Článek „Zeman je fašista“ je dle admina iDNES z důvěryhodných zdrojů

Jaromír Petřík
29. 5. 2016    zdroj
Byl mi stažený článek s názvem „Experti OSN obvinili ukrajinské pučisty z mučení občanů ruské národnosti“ s tím, že prý je doložený z nevěrohodných zdrojů a musí být doložený nejméně ze 2 věrohodných zdrojů.
Mnou uvedené zdroje byly adminem iDnes označené za nevěrohodné.

Když jsem namítal, že článek„Zeman je fašista“od T. Peszyňského není doložený vůbec žádným zdrojem, stejně jako články J. Zieglera„Pobaltí do NATO dohnalo agresivní Rusko“, dostal jsem odpověď – cituji:„ size=”11pt”Co se týče jiných blogů, pokud zůstaly na titulní stránce, znamená to, že nepřekročily hranici nutnou pro stažení.“

Takže, když Tomáš Peszyňski napíše, že Zeman je fašista, aniž uvede jakýkoliv zdroj, tak je to v pořádku, protože Tomáš Peszyňski je zřejmě natolik věrohodný zdroj, že vydá za dva požadované věrohodné zdroje.

Stejně jako, když Jan Ziegler napíše, že „Pobaltí do NATO dohnalo agresivní Rusko“, je dle adminů iDnes v pořádku, protože Jan Ziegler též vydá za dva věrohodné zdroje.

Když jsem měl námistky k agresivním diskutujícím, kteří v diskusi urážejí svoje oponenty, kdy např. Jan Ziegler do diskuse napsal, aniž cokoliv doložil: „Macal a Petřík jako antisemité, kteří hlásají vraždění Židů,mají u ode dneška u mně zákaz diskuse“:http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A151217_488146_blogidnes, dostal jsem od admina následující odpověď: „Diskuse se kodexem blogera neřídí, řídí se pravidly diskusí, proto je jejich obsah v této souvislosti irelevantní.“

size=”13pt”Zajímavé, že pokud já v diskusi napomenu neurvalého diskutujícího slovy:„Chovejte se slušně, nevychovanče a neurážejte diskutující,“tak je příspěvek smazaný: 15. května 2016 14:30 – Důvod smazání: Příspěvek je mimo téma článku.

size=”13pt”Takže ještě namátkou vyjmenuji několik článků, které dle adminů iDnes nepřekročily hranici nutnou pro stažení:„Zeman legitimizuje extrémismus a politické násilí”http://tomaspeszynski.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=493121

„Putinova světová válka“:http://tomaspeszynski.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=481546(tady si neumím představit, jak bych to od adminů schytal, kdybych napsal, že se Obama chystá rozpoutat světovou válku).

Následující článek by se dal brát jako šíření poplašné zprávy: „Ruské speciální komando brzy zaútočí na ČR“http://tomaspeszynski.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=478281Dle adminů ovšem v pořádku.

Takže, vážení admini, co vy na to?

Bylo by od vás přinejmenším férové, kdybyste uvedli seznam věrohodných a nevěrohodných zdrojů, jako to bylo před rokem 1989.

Aby blogeři věděli, ze kterých zdrojů smějí čerpat a ze kterých ne.

A též uvést seznam diskutujících, kteří smějí urážet svoje názorové oponenty a seznam těch, kteří je nesmí ani napomenout.