Státní lumpárna na druhou! A zase to zaplatí ten blbeček občan! Jak dlouho si to necháme líbit!?

6.5. 2016   Instory
Tak nám pan ministr Mládek (ČSSD) vysvětlil, jak hodlá vyřešit situaci v OKD. Je to poměrně jednoduché. Všechno zaplatí stát. Tedy přesněji řečeno všechno zaplatíme my, daňoví poplatníci.
Připomeňme si trochu historii. Náš současný premiér Bohuslav Sobotka, tehdy na postu ministra financí, prodal státní podíl v OKD za čtyři miliardy korun, i když měl cenu více než dvojnásobnou! K tomu se přihodilo 44 000 bytů. Podle různých odhadů z firmy postupně zmizel majetek za přibližně 150 miliard korun. Důležité je připomenout, že ze soukromé firmy.

Tatáž soukromá firma má dnes údajně 17 miliard závazků a necelých 7 miliard majetku. Hezky česky řečeno jí v průběhu let její majitelé a opět musíme připomenout, že soukromí majitelé, přivedli plajte. Dlužno ovšem říci, že plajte je OKD nikoli její vlastníci. On se totiž všechen ten miliardový majetek přece někam musel postupně přesunout! Kam, to není tak těžké uhádnout!

A nyní si to trochu shrňme. Stát prodá společnost soukromým vlastníkům. Pod cenou! Ti soukromí vlastníci jí v průběhu let vytunelují. Poté oznámí, že nemají na to, aby plnili své závazky, a že nemají na mzdy. V překladu řečeno. Z firmy už jsme vysáli všechno, co šlo, žádné další prachy už tam nejsou, tak ti státe děkujeme. Horníky zase vracíme, a nějak se o ně postarej!

A ti samí politici, kteří celý ten průser způsobili, ať už z blbosti, nebo z nějakého jiného důvodu, který ani nechceme domýšlet rozhodnou, že celou tu srandu zaplatíme my, občané!

Mohl by nám někdo vysvětlit, proč má stát platit mzdy a odstupné v soukromé firmě, jejíž majitelé si celá léta strkali miliardy do svých soukromých kapes!?

Inu jedno vysvětlení se přece jenom nabízí. Shodou okolností se jedná o region s největší voličskou základnou sociální demokracie. A tak, když se ti trubci z Lidového domu připravili vlastní blbostí o peníze na volební kampaň, si jí prostě zaplatí ze státního!

Je to stále dokola. Kdejaký „podnikatel“ je vysmátý a za blbce je vždy jenom obyčejný občan, který to ve finále zaplatí!