Ještě jednou Herman, ještě jednou Česká televize = ještě jednou těžký úder do hlavy. DOPLNĚNO!!!

– vlk –
18.5.2016 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com

Když jsem na pondělek psal článek k té neuvěřitelnosti, kterou předvedl, bohužel ministr vlády České republiky a navíc pro kulturu – !!!sic!!! – Daniel Herman, vyslovil jsem očekávání, že Česká televize zareaguje stejně jako v případě hejtmana Haška, pozve ho do vysílání, kde ho Lukáš Dolanský podrobí stejně tvrdému a nekompromisnímu výslechu, jaký převedl s Haškem. Na rovinu říkám, že s tímhle novinářským stylem nemám problém. Zejména ne tehdy, když jde opravdu o vysvětlení mimořádně závažných kroků vrcholných představitelů země, kterým tedy, na rozdíl od brněnského Haškova focení s Nočními vlky, naprosto neuvěřitelné norimberské extempore rozhodně bylo.

Haškovy fotky totiž neznamenají žádný závazek do budoucnosti nebo jasné oslabení historické pozice republiky a ohrožení klíčových zájmů jejich občanů, jak je tomu v případě Hermanovy akce.

Vlk míní, Česká televize koná. Reagovala sice bleskurychle – Herman opravdu hned v pondělí na ČT 24 byl. Jenže nikoli na ostrém interview v Událostech, kde by jej haškovsky griloval Lukáš Dolanský, aby předvedl, že všem měří stejným metrem a není jen novinářský mopslík, který ňafá na politickou objednávku mocných, jak osobně věřím, ale televize Hermanovi vyřadila pořad 90’ ČT24 pod názvem Nová kapitola česko-německého smiřování. Vysíláno v prime time od 20,00 hod.

Ten, kdo ho neviděl, může okamžitě kontrovat otázkou – a s čím máš vlku problém? Nikoli nějaký 10-15 minutový interview, ale rovnou půldruhá hodinka, navíc interaktivního pořadu, kam mohou svými otázkami vstupovat diváci, co bys chtěl víc?

Těm, kteří to, tak jako já viděli na živo, na vlastní oči, nemusím nic vysvětlovat. Už jsem na ČT viděl opravdu leccos, ale marně vzpomínám, kdy jsem naposled z Kavek dostal takovouhle ránu do hlavy, jako v pondělí večer s Hermanem!

Těm, kteří to „potěšení“ ještě neměli a mají sklony k masochismu, dobrovolnému sebepoškozování nebo rádi horory na živo, doporučuji vyhradit si příslušnou porci času, najet v archivu ČT na následující link

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11412378947-90-ct24/216411058130516

a ujišťuji je, že rozhodně budou ve svých, poněkud bizarních, potřebách naprosto uspokojeni. Ostatní upozorňuji, že je čeká naprosto mimořádný úder do mozkovny. Ale i ten má smysl občas absolvovat. zejména tehdy, když jde opravdu zásadní věci spojené s budoucími osudy našeho státu.

Těm, kteří měli problém s moderátorským výkonem Lukáše Dolanského, vřele doporučuji, aby svůj postoj přehodnotili a v duchu se mu okamžitě omluvili, stejně jako jsem to já udělal s Marcelou Augustovou ohledně mého komentu jejího počínání s Hermanem v nedělních Událostech….. Borec, co „moderoval“ pondělních Hermanových 90´, který se snad jmenuje Jiří Václavek, to tedy je jiná ráce! A ten kdo celý pořad připravil a řídil jeho průběh ještě více!!!

Že by Herman v té relaci čelil jednou jedinkrát nějakému dotazu opravdu na tělo nebo k věci? Ani nápad!!! A dotazy diváků? Pravda těch chodily přes facebook i maily evidentně stovky a stovky. Bylo to vidět na velkoplošných monitorech na studiových stěnách. Ale připuštěny byly jen ty zcela neškodné nebo vysloveně tendenční, podporující Hermanův pohled na svět. Dám sem pár screen shotů – úsudek si udělejte sami.

Bezzubé o ničem:

Hermanovsky vlezlé:

Ani jeden trochu ostrý, mířící k podstatě věci!!!!

Nejen to. Režie pořadu byla dokonalá a dokonale promyšlená! Hermann z celkového času pro pořad nemluvil snad více než 1/3… Protože zbytek prostoru vyplnil moderátor rádoby připomenutím reálií a také pozvanými hosty.

Prvním z nich byl komentátor Bakalových Hospodářek – Petr Honzejk. Od kterého se divák, kromě mlžení a opatrného přitakávání Hermanovi, dozvěděl pouze to, že ti, kteří mají opačný názor než Herman a spol. jsou buď komunisté nebo možná sociálně demokratické orientace, co jim konvenuje autoritativní přístup k politice a volí Miloše Zemana. Nikdo jiný to, podle něj, být nemůže. Sděluji Petru Honzejkovi, že nejsem ani volič KSČM ani Zemana. A sotva kdy budu.

Ale to byla brnkačka proti dalšímu pozvanému mudřecovi – jakémusi brněnskému jupíkovi jménem Ostrčilík, který v Brně organizuje prý dnes už pravidelný pochod, který si připomíná hrůzy divokého odsunu brněnských Němců… To prý byly ty opravdové hrůzy! Nějaká světová válka? Nezájem. Hrůzy začaly až při odsunu. A za ty válečné nepřístojnosti mohli konkrétní nacisté a ti už dávno byli v Argentině, zatímco Češi se masově vybíjeli na brněnských Němcích, co za nic nemohli. A když dostal od moderátora jedinou kloudnou otázku za celý večer, že ti brněnští Němci masově vítali Hitlera, tak to odbyl floskulí, že se nechali svést populistou a nic nevěděli a kdo že se nenechal svést?! V tomto místě musím odbočit – snažím se držet dietu. Ovšem v tomto momentu jsem to už nevydržel a šel vybílit ledničku. Protože alternativou k tomu bylo, že vezmu televizi a vyhodím ji zavřenými balkonovými dveřmi…

Prostě takhle si ČT představuje politický diskusní pořad k zásadní dějinné věci historie státu!!!

Nikdo, kdo by zastával jiné stanovisko! Přísně selektivně pouštěné dotazy publika, stranicky podlézavý moderátor a neuvěřitelný výběr hostů do pořadu.

Jenže i tak se vloudila drobná chybička. Třetím hostem byl univerzitní germanista a historik Petr Šafařík. Který po velmi opatrném úvodu nečekaně na moderátora vypálil, že Hermanovo gesto jde daleko za to, co přišlo ze sudetoněmecké strany a že pro řadu Sudetských Němců historie zásadně začíná až 9. 5. 1945!!! Což byl problém! Který následně rychle Herman pochopitelně popřel!!! Kdepak Landsmaschaft už se nám dávno omluvil za všechno a neustále omlouvá….

Tak takhle to v kostce pojala ČT!!! Která přece nelže, nemanipuluje a ve zpravodajství a zpravodajských pořadech se zásadně drží faktů a je odborně i znalostně na výši! Na kterou když někdo podá stížnost, tak je zcela jistě v ruském žoldu.

Drobností, nikoli podstatnou, leč naprosto signifikantní je, že v pořadu Hermana podpořil Kalousek. Jak jinak!!! Mimochodem – zítra dávám upoutávku na Dualog na Slobodném vysielači. A zvažuji tam hudební doprovod a dávám ukázky z You Tube, které bych k pořadu vybral, kdyby hudbu neměl v gesci Petr Žantovský. A našel jsem kouzelnou úpravu jedné známé válečné písně. S Kalouskem. Do které by náramně pasoval, po neděli i Herman. Škoda, že moje technické schopnosti, při úpravě videí nestačí na to, abych jej tam připomontoval …. Ale to jsou blbiny. Pojďme na podstatnější věci.

Když jsem psal onen článek o Hermanovi pro pondělní Kosu, bylo mým přesvědčím, že Hermanův výjezd do Norimberka byla nějaká jeho partyzánština, o které vláda nejspíš ani nevěděla. Jenže už pondělní mailová záplava mi ukázala, že to není pravda, že vláda o tomhle jeho výletu určitě minimálně věděla. Minimálně. Po tom pondělním večerním vymývání mozků na ČT 24 už mám bohužel jistotu. Ze všech diváckých dotazů byl připuštěn jediný, který měl opravdu přidanou informační hodnotu – dotaz na to jestli Herman jel na sněm Landsmaschaftu ze své iniciativy nebo s vědomím vlády. A odpověď je jednoznačná – vláda, včetně premiera o tom věděli, a ministři buď přímo souhlasili nebo se, minimálně nevyjádřili. Jmenovitě souhlasili po jménech: předseda vlády, oba místopředsedové a ministryně Marxová – Tominová. Snad jsem na nikoho nezapomenul.

Říkám, že pro mne je to šok. Nijak se netajím svou podporou sobotkovskému křídlu sociální demokracie a opakovaně píši, že v migrační otázce odvedla jeho vláda opravdu dobrou práci a patří ji absolutorium. A stál a stojím na straně premiera i v jeho sporech se Zemanem. Paní Marxovou Tominovou mám za celkem kompetentní a slušnou ministryni a oproti jejím předchůdcům z Kalousek partaje typu asociál Drábek, doslova za hvězdu. Pro mne důvod znovu volit v dalších volbách soc dem. Po jednoznačném prohlášení Daniela Hermana říkám, že pokud se Sobotka od tohohle úletu nedistancuje a také sociální demokracie, musím zvažovat a to velmi intenzivně, komu dát příště hlas! A soc dem to rozhodně nebude. Hermanovo extempore považuji za fatální ohrožení základů české státnosti a nehodlám ho tolerovat. (zvýrazněno NR)

Naproti tomu mne vůbec nepřekvapuje, že Herman našel podporu u Babiše a hlavně Bělohrádka. Lidovci jsou už léta v Mnichově, v Sudetoněmeckém domě pečení – vaření. Doufám, že si toho povšimnou zejména jejich skalní voliči v jejich kmenových regionech na jižní Moravě, Vysočině a ve východních Čechách a to zejména na územích, která patřila do Sudet. Kde tradičně mají vysoce nadproporční podporu.

A dovolím si doufat, že i voliči ANO šéfe! zaregistrovali vyjádření Hermana ohledně Babiše a zejména vystoupení brněnského exrektora Zlatušky!!! Babiš, ten si to s Němci nerozhází! Má tam příliš mnoho peněz!A co jsou pro jednoho z 1000 nejbohatších lidí na zeměkouli nějaké národní zájmy?

Naprosto naopak nepochybuji, že tenhle průšvih dobře vykomunikuje jak Miloš Zeman, tak Tomio Okamura, Vojtěch Filip a pokud má něco v hlavě, tak i Petr Fiala! Sobotka zřejmě potřebuje, po kauze Altner ještě nějaký podobný politický malér, aby pochopil o co vlastně kráčí…..S Altnerem má pravdu, ale obětovat svůj politický kapitál a stranické preference na Hermana a Lansmaschaft? Je mi líto, ale tohle nelze nazvat jinak než politická demence! A Hašek mu to náležitě předvede!

Znovu se musím vrátit ke svému pondělnímu komentáři ohledně Hermana… Jsem rád, že vyšel už o pondělní půlnoci a že jsem ho, ohledně faktů vyzdrojoval tak, jak bylo provedeno. Tedy, že byla uvedena přesná tabulka hlasování sudetských Němců v posledních svobodných volbách v předmnichovské ČSR, což byly volby obecní koncem května začátkem června 1938. A také že jsem uvedl okolnosti, které je předznamenaly – Anšlus Rakouska a vyhlášení Karlovarských požadavků, což se PROKAZATELNĚ stalo PŘED těmi volbami. Nikdo z těch, co volili kandidáty SdP se nemohl vymlouvat, že nevěděl co volí a koho volí. Že byl sveden. Jak se nám snažil v onom televizním blábolení v pondělí večer snažil namluvit Herman a ten divný živočich jménem Ostrčilík!

Obě pánům si dovolím připomenout dvě základní hesla SdP té doby:

Heim ins Reich!  (Zpátky do Říše)

Ein Volk, ein Reich, ein Führer!  (Jeden Národ, jedna Říše, jeden Vůdce)

Věřím, že o nich vědí. Kdyby náhodou pochybovali o tom, jestli zněly už před oněmi volbami v roce 1938 dovolím si dát následující citát:

Planá 1938
Vztah ke společnému československému státu mj. vyjádřili plánští Němci na velice bouřlivých oslavách 1. máje v roce 1938. Plánským náměstím opakovaně procházel průvod až sedmi tisíc osob z města a celého okresu. Představiteli tohoto nacionalistického pojetí oslav se stali profesoři místního státního reálného gymnázia Dr. Franz MILLER, Fridrich TITZ a Wilhelm OSWALD. Zfanatizovaný dav pochodoval v sevřených šicích se vztyčenými pravicemi za skandování hesla: »EIN-VOLK, EIN-REICH, EIN-FÜHRER«.  Zdroj

V Plané také SdP získala oněch 90% sudetských hlasů!!!

Mimochodem, stejné heslo bylo na reverzu medaile za rozbití Československa odtržení Sudet, kterou nařídil udělit sudetským soukmenovců samotný Adolf Hitler:

 

Přiznávám, že až do redakce článku Jaromíra Bradávky, který vyšel na Kose včera, jsem o ní neměl ani tušení. Proto mne nesmírně zajímaly detaily, které se hodlám podělit s vámi ale zejména s Hermanem, Ostrčilíkem a dalšími stejnými:

Budu citovat dále z téhož zdroje:

2) Medaile v upomínku na 1. říjen 1938 se sponou Pražský hrad (Medaille zur Erinnerung an den 1. Oktober 1938 mit Spange „Prager Burg“)

O vzniku této dekorace vypovídá výnos Vůdce a Říšského kancléře z 18. října 1938 a 1. května 1939:

„Dnešním dnem bude zřízena medaile v upomínku na 1. říjen 1938, tj. odstoupení čs. pohraničí Německu na základě Mnichovské dohody. Bude vyhotovena v bronzu. Přední strana bude identická jako medaile k 13. březnu 1938. Rubní strana nese datum 1. října 1938. Stuha bude mít sudetoněmecké barvy, tj. černá-červená-černá s bílým okrajem. Medaile bude udělována těm osobám, které se v Sudetech nebo na říšském území zasazovali a připravovali návrat území do Říše. Zvláště přicházejí do úvahy členové NSDAP a SdP v Čechách, kteří v boji za připojení k Říši obětovali svůj majetek či krev, byli zavřeni či vyhnáni. Dále to jsou vdovy a sirotci po padlých bojovnících za sjednocení, příslušníci Wehrmachtu, policie, SS, NSKK a NSFK, kteří se na vstupu podíleli. Stejně tak i vyšší straničtí funkcionáři, členové, úředníci, zaměstnanci a dělníci ve veřejných službách, kteří ve dnech připojení byli služebně činní ve vnitrozemí Sudet“.

Tohle jste si mohli přečíst, více méně už včera. Ale mám něco navíc:

Výnosem z 1. května 1939 nařídil Vůdce, že medaile za 1. říjen 1938 bude udělována též za zásluhy o zřízení Protektorátu Čechy a Morava. Zejména těm osobám, které již medaili 1. říjen 1938 obdržely a nyní se zasloužily o vytvoření Protektorátu Čechy a Morava, byla udělena spona, připevněná na stuze medaile, nesoucí reliéfní pohled na Pražský hrad.

Vhledem k tomu, že máme i tuto informaci

Za dobu udělování bylo vydáno 1.162.617 ks medailí a 134.563 spon.  Udělování bylo ukončeno 31. prosince 1940.

…medaile se sponou /myšleno ta za Protektorát – pozn. vlk/ byla mimo říšskoněmeckým příslušníkům udělována za zásluhy též občanům německé národnosti, žijícím v Čechách a na Moravě. V Praze to byli profesoři a studenti německých vysokých škol, dále někteří poslanci a úředníci na vyšších místech v Protektorátu, jakož i správci zabraného majetku (tzv. Treuhändleři).
Vyžaduje tvrzení, o nepřípustnosti uplatnění kolektivní viny a o jejich nevědomosti a podlehnutím populistovi, při udělení téměř 1,3 milionu medailí a spon za rozbití Československa zřízení Protektorátu Němcům z původního Československa mimořádně kachní žaludek!!!! Nebo na výsost krajní a obskurní drzost! Protože ji získala téměř polovina z počtu odsunutých osob!!!!

Ještě k té nevědomosti ubohých svedených, kteří za nic nemohli a u ničeho nebyli, narazil jsem na pěknou a neznámou fotografii z 1.máje 1938 v Liberci, vlastně Reichenbergu… Věnuji ji stejným dílům oběma pánům, Sobotkovi, Babišovi, Bělobrádkovi, Kalouskovi, Zlatuškovi a vedení České televize

 

Ne jakékoli demonstrace – ale demonstrace SdP na 1. máje. Datum je důležité!  Zdroj

Tedy šlo o akci PŘED komunálními volbami v roce 1938! Nechám na Hermanovi s Ostrčilíkem, aby si případně zjistili, kolik hlasů získala SdP v Liberci. A v jejím předvečeru – 24. dubna 1938 Konrad Henlein na karlovarském sjezdu SdP požadoval možnost svobodného přihlášení se k „německému světovému názoru“. Jak přímo uvedl: „v nacionálním socialismu nachází každý Němec realizaci koncepce svého života a morálky. Sudetoněmecká komunita nemůže zůstat a nezůstane stranou filozofie, kterou dnes všichni Němci na světě s takovou radostí vyznávají.“  Zdroj

Podívejme se, jak rostl počet členů Henleinovy Sudetendeustche Partei

Aby to měl Daniel Herman i Ostrčilík snazší, dovolím si jim sdělit, že od března 38 do června 38 se počet soukmenovců skoro zdvojnásobil. Tedy po vyhlášení Karlovarských požadavků a po sjezdu SdP, z kterého jsem citoval….

Proč že si dávám takovouhle práci se zkoumáním vývoje členstva SdP a přesným řazením souvstažností na časové ose? Kvůli zodpovězení otázky zda Sudetští Němci věděli, co Henlein a SdP chtějí před květnovými volbami. Protože jeden z kosířů poslal Hermanovi do studia dotaz, který byl opřen o mou argumentaci z pondělního článku a Herman mu na ni mailem odpověděl, aniž by to zaznamenaly kamery:

Jediné, co sudetští Němci nevěděli, byla informace, že Hitler prohraje válku a oni za to zaplatí. Že rozbíjejí Československo věděli zcel a nepochybně, stejně jako to, že se chtějí stát občany nacistického Německa, kde, kromě jiného, platily rasové zákony… Taky jste z té samolibosti a nestoudnosti per plex? Daniel Herman buď opravdu je totálně neinformovaný, ačkoli tvrdí opak nebo prostě konstatuji, že zcela vědomě nemluví pravdu a bez mrknutí oka porušuje 8. přikázání Desatera podle Katechismu Římskokatolické církve! Obojí je tragedie, když jde o člena vlády a totální debakl, když jde o vystudovaného a kdysi vysvěceného kněze. Žádná třetí možnost není. V době obecních voleb v roce 1938 už i ten poslední Němec na sudetských územích měl naprosto jasno! Domnívám se, že to je výše zdokumentáno dostatečně!!!! Nemluvě o tom, že obecním volbám v roce 38 předcházelo mimořádné zasedání vlády, která na základě urgentních sdělení vojáků a zpravodajců vzhledem ke stahování divizí Wehrmachtu k hranicím, vyhlásila 20. května 1938 částečnou mobilizaci! Nikdo nemůže říci, že nevěděl a neznal! Všechna fakta byla na stole. Přesto sudetští Němci hned vzápětí hlasovali fakticky pro rozbití demokratického státu!

Musím Hermanovi s Ostrčilíkem připomínat i to, že SdP následně splynula s NASDAP? Která byla v Norimberským tribunálem prohlášena za zločineckou organizaci? Obecně i konkrétně. Takže i v obnoveném Československu? A že tedy polovina odsunutých byla tedy automaticky shledána členy zločinecké organizace? Podle nejautotarivnějšího poválečného právního auditoria? Ještě nějaké řeči o nespravedlivém uplatnění kolektivní viny?

Pořád ještě? Tak fajn. Předpokládám, že ani Herman ani Ostrčilík ani další si nedovolí zpochybnit autoritu a právní nálezy Norimberského válečného tribunálu. Či lépe -STÁLE JEŠTĚ nedovolí. tudíž si dovolím předložit další , téměř neznámou informaci, které se týká jednoho předmětného nálezu norimberských soudců:

Československo právně zastoupené generálem Ečerem u Norimberského soudu podalo kolektivní žalobu na sudetské Němce. A tento soud ji přijal. Navíc tento  soud konstatoval kolektivní vinu i individuální viny sudetských a čs. Němců na zničení demokratického československého státu,”                     Zdroj

Pro vymývače mozků a bezmozky si to dovolím shrnout:

Norimberský tribunál konstatoval konstatoval KOLEKTIVNÍ vinu sudetských i čs. Němců na rozbití demokratického Československa. Takže stejně kolektivně , jak se proti svému původnímu státu provinili, z něj byli i vyhoštěni. Podle hesla, které sami proklamovali – Heim ins Reich…

Podle mne jde jak o elementární a esenciální spravedlnost, tak logiku ve smyslu – příčina – důsledek!

Ale ještě nehodlám téma tzv. kolektivní viny opustit. Neustále jsme vystavováni blábolu, že jediné a univerzální provinění bylo, že šlo o Němce a že Benešovy dekrety, zejména ten pod číslem č 5/1945 Sb. ze dne 19. května 1945 byl zločinný, protože se kolektivně vymezoval proti Němcům a Maďarům…. jenže to není ani zdaleka celá pravda. Nebyl JEN o Němcích a Maďarech!!! v § 4 přesně vymezuje skupiny osob, které mu podléhají:

Je tedy zřejmé, že Němci a Maďaři nebyli vystaveni účinkům tohoto dekretu o nic více nebo méně než ostatní českoslovenští občanů, u kterých bylo podezření, že se v době okupace nebo existence Slovenského štátu provinili proti Československé republice a její státnosti!!!

Vzhledem k počtu členů SdP a následně NSDAP z celkového počtu dospělých a jejich dalšího členství ve Wehrmacht, SS, gestapu Sicherheinstdienstu Hitlerjugend, Todtovy organizace, Bundu deustche Frauen a dalších organizacích napomáhajících válečnému úsilí Třetí říše je celkové zahrnutí naprosto logické a pochopitelné!

Ale každý měl možnost a to jak Čech nebo Slovák, tak i Němec nebo Maďar dokázat, že do té množiny, spadající pod tento dekret nepatří. To upravoval jasně a to úplně stejně pro Němce jako pro Čechy §24.

 Zdroj

Nejsem právník, ale neshledávám v té textaci nic, co by dle mého laického názoru odporovalo selskému rozumu a spravedlnosti. Presumpce viny a nutnost dokázat nevinu, mi, v daných podmínkách, hned po válce a potřebě řešit mimořádné množství případů, naprosto normální. Ostatně – okupační orgány v Německu volily naprosto stejný postup.

Nepochybně tohle všechno Herman ví a věděl. Přesto si dovolí tu do nebe volající nehoráznost! A Česká televize mu u toho dělá stafáž a servis. Místo aby věci uváděla na pravou míru nebo se o to alespoň pokusila!

Jsem sice na 2700 slovech, ale ještě k jednomu Hermanově výroku, který v pořadu zazněl, se musím nutně vrátit. Od jednoho z diváků dostal totiž dotaz, co by dělal na místě Edvarda Beneše, když je odsun pro něj špatné řešení.

A Herman odpovídá cosi ve stylu, že Beneš se neměl v Postupimi opírat o Sověty, ale o západní Spojence. To prý bylo řešení. Že na Západě s Němci bylo zacházeno nikoli podle presumpce kolektivní, nýbrž individuální viny a jmenuje Francii, Belgii a dodává, že další státy, zatímco na východě v ruské sféře vlivu to bylo všude jako u nás….

Nechápu, že nezasáhl ten povedený, nanejvýš servilní klučina, co si hrál na moderátora. Snad i on alespoň tuší, že žádná německá menšina v nějaké západní zemi – například ve Francii, Belgii, Holandsku, Dánsku se masově neangažovala v rozbití příslušného státu, nepokusila se (/ani neúspěšně/ odtrhnout část svého původního státu a připojit ho k Třetí říši, nevytvořila nic podobného SdP, nemluvě o řádovém rozdílu v počtu takových francouzských a československých Němců!!! Ale co bych Hermanovi určitě doporučil je základní penzum vědomostí o tom, jak se francouzská vláda asi dvě desítky let po válce chovala k obyvatelstvu Alsaska…). Nebo už jsou do ČT přijímáni moderátoři s tak obrovským znalostním deficitem? Dokonce takovým, že nejsou schopni namítnout, že v Postupimi se Beneš sotva mohl obracet na západní spojence, když 4. až 11. února 1945 v paláci Livadija u Jalty se konala jistá konference, která nakreslila a ZÁVAZNĚ stanovila hranice vlivu jednotlivých vítězných mocností v poválečné Evropě! Takže karty byly rozdány dávno před Postupimí! Jsem si jist, že i tohle Herman ví. Televizní klučík Václavík by to mohl aspoň tušit, třeba díky nedávnému připojení Krymu k Rusku.. Ale přiznávám, že nemusí. Jestliže jedna z jeho kolegyň s vážnou tváří prohlásila , že II. WW začala útokem Sovětského svazu na Polsko, lze očekávat i to, že on nikdy neslyšel o Jaltské konferenci! Mimochodem – přesně v duchu dohod z Jalty se Západ zachoval v Únoru 1948 a srpnu 1968…. Snad alespoň tohle Daniel Herman ví!

Ale když už jsem u chování Spojenců…. K civilnímu obyvatelstvu. Velmi bych doporučoval Hermanovi, aby si prostudoval v dobrém naučném slovníku heslo Búrská válka. Je to příběh velmi podobný s tím, co se před válkou dělo v Sudetech.

Búrové prostě nechtěli být britskými poddanými. A chtěli se od svého nominálního státu odtrhnout. Když to nešlo jinak, tak ozbrojenou cestou. Rozdíl byl jen v tom, že nebyla žádná mocná sousedící Búrská říše. Britové neváhali a zasáhli se vší silou a neváhám říci brutalitou. Když se jim nedařilo búrské bojovníky zlomit, začali uplatňovat princip kolektivní viny a totální války proti nebojujícímu civilnímu obyvatelstvu! Ne, koncentrační tábory nejsou Hitlerův vynález. Jsou britským patentem!! Ty zřídila až vláda Jeho Veličenstva za Búrské války!

A násilně do nich zavřela staré lidi, ženy děti. Všechny, na které dosáhla. Aby se Búrové vzdali. Nějaký čas to trvalo. Celkový počet mrtvých v britských koncentrácích byl 25%, a v některých případech prý dosahovaly ztráty na koncentrovaných civilech až 40%. Údaje čerpám z knihy Búrská válka od Filipa Nerada, vydané v roce 2004 nakladatelstvím Aleš Skřivan ml. Praha.

Pokud by čirou náhodou Daniel Herman namítal, že to je ve vztahu k odsunu Sudetských Němců časově nepatřičné, sděluji mu, že se jedná o odstup pouhých 40 let oproti 70, které máme dnes k odsunu my…

Ale kdyby trval na svém, pak mu doporučím, aby si vyhledal v Googlu spojení Vietnamská válka + strategické vesnice…

Umím si ovšem představit, že někdo jako Herman tohle odbude vrchnostenským mávnutím ruky – a floskulí – to bylo v Asii a byla to válka proti komunistům. Což je pro něj univerzální odpustek úplně na všechno. Takže mám pro něj další doporučení na hledání Googlem – aby zkusil zadat heslo operace Attila…. a vyjede mu, kromě jiného tohle:

Více než jedna čtvrtina obyvatel Kypru byla vyhnána z okupované severní části ostrova, kde do té doby tvořili 80 % obyvatelstva kyperští Řekové.

Kdo, odkud a proč si doufám dokáže zjistit sám. Pro první nástřel mu dodám, že jde o dění v Evropě z roku 1974, a ten exodus řeckého obyvatelstva jde postupem jistého dalšího stát, takto dlouholetého a oficiálního člena NATO! Kterého západní spojenci mohli naprosto neomezeně korigovat bez ohledu na Jaltu. Kdyby opravdu o to stály….

Ještě chce Herman blábolit o tom, co jako měl Dr. Beneš dělat místo odsunu a na koho se měl obrátit?

Ale jsem si více než jistý, že drtivou většinu informací z tohoto článku Herman zná. nemám ho za naprostého hlupáka. Jen s poraněnou duší konstatuji, že mi uniklo, že současnou vládu nesestavovaly tři politické subjekty, ale zcela evidentně 4. Sociální demokracie, hnutí ANOšéfe!.. KDÚ ČSL a Sudetoněmecký Landsmaschaft! Protože Daniel Herman je pro mne ministrem za za Landsmanschaft! Po všem, co jsem od něj v posledních dnech viděl a slyšel.Netušil jsem , že by střešní organizace Sudetských Němců byla v ČR připuštěna do volebního klání…Moje chyba.

DOPLNĚK!!!

Otevřel jsem právě monitor tisku a nevěřícně zírám na titulek v článku Parlamentních listech….

Daniel Herman překvapil: Návštěvu u Sudeťáků mi posvětili Zeman, Babiš, ODS, všichni…

Budu z něj přímo citovat:

Drtinová ale namítla, že proti návštěvě Hermana na sněmu sudetských Němců se ohradila KSČM i prezident Zeman. „Čeští ministři by se neměli účastnit sudetoněmeckého sjezdu, jde v podstatě o krajanský spolek a bylo by proto vhodné, aby pozvali Klub českého pohraničí,“ tlumočil Zemanova slova v Právu jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

„Na tom nic pravdy není. Protože pan prezident se vyjádřil v přímém rozhovoru, který jsme vedli v sobotu, úplně jinak. Já jsem panu prezidentovi říkal, že se zúčastním toho setkání v Norimberku a že ho informuji o tom. A pan prezident mi před svědky říkal ano, oni ty stanovy upravili, nejsou tam žádné problémy, takže naprosto v klidu. Takže to, co pan mluvčí Ovčáček říká, je spíš jeho úhel pohledu než úhel pohledu pana prezidenta. Přímo do očí, přímo před svědky, mi pan prezident řekl něco úplně jiného, než co prezentuje pan Ovčáček,“ řekl Herman.