Bohuslav Sobotka bojuje za zájmy TOP09 a ne ČSSD

Jaromír Petřík
17.5. 2016   Rukojmí
Církevní restituce, rusofobie, zrušení Benešových dekretů jsou hlavními atributy TOP09. Církevní restituce Bohuslav Sobotka posvětil, Lubomír Zaorálek se činí v otázce rusofobie a Daniel Herman zastupuje zájmy Sudetských Němců.


ČSSD má ve vínku heslo: “Svoboda, spravedlnost, solidarita”, tedy, že je stranou sociální spravedlnosti a hájí zájmy našich občanů. Občany je ČSSD vnímána jako strana ateistická, nekonfrontační v zahraniční politice a Benešovy dekrety uznává jako základ poválečného uspořádání.
TOP09 je zase stranou hájící zájmy církví, silně rusofobní a odmítající Benešovy dekrety.

To, že se TOP09 rozhodujícím způsobem podílela na prosazení mimořádně nadhodnocených církevních restitucí je bez diskusí:http://www.parlamentnilisty.cz/politika/poslanecka-snemovna/To-co-ma-Schwarzenberg-na-webu-o-restitucich-je-desive-ukazuje-Mladek-260717, rusofobii předvádí Karel Schwarzenberg neustále :http://www.top09.cz/co-delame/napsali-o-nas/schwarzenberg-putin-je-agresor-rusko-vyhlasilo-valku-cele-eu-16575.html

Ohledně Benešových dekretů se Karel Schwarzenberg vyjádřil takto: „”Já bych je upozornil na to, že Benešovy dekrety už neplatí 20 let, poněvadž přijetím Listiny základních práv a svobod Ústavy přestala platnost Benešových dekretů. Ovšem nebyla zrušena od roku 1945, nýbrž od okamžiku, kdy byla přijata tato právní předloha,” uvedl v diskuzi naČTSchwarzenberg adodal, že co je zrušené, tak už přeci nelze rušit.“ Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/vyroky-schwarzenberga-a-zemana-v-duelu-dyy-/domaci.aspx?c=A130118_154200_domaci_ert. Na základě kritiky potom K. Schwarzenberg opravoval svůj výrok, že nejsou neplatné, ale právně vyhaslé.

Jak víme, tak církevní restituce byly ve Sněmovně prosazené těsnou většinou za pomoci politické korupce, kdy hlasoval poslanec Pekárek odsouzený za korupci a nikým nevolené strana LIDEM Karolíny Peake. Ústavní soud tyto vysoce nadhodnocené církevní restituce posvětil, kdy v ÚS měli převahu soudci, kteří stranili církvím.

Bohuslav Sobotka při sestavování vlády slíbil, že s církevmi bude jednat o ústupcích. Místo toho si vzal do vlády KDU-ČSL, jejichž jediným cílem bylo vysoce nadhodnocené restituce prosadit.Bohuslav Sobotka se tímto osobně zasadil za zájmy církví a ve shodě s KDU-ČSL a TOP09 výši restitucí uznal v plném rozsahu a svůj slib porušil.

Co se týká rusofobie, tak ČSSD v minulosti zastávala vyváženou politiku směrem na Západ i na Východ. Tedy k zemím NATO i k Rusku. Poté, co kyjevští nelegitimní pučisté s podporou Západu svrhli legitimně zvoleného prezidenta Janukovyče a poslali ukrajinská vojska vyvraždit obyvatele Luhanska a Donbasu, kteří odmítli uznat nelegitimní pučisty za svoje nové vládce, jsem očekával ze strany ČSSD odsouzení těchto zločinů včetně kyjevských pučistů.Místo toho v podobě Lubomíra Zaorálka ČSSD zaujala tvrdě protiruský tón, postavila se na stranu kyjevských pučistů a porušení mezinárodního práva. Poté podpořila nesmyslné protiruské sankce.A Zaorálek se činil stejně jako Karel Schwarzenberg:http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1515606-zaoralek-rusko-chce-rozdelit-evropu-cesko-tomu-nesmi-prispet. Jako bonus Lubomír Zaorálek obvinil Rusko, že dováží migranty do Evropy:http://zpravy.aktualne.cz/domaci/mam-dolozene-ze-rusko-vozi-uprchliky-do-evropy-tvrdi-ministr/r~424174b6ea0711e5a8d7002590604f2e/

Bohuslav Sobotka ohledně Ruska zaujal postoj Lubomíra Zaorálka, který je stejný jako u TOP09.

Ohledně Sudetských Němců Bohuslav Sobotka vyslal na jejich sraz našeho ministra zahraničí Daniela Hermana:http://www.novinky.cz/stalo-se/403336-ministr-herman-se-zucastni-srazu-sudetonemeckeho-landsmansaftu-jako-prvni-clen-ceske-vlady.html

Proti napravení vztahů se Sudetskými Němci jistě nikdo nic nemá. Ovšem cílem tohoto činění je zrušení Benešových dekretů a jaké majetkové požadavky by asi následovaly, si můžeme domyslet.Církve se po roce 1989 též neoháněly tím, že hlavním smyslem jejich existence jsou peníze a majetek a poté jejich požadavky předčily všechna očekávání.Takže kromě stamiliardových výdajů na církve by naše daňové poplatníky čekaly možná ještě vyšší náhrady Sudetským Němců

Zatím vším je podepsán Bohuslav Sobotka. Proto osobně nechápu, proč je členem ČSSD, když ve skutečnosti hájí zájmy TOP09.
A pod