Kdo vyhraje Eurovizi 2017 – víme jako první!

16. 5. 2016, Petr Ďoubalík, zdroj: Anatolij Šarij, překlad, procvičení ruštiny, hudba a zpěv (?), video

Zdravím vás po delší odmlce (i kulturnímu referentovi občas dojdou síly). Teď připravuji souhrnnější pohled na letošní Eurovizi a snad to bude brzy hotové. Jen předešlu: dospěl jsem k závěru, že ta vyčpělá hudební soutěž byla letos vynikající a dopadla nejlépe, jak mohla. Jako předkrm vám ale posílám exkluzivní informaci o tom, kdo bude reprezentovat Ukrajinu za rok. Přeji pěkný poslech.

název videa Anatolije Šarije:
Koho Kyjev pošle příště na Eurovizi?
No přece – nejlepšího pěvce země.
překlad mluveného slova v úvodu videa:
Když se snažíš připravit nějaké vážné téma, najednou tě překvapí takové svěží, lehké téma, jako třeba Eurovize… takové lehké bylo, než se do něho vmíchala politika. Já vím, koho Ukrajina vyšle na příští Eurovizi, a sláva bohu, že Janukovyč postavil, aby bylo kde ho uspořádat, krvavý tyran, i letiště, aby bylo jak přiletět na tu Eurovizi. Kdo bude reprezentovat Ukrajinu, to je informace exkluzivní, vím to zatím jen já, ale nemohu se s vámi nepodělit. Dnes uchazeč, vlastně jednoznačně už kandidát na Eurovizi (2017), vystupoval, možná jste to nezaznamenali, ale já mám záznam:
zpěv hymny (viz video)
dovětek od 2:30:
Jak to chápu, zapomněli mikrofon vypnout, no nevadí, však jak on zpívá! Když zpívá, všechny struny duše tak “drin, drin”. Vítěz!