Ještě jednou konec II. světové války

napsali Last Crusaider a Cid 
11.5.2016  Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com

Vlkův úvod:

Bylo by bývalo správné a logické, abyste tyhle dva články, které jsem spojil do jednoho, četli v pondělí nebo nejpozději včera. Jenže já se k nim dostal až v pondělí večer,když už jsem měl úterý pevně založené. Takže až dnes. Cítím potřebu je vydat jako jeden. Protože oba popisují touž věc. O které jsem ostatně psal tak trochu v pondělí v článku o bizarním víkendu. Míním tu část, kde jsem jako totální bizar označil naprostý nezájem veřejnosti o  historii starou 71 let…

Jenže ono je to horší. Já sice v tom svém sloupku napsal, že zjevně žijeme dobu, kdy platí, že tehdejší mrtví nejsou zdaleka rovnocenně mrtví. Jenže to byla docela hrubá zkratka Hrubá, zkreslujíc a nevděčná. Jak připomenou ve svých krátkých textech oba dnešní autoři. Ale zejména Cid. Na svém konkrétním prožitku s malou dcerkou….

Nepohodlní mrtví

napsal Last Crusaider

Před 71 let skončila nejděsivější válka v historii. Stála desítky milionů mrtvých, mimo jiné i životy 360 000 Čechoslováků. A téměř nikdo si je dnes nepřipomene. A je to ještě mnohem horší. Mnoho lidí dnes dělá nejen jako by byli jen nepohodlní, ale jako kdyby ani neexistovali. A to stále ještě není to nejhorší. Pokud byste se podívali minulý týden do novin /iDnes/, nalezli byste tam zajímavý článek o Kurtu Knispelovi, německém tankovém esu z druhé světové války pocházejícím ze Sudet a článek o „našich“ ve Wehrmachtu. Žádný Ludvík Svoboda a jeho vojáci, žádní piloti z Anglie, žádné pouštní krysy plukovníka Klapálka. Místo nich tu jsou „naši“, kteří stojí českému informačnímu proudu za zmínku s koncem války, nyní ve Wehrmachtu a Kurt Knispel je zkrátka tankovým esem. Takže i mediálním v Čechách v  roce 2016.

Německo uvrhlo svět díky své touze po větším životním prostoru okořeněného jejich Drang nach Osten do války, která neměla do té doby obdoby. Mrtvých Čechoslováků bylo zdánlivě málo, přibližně jen 360 000, ovšem to bylo 2,4% veškeré tehdejší populace – většinou civilistů. A my, místo abychom si připomněli jejich zbytečnou smrt, budeme psát o těch, kteří tu smrt způsobili, přímo se na ní podíleli, či ji zkrátka svou zradou „jen“ umožnili.

Snaha o zamlčování historických faktů, o jejich překrucování a přepisování a naopak zatím ještě velmi opatrné, ale přesto již zřejmé vyzdvihování těch, kteří se na tom všem svinstvu podíleli, začíná být stále více a více zřejmá. V některých případech již ani zřejmější nemůže být. Mnichovská zrada jako by dnes neexistovala, ba právě naopak se dnes přímo podporují fašistické tendence nejen na Ukrajině, ale i např. v pobaltských zemích a vlastně prakticky kdekoli, kde je to třeba.

O sovětských vojácích, kteří osvobodili většinu území naší vlasti a kterých zde zahynulo něco mezi 130 – 150 tisíci, se dnes již nemluví vůbec. A nejen to. Dokonce se již začínáme setkávat s odsuzováním snah o jejich připomínání. Zato se pořádají epochální oslavy těch, kteří do bojů na našem území prakticky nezasáhli a jejichž ztráty na našem území se dají počítat na desítky. A mezi tím, hezky v pozadí, nás ti samí, kteří nás zradili v září roku 1938, zrazují opět, ať již v podobě TTIP, nebo v podobě násilného vnucení změny v demografickém rozložení obyvatelstva v podobě importu deseti a statisíců pochybných existencí a džihádistů ze zemí, které nemají s naším kulturním středoevropským prostorem pranic společného. A to již vůbec nemluvím o tom, že existuje šance, že se nás budou snažit použít jako kanonenfutter proti potomkům těch, jejichž památku si v těchto dnech připomínáme.

Oficiálně druhá světová válka skončila 8. května. U nás 9. května umírali lidé na barikádách. A 11. května bylo zabito ještě několik desítek českých partyzánů a vojáků Rudé armády v bitvě u Slivice u obce Milín na Příbramsku.

Pro mě všichni tito mrtví nejsou nepohodlní jako pro všechny soudobé přepisovače dějin, zrádce, kolaboranty a zrůdy. Pro mě jsou mou krví. Jsou těmi, kteří zemřeli, abych já mohl žít. Na jejich smrt a na jejich oběti nezapomenu. Nikdy. A nejen to. Pro mě dnes, stejně jako pro ně tehdy platí, že „fašisté neprojdou“.

Last Crusaider téma pojednal v rovině obecné. Je čas si dát něco z reálu. O tom, co znamená položit kytičku k památníku mrtvých z té války. Těch nepohodlných mrtvých…

Jen krátce.

napsal Cid

V neděli 8.května jsem došel s malou pětiletou dcerou v Bohnicích/Čimicích rozsvítit svíčku a dát šeřík k pomníku vojáků Rudé armády. Měl jsem osobně dobrý pocit už kvůli dceři (aby věděla proč a jak se odehrála naše historie), ale kolem projíždějící lidi, rodiny na kolech, v autech,… tak trošku koukali …. co tam vlastně děláme, proč, jestli jsme normální atd. Lidi se v dnešní době asi stydí dát veřejně květiny,svíčku k pomníku Rudé armády nebo padlým vojákům? Nevím? Divná doba. Více méně politici a Česká televize snižuje hodnotu našeho osvobození a podíl Rudé armády.

Ve škole starší dcera vůbec nevěděla o osvobození naší země Rudou armádou, o bojích na Dukle, u Ostravy nebo v Praze atd. Dík za osvobození se má vzdát všem jak Rudé armádě, USA nebo Anglii. Nezamlčovat a nepředělávat historii. Proč to jako národ nedokážeme? Proč vždy děkovat jen jedné straně? Bohužel, polistopadové vlády s naší veřejnoprávní TV dělají řízeně opak. Nebo mlčí. Podle mě, pravdu, historii nepředělají!

Nepodařilo se to ani nacistům, ani komunistům a nepodaří se to ani těmto knížecím sluníčkářům, kteří ovládají různá informační média a úřady všeho druhu od Sametové revoluce!Nečekal jsem, že jednou budou lidi dávat skoro potají dík Rudé armádě, jako se dříve dával dík potají za komančů US Army!

Politická garnitura to v tomto dotáhla stejně daleko jako komunisti s tím utajováním,překrucováním,špiněním jedné či druhé strany! Ukazuje to na malost a ubohost politiků (možná, že i národa,který rychle zapomíná?). Smutné nedokázat říci veřejně v dnešní době ‘Díky’!

Nic víc, nic méně, … Jen díky!

Bez Rudé armády a jejich obětí na našem území Československa by náš národ zmizel z povrchu zemského časem dle plánů Německa a jeho Konečného řešení s Českým národem! Konečné řešení české otázky (německy: Endlösung der tschechischen Frage) je nacionálněsocialistický pojem pro germanizaci českomoravského prostoru. Tohle vše už většina mladých nezná a nikdo je to ani řádně úmyslně neučí ve školách!

Dnes je sice každý mladý člověk online na Facebooku, Twitteru, Talku, Skypu, ISQ, ale …………. řeší se tam kreativní, free, cool, in zbytečnosti, kterýma mladé lidi tento současný vytvořený systém řízeně zahlcuje a mění k obrazu svému! ……. prostě tě přeformátujeme, předěláme, geneticky překřížíme s imigranty, unifikujeme dle našich budoucích potřeb,…… prostě zapomeň odkud jsi, kdo jsi, kdo byl tvůj předek, tvá historie, tvá rodina, tvoji předci,tvá kultura, historie, …. žij jen současností, kterou ti budeme řídit(běž běhat na maraton, běž na festival,nahraj si tuhle a tuhle aplikaci do mobilu,kup tohle a tohle,protože to je podle reklamy IN a Cool, neptej se, hlavně se neptej a nepátrej, atd.) a virtuální spotřební svět budoucností je tvůj atd. Bohužel, nic pěkného nás určitě nečeká do budoucna tímto tempem a přístupem, ………