Dopis čtenářky Nové republiky

25. 5. 2016      (kráceno)
“…Na zprávy ČT se příliš často nedívám, ale včera mě něco přivedlo k zapnutí televize v 19 hodin. A udělala jsem dobře. Dozvěděla jsem se, že Chovanec a Stropnický rozjíždí akci proti proruským webům. V komentáři a ve vystoupení Jourové zaznělo, že se v nich objevuje kritika Merkelové a EU a lidé tomu začínají věřit. Nevěřila jsem svým uším. Vše, co je kritické vůči politice Merkelové, EU,NATO, kteří dělají strašlivé chyby a jsou za ně množstvím lidí kritizováni, je proruská kremelská propaganda, a je třeba ji umlčet. K tomu bude časem, myslím, nasazena i policie a justice. Připadám si jako v 50.letech, jen s tím rozdílem, že se za názor nevěší. (Prozatím).

… Ale co zmůžeme, když výše uvedení pánové /a nejen oni/ jednají v zájmu cizí moci a jsou schopni postupovat proti vlastním občanům, jen aby si udrželi své posty. Nevážím si jich.”

Poznámka redaktora I. D.:  
Ministr Chovanec, jak prozrazuje jeho exteriér, je zvyklý spolykat kde co. V tomto případě si chce vzít příliš velké sousto. Stropnický je irelevantní. Ne proto, že se změnil z herce na šaška, ale proto že k útoku na vlastní občany a jejich práva nemá ani nástroje. 

Je nás většina a bát se musejí ti druzí. A oni vyhrožují, protože se bojí. Bojí se, protože dramatickou rychlosti ztrácejí autoritu. Tak jako jejich souputníci v EU. Chtějí-li se podívat, jestli jsou sršni doma, mají příležitost. Sršni ji budou mít taky.

obrázek: Protiproud