Proč je z prezidenta Miloše Zemana pro některé české školy fackovací panák; kdo ze školáků ho však odmítne dehonestovat, je veřejně ponižován…

Břetislav Olšer
11.5. 2016   Rukojmí
Česko děsí nejen běženci, ale rovněž fakta ryze domácí pražské kavárny rádoby intelektuálů, co stojí za všemi pomluvami prezidenta Zemana; odstranění jeho fotografií ze škol, ukazování červených (proč ne duhových?) Schapirovských karet či na výzvu pedagožky dělání si z jeho portrétů terč pro házení modelářskou hlínou….
Dle Petry Stěhulové a Petra Konečného z webu Denní Expres.cz se objevila na internetové stránce podporující Miloše Zemana další nenávistí šokující zvěst; jedna zmatek si stěžovala, že její desetiletý syn se v rámci školy účastnil podivné hry. Měl házet hlínu na prezidenta. K případu, který už řeší škola i městské zastupitelství. Incident nejprve zveřejnila Petra K. na facebookové stránce, poté co se její desetiletý syn vrátil ze školní akce pod názvem Den Země.

Chlapec se měl doma svěřit s tím, že v jednom stanu, kde se pracovalo s hlínou, byl vystaven portrét prezidenta Miloše Zemana. Učitelka měla následně dětem rozdat kameny a vybízela je k házením na obraz hlavy státu, píše ve svém komentáři rozezlená matka.


Petra K. se svěřila na Facebooku.

Podivná hra se další den probírala ve třídě a děti zážitek hodnotily jako ten nejlepší z celého dne. Matka dále uvedla, že její syn se odmítl trefovat na cíl a byl za to vystaven posměchu ze strany spolužáků. Následně se matka obrátila se stížností na vedení školy a věci se daly do pohybu. Ředitelka si předvolala dotyčnou učitelku a celou situaci si vysvětlovaly. „Maminku jsme tady měli i paní učitelku, které se to týkalo. Bylo to nedorozumění. Učitelka s tím neměla nic společného,“ snažila se Expresu trapný čin popírat Blanka Chýlová.

Došlo tedy k házení na Zemana? To už potvrdit nechtěla a odkázala Expres na starostu městské části Prahy 4, který byl o něco sdílnější. Trefování kameny sice popřel, ale tvrdil, že celou věc nese odpovědnost pořádající organizace a především její pracovnice, která si s dětmi hrála.

„Žádné házení kamení se nekonalo. Jedna nezisková organizace na akci Dne Země vyslala osobu, která tam nechala děti plácat hlínu a tuto hlínu pak žáci házeli na různé terče, aby zjistili konzistenci hlíny,“trapně vysvětloval Jiří Koubek. Zároveň starosta potvrdil, že krátce po zveřejnění město ukončilo spolupráci s organizací ShineBean a dotyčná byla okamžitě propuštěna.

Tuto informaci nám nakonec potvrdila i ředitelka projektu ShineBean. „Naše bývalá pracovnice dopustila zcela nepřijatelného incidentu,“ řekla Renata Rokůsková s tím, že přiznala, že jejich dnes už bývalá zaměstnankyně nechala děti házet hlínu na kresbu prezidenta Miloše Zemana, za což se ředitelka jménem organizace omlouvá. Takže ředitelka školy Blanka Chýlová lhala, eufemisticky řečeno, zřejmě nemluvila pravdu.

„Aktivisté neziskových organizací šířící lásku a humanismus, podobně jako teroristé žijí ve zvláštním světě, kde se mísí naivita, láska a nenávist ve smrtelném koktejlu blbosti. Nedivím se, že na popud hloupé husy – aktivistky školní děti z Prahy 4 házely kuličky hlíny na obraz prezidenta Zemana. K tomu lze dodat, že lidé jako výše zmíněná aktivistka jsou nebezpeční i pro Evropu,“ myslí si senátor Doubrava.

Senátor Doubrava si v případu házení hlíny na Zemana nebral servítky.
To poslanec Vítězslav Jandák kromě pracovnice neziskovky, která byla za svojí chybu vyhozena, zkritizoval i neziskové organizace jako takové.

„Neříkejme neziskové organizace, ty jsou tak ziskové, že to svět neviděl. Tyhle bandy jsou v podstatě nekontrolovatelně financovány. Když jsme v parlamentu schvalovali zákon o registru smluv, tak z toho neziskové organizace vypadly, ty nejsou pod žádným dohledem,“ nechal se slyšet Jandák, sám levicový politik, s tím, že provokatéry z neziskovek dokonce označil za chamraď a prorokuje jim, že brzy dostanou „přes držku“.

foto: koláž Expres.cz

A vzpomínka na další proti zemanovský incident. Že by se prelát Halík pokoušel tímto stylem nalézt antizemana pro nadcházející prezidentské volby a pošpinit tak v rámci této ostudné hry pražské kavárny nynější hlavu státu jménem Česko “Mám třináctiletého vnuka, chodí do ZŠ v Boskovicích. Dnes mi vyprávěl, že den před příjezdem prezidenta Zemana do Boskovic jim učitel rozdal červené karty s důrazným upozorněním, že musí bezpodmínečně přijít na náměstí a těmito kartami mávat a pískat. Kdo nepřijde tak se vystavuje velkému postihu…” napsal mi známý, jehož jméno zde neuvedu, jelikož bych ublížil jemu i jeho vnukovi.

„Vy říkáte: „My Vám vlastně nemáme co říct, my jen zvedáme ty červené karty,“ to jen ukazuje, že neumíte diskutovat. Je mi vás líto,“ řekl v Boskovicích prezident Zeman protestujícím, co by se na prstech dvou rukou dali spočítat. V Židlochovicích, kde měl starosta z TOP 09 na klopě placku Havla a Schwarzenberga, čekala též učitelka z gymnázia Dagmar Nováková s červenou kartou a pískala na píšťalku.

Zkritizovala prezidenta za to, že zemi dělá v cizině špatné jméno. Zeman jen nasupené kantorce připomenul, že jedinou ostudu udělal na Slovensku, tzv. Zemanovu piruetu, když se při přehlídce na červeném koberci dal doprava, než ho prezident Gašparovič nasměroval doleva. Reagoval i na píšťalku psychicky nevyrovnané učitelky: „Pískot je projev ptáka, od slavíka po krkavce, ale projev člověka je něco jiného…“

Pocházím z učitelské rodiny a hluboce se stydím za to, co se to dnes staví za zvláštní individua za katedry; moc se mě to dotýká. Rodiče, co svěřují své děti škole, by měli žalovat podobné psychopaty, co si říkají učitelé. Chtělo by to test na drogy a hlídat je, aby nezneužívali děti. Nemají zdání, co je to stavovská čest; místo hlídání svých svěřenců, aby nekouřili, nechali alkohol alkoholem a nebalili si marihuanu, je nabádají k zesměšňování svého prezidenta Miloše Zemana.

Slušnost a morálka nejsou žádné čáry ani pro knížete Karla Spáče I…

Co by asi dělaly, kdyby v televizi viděli, jak Karel Schwarzenberg s hlavou na stole spí na místě pro ministra při jednání Sněmovny, navíc při prezidentově projevu. To není jen zneuctění Parlamentu, do nebe volající je to, když kníže takto usíná na mezinárodních setkáních OBSE či NATO, prostě, kde se dá i nedá. Tomu se říká, paní Nováková, dělat vlasti špatné jméno v cizině. Co k tomu řeknete svým žákům, dáte jim červenou kartu, zapískáte jim a napíšete transparenty, že aristokratická hlava je šašek, co správně patří do cirkusu a ne na Hrad?

Celý národ již zná to story, jak se prezident Miloš Zeman odvázal v Hovorech z Lán, když jako průzkum vložil do společnosti lakmusový papírek a řekl k tomu pár vulgarit a už máme první „oběť“, co se chytla. Je jí ředitel gymnázia Marek Výborný z Pardubic. V mžiku se uchopil stébla prahnutí po okamžitém zviditelnění, když se v novinách objevil jeho snímek, jak se přemoudře drží za svoji bradu a u nohou se mu opírá o skříň zarámovaný čerstvě sundaný Zemanův portrét. A tomu dětem řekl, že prezident mluví vulgárně, ale oni že nebudou.
Na adresu ředitele pardubického gymnázia pak přišel e-mail.V něm odesílatel vyjadřuje nesouhlas a nepochopení reakce Marka Výborného a vybízí ředitele, aby mu sundaný obraz prezidenta poslal. „Vážený pane řediteli, mám za to, že jste snad nedělní Hovory z Lán ani neslyšel, neboť byste pak nemohl přeslechnout, co a v jakých souvislostech pan prezident vlastně řekl. Mimochodem, nepředpokládám, že na gymnáziu, kde jste ředitelem, se nevyučuje anglický jazyk. Pokud se za obraz pana prezidenta stydíte, prosím Vás, buďte tak dobrý, zašlete mi jej. Já jej rád za přítomnosti všech médií umístím na čestné místo, kam podobizna prezidenta České republiky a hlavy českého státu právem patří,” navrhuje Petr Rožňák z Brna.

S dovolením uveřejním celý blog paní Petrové: http://petrova.blog.idnes.cz/c/284814/Text-pisne-Pussy-Riot-je-nebo-neni-urazkou-cirkve.html

Pussy Riot (v překladu doslova Kundí výtržnost) uvádí, že dívky v chrámu Krista Spasitele pouze vyjádřily svůj protest proti Putinovi. Jinak přece nikoho neurazily…Posuďte, jestli doslovný text této „modlitby“ nestojí bokem trochu záměrně. Jednak by mohl některé příznivce kundích „umělkyň“ třeba zviklat, a jednak – právě naopak: najde se řada nových příznivců (dvě kundí dámy již prchly mimo Rusko a shánějí posily), a pak to bude teprve vřava. http://petrova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=284582

Kalousek koupil mazanici: “K.nda z Lán”, školáci si tak budou moci střídat porno na internetu s pohledem na skutečné umění…

Opravdu opravdový pedagog, který jedním dechem volá po úctě prezidenta k národu, ale místo toho, aby dětem vysvětlil, že pan prezident sice řekl nevhodná slova, ale to jen proto, že chtěl upozornit na dívčí skupinu, která se jmenuje přesně tak, jak to právě řekl: Pussy Riot nebo „kundí výtržnosti“. Že prezident jen chtěl poukázat, jak tyto dívky zneuctily chrám velmi sprostým textem své písně. Pokud by řediteli gymnázia skutečně šlo o úctyhodnost prezidentského úřadu, nečinil by před nimi gesto, dehonestující nejvyššího ústavního činitele státu. Ovšem, jelikož mu však evidentně šlo jen o zviditelnění na úkor prezidenta, kterého nemá rád, totálně zmátl žáky; zcela neprofesionální nepedagogický počin…

Co je horší? Když žáci mluví vulgárně, nebo když před školou beztrestně kouří, užívají drogy či pijí alkohol? Kolik z nich podlehne špatnému vzoru vulgarit prezidenta, kolik je i bez toho závislé na škodlivinách z internetu…? Kolik z nich podlehne vulgaritám Karla Schwarzenberga, když řekl prdel, hovno, hajzl, prošoustat, předposranost, bordel… Ještě, že ve školách naštěstí nevisí jeho portréty…http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Prdel-hovno-hajzl-prosoustat-predposranost-bordel-Hovori-Karel-Schwarzenberg-344356

Výsledky nedávného mezinárodního srovnání znalostí žáků PISA (Programme for International Student Assessment), do něhož se zapojili patnáctiletí žáci ze 65 zemí světa, vyplynulo, že znalosti českých dětí se v posledních letech zhoršily nejvíc ze všech zemí. Čtenářské dovednosti českých žáků jsou podprůměrné. Nejlepšími výsledky ve výše uvedeném světovém průzkumu se může chlubit Čína, Hong kong, Singapur, Korea, Japonsko a první z evropských zemí – Finsko. V téměř poslední ČR se do měření zapojilo 7500 patnáctiletých žáků z 290 základních a středních škol, učilišť a gymnázií. Zkrátka, téměř polovina českých dětí už kouří, někdy vyzkoušela marihuanu nebo hašiš, přes dvacet procent z nich tyto drogy užívá pravidelně….

Čím to všechno je? Mládí, mládí, nádoba nejkřehčí… Téměř polovina mladých Čechů ve věku 15 až 19 let už někdy vyzkoušela marihuanu nebo hašiš, 22 procent z nich tyto drogy užívá pravidelně. V porovnání s ostatními evropskými zeměmi jsme na špici pomyslného žebříčku. Tak tedy už víme, proč chtějí mít maturity skoro zadarmo. Alkohol a drogy ničí mozkové buňky ve velkém. Výzkum mezi 10 tisíci studenty Masarykovy Univerzity v Brně zjistil, že tři čtvrtiny někdy kouřily cigarety, 99 procent pilo alkohol a 60 procent si vyzkoušelo marihuanu, třetina hašiš a tzv. taneční drogy i hru na automatech.

Co se v mládí naučíš, to pak pražská kavárna v umění promění; sousoší k vidění v Praze nejen po 22 hodině a není to Monika Lewinská a prezident USA Clinton v Oválné pracovně Bílého domu….

Inu, Kniha Přísloví 22:15 – „Bláznovství přivázáno jest k srdci mladého, ale metla kázně vzdálí je od něho.“, aneb lapidárně řečeno na téma podstatné části české omladiny, co jde od jednoho rmaturitního reparátu k druhému; ještě větší blbci, než jsme čekali; mám doma čivavu, není to žádný pouliční voříšek Karl von Bahnhof, a naivně jsem ji cvičil, aby reagovala na nějaký složitější úkon, ale marně. Zlatého retrívra z ní prostě neudělám. Ten dvoukilový pejsek se přitom snaží, vidím mu to na očích; chce, ale nemá na to…