl V. dokončení | KOSA …
Stížnost na ČT – veřejný archiv | KOSA NOSTRA zostra

tak jako přebral a  přebírá z Kosy a z jiných zdrojů v podstatě všechny texty, které publikuje. Ale speciálně z Kosy Nostry tak nečiní rozhodně Ivan David, nýbrž jeho editor Václav Dvořák. Ivan David s Kosou nikdy neměl, nemá a nebude mít vůbec nic společného. To mohu zaručit. A dokonce jsem přesvědčen, že se nejspíš Kosy i štítí. A  to nejpozději od té doby, co zjistil, v jaké pozici je Kosa k Miloši Zemanovi.

Viz například
 
Hulvátský nabob nebo prostě lhář? | KOSA NOSTRA zostra …

nebo v poslední době ohledně návštěvy čínského prezidenta
 
Ta čína, co nám servírovali minulý týden byla docela hnusná …
Osobně se divím, že Nová republika vůbec ještě něco z Kosy bere. I když je toho, už delší čas jen zlomek toho, co dříve. Takže tím to je myslím dostatečně otaxován Šarapatkův stihomamský výlev, že za vším stojí právě Ivan David nebo dokonce sám Miloš Zeman. Kdyby si Šarapatka dal sebemenší rešeršní práci, asi tak na úrovni žáka třetí třídy praktické /nikoli základní/ školy, snadno by se k tomu byl dobral. Ovšem on nic takového nepotřebuje, protože on má hned jasno – jde o akci prokremelských pohůnků a s rukopisem KGB…

Naproti tomu se nedivím, že tenhle totální blábol spolkl i s navijákem Šarapatkovi editor Scheinost. Web, za kterým nestojí nikdo menší než Pavel Šafr prostě senzace potřebuje. Tenhle pán je opravdu zajímavá figura. Taková věčná putovní cena české žurnalistiky. Který řídil z pozice šéfredaktora opravdu snad v téhle zemi všechno – počínaje dětským Abíčkem a konče Bleskem… Já osobně, jako dlouholetý čtenář Lidovek, ještě dneska, doslova s hrůzou, vzpomínám na šafrovské období Lidových novin…..

Takže nejsem nijak překvapen tím, že jeho editor Scheinost po tom Šarapatkově blábolu vyjel jak kapr po moučném červu. Přesně podle hesla – nejdřív střílím a  až pak se táži, vlastně – nejdřív buším do klávesnice a pak teprve ověřuji a přemýšlím, tam napálil Ivana Davida.

Osobně zvažuji, jestli jsem to s  tím slovem přemýšlím, ve spojení s panem Scheinostem nějak nepřehnal…. Když totiž v jeho článku čtu například tohle:

Na textu stížnosti zaujme vedle rozsahu i systematičnost práce, formální kvalita zpracování i to, kolik času musel autor či autoři zpracování stížnosti věnovat. Analyzují v ní nejen obsah a vyznění jednotlivých pořadů, ale i článků a veřejné debaty, v nichž vystupovali redaktoři České televize, včetně odkazů na cizojazyčné studie či reportáže zahraničních televizí, serverů a agentur.

Ano editore Scheinoste, představte si, že jsou i privátní blogy, které si potrpí na to, aby autoři na nich publikující odváděli systematickou rešeršní práci, dokonce i velkého rozsahu, pokud to jejich text, který má být zveřejněn, vyžaduje, že je vyžadována určitá formální kvalita zpracování a  že umí používat a používají editory s  automatickou kontrolou pravopisu. A  že na své texty nebo redakci Kosy nelitují spousty a  spousty času. A  to všechno představte si – zdarma!!!!

Kdybyste trochu sledoval Kosu, zjistíte, že minimálně jednou týdně je na Kose konstatováno, že nechce a  nepotřebuje žádné příspěvky, protože nemá žádný náklad. A i ten nejprostší návštěvník jistě postřehl, že Kosa nezveřejňuje žádnou reklamu. Z jednoduchého důvodu – Kose nemá vydání. A obejde se tedy bez peněz. Pokud její autoři a já, jako majitel blogu, budeme ochotni celou záležitost pojímat jako svou zábavu a povyražení. A dokud vydržíme zdravotně.

Ano, správně jste zjistil, že hlavní osobou v  tomhle prostoru je jakýsi vlk. Ale hlavní personou stížnosti na ČT je jistý PP. Nikoli vlk.

Ale vás trápí cosi jiného – tohle:

Kdo stojí za tímto webem, nelze jednoznačně a prokazatelně zjistit, protože se vyznačuje velkou mírou konspirace. Na stránkách s podtitulem „Blog obyčejných lidí pro obyčejné lidi o politice, ekonomii, fotbálku a všem ostatním, čím žije současná Česká nebo Slovenská republika“ vystupují všichni autoři (blogeři) důsledně pod přezdívkami – Vlk, Veverka, Všudybylka, Mireček, Jezevec, Lex, Germanicus, Český maloměšťák, Forrest, Gerd, Edita, Leo K., Pacho a dále pod různými zkratkami a fiktivními jmény.

Špatně editore Scheinoste, špatně! Web se nevyznačuje žádnou mírou konspirace. Nejde o web. Jde o soukromý blog. A konspirace není žádná. Jen elementární ochrana soukromí před blázny, trolly a věčnými slídiči. Tak jak přikazuje první pravidlo pohybu na internetu!

Naprosto mylným a hrubě zavádějícím je vaše konstatování, že VŠICHNI autoři /blogeři/ vystupují důsledně pod přezdívkami. Není to pravda. Několik se rozhodlo, že bude psát pod svým plným občanským jménem. A já jim vyhověl. Stejně tak jako těm, kteří chtějí používat nick. Těch druhých je přirozeně většina. Protože vědí, jak to na /českém/ internetu chodí.

Já se nijak netajím, že sám pod nickem píši. Kdysi dávno, když jsem začal chodit na politické diskuse internetu byl důvod jednoznačný – osobní bezpečnost. A to rozhodnutí se ukázalo být prozíravých a správným. Dnes, kdy jsem dávno v důchodu už to elementární krytí nijak zvlášť nepotřebuji. A mohl bych se ho vzdát. Nicméně – příští rok to bude přesně 20 let, co jsem prvně vstoupil do politických diskusí na internetu. Pod svým nickem. Který, jen tak mimochodem, nosím už skoro 40 let jako druhé jméno. Říkají mi tak doma i řada přátel a známých. Stejně jako mému synovi – zajíci. Ano, podle toho ruského večerníčku /ha to je jasná stopa, co?/, který se vysílal, když byl kluk maličký. A  zajíc byl jeho hrdina. Tak já přece musel být ten druhý – vlk. To dá rozum!

Dnes, po oněch skoro dvou dekádách internetové existence mám, sebestředně, za to, že nick vlk je zavedenou značkou. Na rozdíl od mé občanské identity. Takže se její internetové hodnoty nehodlám vzdát. A když možnost nicku dopřávám sobě, bylo velmi podivné, kdybych stejnou výsadu nedopřál ostatním. Pokud o to stojí.

Ostatně – novinách a časopisech se běžně používají značky, Ondřej Neff se podepisuje na NP soustavně jako Ashton. Také vám jedno či druhé vadí? Nebo vám, jak se ostatně domnívám, jde o  cosi jiného? Abyste mohl, řekněme – zjišťovat a řekněme – hlásit?!

No tak to pak ovšem máte smůlu! Velkou smůlu.

Ono vám to ostatně nevychází ani s  tím rešeršováním. Oceňuji sice, že na rozdíl od Echa24.cz a hlidacipes.org jste se dobral alespoň toho, že prapůvodním zdrojem informací o televizní stížnosti není Hlídací pes, nýbrž Kosa s tím šestidílným seriálem ze začátku tohoto měsíce, ale kdybyste chtěl psát pro Kosu, musel byste se pane správče, pardon – pane editore, sakra víc snažit! Alespoň tak, že byste se propracoval až k prapůvodním kořenům celé záležitosti. Jsou také na Kose a naleznete je zde:  

Necháme ČT, aby nás oblbovala jen tak? Ne – vytvoříme speciální web!

a zejména zde:  

Jak to bude se stížností na Stížnostech?

Takže tak editore Scheinoste… Nemáte to lehké. A nepřipadáte si, tak trochu.. jak to říci a neurazit, což rozhodně nechci.. takže, řekněme jako někdo, kdo by možná měl vyhledat odbornou pomoc doktora Ivana Davida? Šaraptkovi jste zbaštil jeho stihomamství, kádrovat nemůžete neb nemáte kde a jediné, co vám zbylo je nakonec tenhle blábol – jinak nemohu totiž tenhle váš duševní výplod charatkerizovat:

Kromě „nápravy“ se tedy */ve stížnosti – pozn. vlk/ žádá i veřejná sebekritika – stejně jako v dobách stalinismu, kdy se provinilec proti režimu musel před popravou veřejně ke všemu doznat a posypat si hlavu popelem.

Opět špatně editore Scheinoste! Tragicky špatně! Zoufale špatně. To, co se opravdu žádá jsem napsal už ve včerejším dílu. Zopakuji vám to:

  • cílem je náprava poměrů a  to přibližně někam k úrovni nastavené německými veřejnoprávními vysilateli ARD a ZDF a  to jak co do obsahu, tak přístupu k veřejnosti a  jejím připomínkám a  to včetně Rady. Protože jako český televizní koncesionář naprosto nechápu, proč bych za své peníze měl dostávat nesrovnatelně méně než koncesionář německý.

Jo a ještě k té vaší utkvělé snaze kádrovat lidi v blogu Kosa Nostra. Nebylo by na čase abyste si začal zametat před vaším prahem, když už jste tak akurátní? Co kdybyste začal s vlastním šéfíkem? Ujišťuji vás, že nikdo o kom já bych věděl, že je podmínečně odsouzený, pro Kosu nepíše. Ale třeba to jen nevím. A může být, že i vy o deliktu svého šéfredaktora taky nemáte ani tušení. Takže pro ten případ si dovoluji vám nalinkovat tohle:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Byl-pry-tak-opily-ze-nemohl-chodit-Pavel-Safr-nafasoval-trest-za-rizeni-v-opilosti-Alkohol-deprese-leky-396022