Česká brokerská firma doporučuje ČR neofeudalismus a migranty. Netuší ale, jak to vypadá za hranicemi v Německu! Cesta do pekel je dlážděna už dokonce i chamtivostí!

– VK –
11.5.2016  AENews

Česká brokerská firma doporučuje ČR neofeudalismus a migranty. Netuší ale, jak to vypadá za hranicemi v Německu! Cesta do pekel je dlážděna už dokonce i chamtivostí!

Pokaždé, když si přečtu článek od nějaké analytické nebo brokerské firmy, tak se mi začne otevírat kudla v kapse. Neměl jsem číst diskusi na Aeronetu pod posledním článkem, kde jsem našel odkaz na článek na serveru Novinky [1], kde brokerská firma Cyrrus (což je dceřinka Cyrrus Group, která se zabývá nemovitostmi… aha, asi mají prázdné byty a chtějí je pronajmout migrantům, zatímco nájem za ně bude platit stát…) dokládá jakousi studii, podle které Česko zvládne přijmout a zaměstnat 80,000 migrantů. Obchodní rejstřík mluví sám za sebe, info o dceřince zde a matka zde. Brokeři si tedy chtějí na migraci přihrát malou domů v podobě nových nájemníků? Na trhu práce je prý spousta volných míst a těmi migranty se ta volná místa zaplácnou. Pánové brokeři z Cyrrus jsou vtipálci, možná jenom i šíbrové, kteří čmuchají velký zisk z možností, které příliv migrantů do Česka bude znamenat na realitním trhu s tzv. sociálně-integračním bydlením, což je tady v Německu teď doslova business č. 1 dnešních obchodníků s realitami. Jelikož Cyrrus Group se zabývá právě tímto realitním odvětvím, troufám si odhadovat, že tato zmíněná analýza je přímo motivována báječnou představou napakování se na migrační krizi, kterou by ovšem platil stát, a tím pádem potažmo daňový soustrastník.

  

Německý úřad práce. Mizerně placená místa neosloví ani migranty, to je realita!

Abychom pochopili realitu, a hlavně, aby jí pochopili i brokeři z Cyrrus, musíme si nejprve říct a vysvětlit, co je to tzv. strukturovaná nezaměstnanost v ČR a proč tato nezaměstnanost nesmí být dávána do souladu s nezaměstnaností plošnou. Mám totiž pocit, že tento problém nevnímají nejen různí analytici a brokeři z drahých a luxusních kanceláří, ale i politici, zejména různí Sobotkové a další, kteří se neustále zaklínají poklesem nezaměstnanosti a velkým počtem „volných“ pracovních míst. Pokud ve společnosti dlouhodobě je vysoký počet volných pracovních míst stále stejného typu a pokud na straně druhé je velmi těžké získat některé pracovníky do určitých oborů a odvětví na trhu práce, i když platy jsou nabízeny celkem vysoké, jedná se o fenomén trvalé strukturální nezaměstnanosti, která je projevem tzv. neofeudalismu, což je jeden z klíčových faktorů Nového světového řádu. A důvodem strukturální nezaměstnanosti není nedostatek populace ve společnosti, ale nezájem nebo nedostatečná kvalifikaci ze strany lidí.

Život v neofeudalismu

Neofeudalismus je procesní prvek NWO, kdy ceny práce v západní civilizaci klesají, lidé si vydělají méně, takže nakupují méně, ovšem nechtějí chudnout, takže to kompenzují půjčkami a celoživotním trvalým zadlužením. Vytvoření dluhu kompenzuje pocity chudoby. Všimněte si televizních reklam před 20 lety, jaké byly v roce 1996. A srovnejte je s dnešními reklamami. V roce 1996 nikde nebyly v televizi reklamy na půjčky, na převody hypoték, na sloučení půjček a úvěrů, na rychlé půjčky, na půjčky bez čekání, na půjčky, které vám vrátí peníze při pravidelném splácení, na půjčky od nebankovních společností, na internetové půjčky. V roce 1996 bylo normální na nové věci spořit. Dnes je normální si na nové věci půjčit namísto procesu spoření. To je proces neofeudalismu, tedy novodobého nevolnictví, kdy člověk bude do konce života připoután ke svým půjčkám a bude ručit vším, co má. Situace jde až tak daleko, že dnes se dědí už i dluhy, hypotéky, takže dlužník umře a děti přijmou dědictví i s dluhem, aby nepřišly o dům, který jejich rodiče spláceli 15 let, ale bohužel je třeba ještě 10 let platit dál. Nevolnictví nové doby se tak opírá o dluh. Kdo dluhy nemá, je svobodný. Ale tím pádem i podezřelý.

Volných míst je pořád více… a lidé se jim vyhýbají obloukem!

Úřady práce v ČR vloni zveřejnily momentovou statistiku (více v článku zde) volných pracovních míst v červenci, která odhalila děsivý fakt, ovšem nijak překvapující, že tzv. volná pracovní místa, kterými se zaklíná Sobotkova vláda, jsou generována v oborech nekvalifikované práce s nízkými mzdami, mnohdy minimálními. Pomocné práce, montážní dělníci, řidiči, hlídači a vrátní, pracovníci obsluhy, „perspektivní“ volná místa na pozicích „podrž a podej“, prodavači, údržbáři (kterým se říká honosně teď „provozní technici“). V seznamu jsou ovšem i opačné extrémy, kdy platy by sice byly lukrativní, ale není nikdo, kdo by nabídku mohl přijmout kvůli demografické proměně společnosti. No, řekněte sami, kolik z vás je rozhodnuto, že pošle své dítě na učební obor, aby se z něj stal kovář nebo slévač? Takže řemesla vymírají a vzniká tak obrovský převis poptávky po těchto lidech na trhu. Je to přirozený proces nárůstu volných míst. Mezi tato místa patří i vysoce kvalifikované obory, kdy lidí na trhu práce je tak málo, že počet volných míst stále roste, ale nedaří se zaměstnance najít.

Pozice červenec 2015 Meziroční změna****
1. Pomocní pracovníci ve výrobě 6 442 + 4 729
2. Řidiči nákladních automobilů, autobusů, tramvají 5 326 + 2 533
3. Kováři, nástrojaři 5 154 + 2 682
4. Montážní dělníci výrobků a zařízení 4 767 + 2 572
5. Pracovníci v oblasti ochrany a ostrahy 3 877 + 1 357
6. Obsluha pojízdných zařízení 3 176 + 2 439
7. Řemeslníci a kvalifikovaní pracovníci hlavní stavební výroby 2 233 + 1 231
8. Slévači a svářeči 2 101 + 768
9. Provozovatelé maloobchodních a velkoobchodních prodejen, prodavači 1 881 + 920
10. Technici ve fyzikálních a průmyslových oborech 1 735 + 617

Ačkoliv tabulka pochází z loňského roku, její výpovědní hodnota je stále aktuální a za ten rok se nic nezměnilo. Proč jsou volná pracovní místo v těchto oborech? Protože tyto práce nikdo dělat nechce za těch pár šupů, které tam člověk vydělá. A to není problém natality ve společnosti, že by se rodilo málo českých dětí, to je problém nenažraných firem, které přišly do ČR „optimalizovat“ výrobní náklady a mzdové náklady. Proč by měly firmy ze zahraničí přesouvat výroby do Bangladéše, když za ty mizerné mzdy budou lidé pracovat i v Česku? Problém, který teď vyvstal, je ale znepokojující pro firmy, protože se ukazuje, že o takto mizerně placené práce už není zájem. Více a více lidí nechce pracovat na těchto pozicích, takže vzrůstá počet volných pracovních míst na trhu a Sobotkova vláda si tleská, že je to prý plus a jejich zásluha. No, do jisté míry ano. Je to jejich „zásluha“, ovšem v ironickém slova smyslu.

  

Integrace v Německu za pomoci úřadu práce ukazuje, že volná pracovní místa, o která nemají zájem místní, neoslovují ani migranty.

Migrace nevyřeší zaplnění volných míst, o která nestojí ani domorodci!

Idea „zpeněžení“ migrační krize je velmi lákavá. Ovšem vychází z mylných premis a předpokladů. Brokeři z Cyrrus, podobně jako vláda Angely Merkel, si myslí, že cizinci a jmenovitě migranti prý obsadí ta volná pracovní místa, o která nemají domorodci zájem. Jenže to je brutální a fatální omyl, jak se ukazuje i tady v Německu. Brokeři zřejmě nečetli Davisovu finanční teorii rovnovážnosti trhu, která popisuje problém nízko-placených pracovních pozic a jejich obsazování cizinci s „nižšími sociálními standardy“. Už tehdy na počátku 20. století se ukázalo, že cizinci v USA jsou ochotni pracovat za nízké mzdy zpočátku, ale očekávají stejný růst platů, jako mají místní američtí zaměstnanci ve fabrikách. Tlak na růst mezd je podle Davise způsoben tím, že cizinci žijí ve stejném ekonomickém prostoru a tudíž ceny a náklady na život musí odpovídat mzdám a platům domorodců.

Německý Davis systém na migranty neúčinkuje

Davis z toho odvodil řešení, že aby systém fungoval, tak cizí dělnící (tzv. gastarbeiteři) musí bydlet a žít jinde, než kde pracují. Aby náklady na život hradili ve své vlastní zemi a do bohaté země jezdili denně jen za prací. Tím se předejde tomu, že by nastala situace, že budou chtít průběžně zvyšovat mzdy. Tento „Davis systém“ uplatňovalo Německo dlouhá léta od roku 1990 na gastarbeitery z ČR a Polska. Lidé z těchto zemí dostali pracovní povolení na práci, ale nikoliv k pobytu. Museli se každý den vracet přes hranice domů. Je ovšem jasné, že Davisovu teorii nelze nijak uplatnit na migranty, kteří budou natrvalo žít v jednom ekonomickém prostoru s domorodci. A tím pádem budou muset dříve či později platit stejné nájmy za bydlení, plné ceny za služby, plné náklady na pojištění atd. To všechno povede k tomu, že i migrantům budou muset růst mzdy, protože jinak to povede k tomu, že ani oni už nebudou chtít pracovat na špatně placených pracovních místech. Viz. turecká menšina v Německu, která dnes bere už stejně jako rodilí Němci. A tím se opět v kruhu vrátíme do stejného bodu. V zemi bude spousta volných pracovních míst, ale nikdo o ně nebude stát. Ale s tím rozdílem, že budeme mít v zemi půl milionu Arabů, kteří změní kulturu celé země.

  

Rodiny gastarbeiterů z Turecka přijížděly do Německa v 50. až 80. letech za prací s celými rodinami (viz. foto). Dnešní invazní vlna migrantů je jiná. Jde hlavně o mladé a svobodné muže. Přijíždějí za sociálním standardem Německa, za dávkami a také za sňatky. Jejich cílem není pracovat na budování Německa, ale na jeho kulturní a sociální demontáži.

V případě Arabů ale nastává jeden další zásadní problém, který analytici z brokerské společnosti neuvedli, anebo o něm ani neslyšeli. Arabové mají problém s tím, aby pracovali za méně peněz, než ženy. A protože tady v Německu jsou ve firmách ženy na pozicích manažerek a vedoucích, v takových firmách prakticky nenajdete arabského zaměstnance. Nemůžou pracovat ve firmě, kde by třeba ředitelkou byla žena. Ve Francii to řeší tak, že velké firmy mají přímo divize, kde v hierarchii divize jsou jenom muži arabského původu. Od ředitele až po vrátného. Tady v Německu je s tím problém a muslimové to řeší tak, že jdou raději podnikat. Od islámské obce si vezmou úvěr, otevřou si kavárnu nebo obchod, aby nemuseli pracovat pod bílou ženou v nějaké firmě.

Fenomén uzavřeného kruhu je už v Německu realitou

Jenže, tím se opět dostáváme v kruhu do stejného bodu: Kdo bude pracovat na mizerně placených pozicích pomocných dělníků, když muslimové si místo práce s lopatou nebo mopem otevřou obchod? V Německu je problém s obsazením nízko placených pracovních pozic úplně stejný, jako je v Česku. A už i tady Němci chápou, že tato mizerně placená místa žádní migranti nikdy neobsadí. Co říkají migranti na tato místa? Obvykle na to reagují slovy, že nepřišli do Německa dělat otroky za minimální mzdu. A to v Německu jsou „mizerné“ mzdy opravdu pořád lepší, než ty „průměrné“ v Česku. Kolik migrantů v ČR půjde pracovat na české mizerné místo montážního dělníka za 11 tisíc hrubého? Pánové z Cyrrus by si měli dát pár facek, aby se probrali. Anebo lépe, aby sedli do auta a jeli se zeptat do Německa na zkušenosti úředníků z německých úřadů práce. Německo má kvanta migrantů a multikulti etnik, ale počet volných pracovních míst v segmentu nízko placených prací se pořád zvyšuje. Hmmm, čím to asi bude, páni brokeři…

-VK-
Šéfredaktor AE News