Ukázka „inteligentních a vzdělaných DEMOKRATŮ“… Co je “Pražská kavárna”…? Kde se vzala…?

10.5. 2016   Rukojmí

Jádrem toho, co se nazývá “Pražská kavárna” je skupina lidí s maloměšťáckou a šosáckou (pro ty, kdo neví, co tato slova znamenají doporučuji si je vyguglovat) psychologií, kteří jsou spojeni buď s parazitním způsobem obživy, nebo nejsou schopni samostatného myšlení a kritické reflexe skutečnosti a to často v kombinaci s nedostatečnými znalostmi a zkušenostmi. Tito lidé jsou zároveň přesvědčeni o své vlastní výjimečnosti a nadřazenosti plebsu, který nežije v metropoli a živí se něčím tak odporným jako je práce.
Celou dobu se soukromá media snažila vnutit občanům názor, že voliči Karla Schwarzenberga jsou ti slušní, sám kandidát je přímo vzorem noblesy a voliči protikandidáta jsou lůzou, nemající mozek. Akce různých umělců na straně K.S. byly často až trapné, v některých případech vybočující zcela z demokratických mantinelů – příklad útoky na M. Dejdara, V. Jandáka, gen. Beera.

Havloidé vsadili na zdrcující mediální kampaň za podpory uznávaných umělců a (méně uznávaných) miliardářů. Měli výhodu v tom, že Schwarzenberg spoluvlastní (s Bakalou) například rozšířený Reflex, a co nevlastní on, to vlastní spřízněné německé domy. Oficiální média zažívala orgasmus servilnosti. Osobní kontakty havloidů na televizní ředitelé pak dokonaly zbytek. Přesto – anebo právě proto – neprošli. Nepodařil se jim hromadný brainwashing národa. Lidi hledali jiné zdroje. A našli.

„Umělci“

Architekt Bořek Šípek, režisérka Olga Sommerová, kritik Jan Rejžek a spolu s nimi mnozí další argumentují: „Zvítězit pomocí lží a estébáckých metod je Pyrrhovo vítězství.“ Pod jejich iniciativou od soboty přibývají další podpisy.¨Otázkou je, jak dalece jsou věrohodné. „Žádnou petici jsem neviděla a ani nepodepsala,“ ohradila se proti svému podpisu herečka Veronika Žilková. Stejně tak svůj podpis popřeli třeba herec Oldřich Navrátil či někdejší tajemník Václava Havla Vladimír Hanzel.

Vysvětlení nejasností nepřímo nabídl písničkář Jaroslav Hutka: “Podpisy se totiž sbíraly už v sobotu večer ve Schwarzenbergovu štábu v Lucerně. „Bylo tam veselo a šlo to tak nějak ráz na ráz…”

A jak si vlastně tu demokracii představujete? Zrušit volby, odstranit Zemana, Babiše a Sobotku, neboť byli demokraticky zvoleni a nastolit moudrou vládu pravdoláskařů? Co je podle vás demokracie? Miloš Zeman tu byl jaksi přetransformován do ztělesnění plebsu (či slovy některých členů vlády lůzy), který je vulgární, hrubý, arogantní a nekulturní, a to i přesto, že po celou dobu ukazoval, že je velmi sečtělý, vzdělaný a celkově dobře informovaný.

Zatímco Karel Schwarzenberg měl představovat ono šampaňské, noblesnost a aristokratickou „slušnost“. Tato součást kampaně ještě doznívá tím, jak se teď mainstreamová a bulvární média vyjadřují o Zemanově manželce („žena z lidu“) nebo o Zemanově zevnějšku („mastná brada“ v podání Blesku).

Ukázka „inteligentních a vzdělaných DEMOKRATŮ“

Monika Elšíková (*1968), alias Monika Le Fay; režisérka v ČT šokovala: “Mohla bych říct, že Zeman je zdegenerovaný idiot. Miloši Zemane, nejste a nikdy nebudete můj prezident, vzkazuje několik desítek osobností. Většina z nich podporovala Karla Schwarzenberga…”.

Pavel Liška, Josef Polášek a další parodují lidovou písničku ve snaze dělat si legraci z Miloše Zemana

Herci ztrapňují Zemana sprostou parodií lidové písně. A nejen tou „Tady jsou totiž samí slušní a inteligentní lidé, kteří se jednou s klidným svědomím budou moci podívat svým dětem do očí s pocitem, že pro svoji a jejich demokracii udělali maximum.“ „Nejsem ten, kdo bude zodpovědný za dalších 5 let v ČR, volil jsem čest a noblesu,“

Podle Hřebejka je většina Čechů prasata: “Rudá a hnědá prasata táhla lháře a demagoga na Hrad” Režisér Jan Hřebejk se přidal na stranu umělců, kteří si osvojili hulvatství a svými výkřiky dehonestují budoucí hlavu státu.

Jan Payne: “Nyní jsem docentem bioetiky na 1. lékařské fakultě UK: “O Miloši Zemanovi coby příštím presidentovi rozhodlo celkem 238 117 voličů (přesný počet těch, kteří volili opačně – přiznalo se hodně lidí, že dost váhali). To není na národ s deseti miliony obyvatel něco zas tak úžasného. Zejména na pozadí všech těch podvodů a hlavně lží Miloše Zemana i toho, že Karla Schwarzenberga kompromitovala jeho členství v současné velmi neoblíbené vládě…. Jistě, stále ještě osoba švejkovského ražení, totiž toho, kdo hodně pije, kouří a trousí kolem sebe více či méně nejapné vtípky o všem možném, lidi táhne. Táhne ovšem hlavně určité skupiny obyvatelstva…”

Primář Nešpor: Zeman dělá reklamu likérkám. Možná odtud měl peníze na kampaň

Jan Macháček – Je novinář a hudebník: “Desetitisíce poctivých a slušných lidí v této zemi se snažilo s jedním cílem: vírou v to, že lze mít na postu hlavy státu někoho, za koho se nemusím stydět – slušného, laskavého a dobrého člověka. Celá Zemanova kampaň představovala opak a vzkazovala společnosti: „Máte na míň, buďte s tím, vy idioti, spokojeni a rochněte se v tom.“

Paul Wilson – z Kanady: Vystupoval s Plastic People of the Universe, pak byl vyhoštěn, ale do angličtiny následně přeložil několik knih Václava Havla Nejzdravější pro českou společnost bude, když začnou zdejší reportéři sledovat Miloše Zemana velmi pečlivě na každém rohu a psát o tom reportáže. Když ho bude někdo fundovaně pozorovat, začne mít strach,“ „Lživější kampaň dělal kolektiv kolem Miloše Zemana. Byl jsem překvapen, jak občas i on něco vytrhl z kontextu a jasně hrál na struny protiněmecké xenofobie.

Literární historik z Univerzity Karlovy Martin C. Putna: “Odvolejte Zemana”, vyzval politiky profesor Putna 21. listopadu 2014…

Roman Joch: U něho stačí jen citace titulku z Lidových novin: „Návrat užitečného idiota“. Takto je prosím nadepsán jeho článek popisující návrat prezidenta ČR Miloše Zemana z jeho úspěšné mise do Číny. Prezident republiky je poctěn názvem „užitečný idiot“.

Pan Gazdík: …„prezidenta Zemana volila ta méně kulturní část národa“, tak pravil pan Gazdík, činovník uskupení STAN, donedávna opora pánů knížete a Kalouska. obraz Karla Švugera nazvaný Ku*da z Lán „Normálně na obrazech pracuji déle, ale tenhle mi trval pouhé dva dny. Začal jsem na něm pracovat ještě v neděli,” říká učitel z plzeňské Střední umělecko-průmyslové školy Zámeček v narážce na nedělní výroky prezidenta Miloše Zemana, které ho pobouřily. Kalousek kupuje obraz se Zemanem a kosočtvercem, dá za něj 42 tisíc 25. listopadu 2014

Josef Klíma, pseudo novinář, vyhozený z TV Nova: “Odmítám respektovat Miloše Zemana jako hlavu státu, jehož jsem občanem. Nikdy předtím jsem tak silná slova nenapsal ani nevyslovil, přestože Václav Klaus se svým přebujelým egocentrismem, stálou úklonou před Moskvou a ukradeným chilským perem mi taky nebyl dvakrát po chuti. Ale respektoval jsem volbu poslanců, jen jsem tak trochu skřípal zuby.”

Zakladatel Strany soukromníků České republiky Rudolf Baránek: ” Zeman musí dostat politicky přes držku. Jsem rád, že létají vajíčka,” říká nestor české pravice 26. 11. 2014

Vlastimil Čegan pod fotkou červeně oděných chlapíků, kteří drží papíry s nápisem: „Zeman je maxi(pussy) kunda“, shrnuje, že i pro něj byly nedávné Hovory z Lán už moc.

Moderátorka Zuzana Tvarůžková při rozhovoru s členkami Pussy Riot: “Členky ruské punkové skupiny Pussy Riot reagovaly na nedávná slova prezidenta Miloše Zemana a označily jej za “patriarchálního blbečka”, který nechápe, co se v Rusku děje…”

Petr Honzejk – komentátor HN: “Miloš Zeman dospěl do hlubin, o jejichž existenci jsme neměli ani tušení, a jako obludný politický batyskaf klesá stále hlouběji. To, co teď předvádí, není politická nekorektnost. To je buď neschopnost se korigovat, nebo nejhrubší populismus – v bezprostředním sousedství toho nahnědlého..”.

Josef Mlejnek, vysokoškolský pedagog a politolog: ” Zeman ničí úplně všechno, na čem stojíme. Je to ten nejhorší prezident,” zlobí se politolog. “Zemanova zahraniční politika ohrožuje základní zájmy Česka..”

Martin Přikryl – Šéf pražské reklamní agentury JANDL, kreativec, hudebník, autor červené karty pro Zemana: “Šmejde, ožralej mužiku, ruskej švábe. Takové a spoustu dalších přezdívek dostal prezident Miloš Zeman při demonstraci na Albertově k pětadvacátému výročí událostí kolem sametové revoluce. Jeho projev byl překřičen, házelo se vajíčky. V Praze začala eskalovat občanská válka Švejkova národa…”

Michal Majzner – Koordinátor Pražského Majdanu: ” Prezidente, odejděte! Petici proti Zemanovi podepsalo více než 10 tisíc lidí…”

Jan Němec z Pardubic, autor manifestační petice za rezignaci hlavy státu: “Nezapomeňte, že to je člověk, který stál za vznikem opoziční smlouvy. To je ten člověk, který má za vinu veškerý politický marast, který tu je…”

Martin Jan Stránský, klinický profesor neurologie: “Zeman je ožrala, lhář a hulvát. Část národa nestojí za nic, chce jen pít a kouřit v hospodě..”

Ondřej Ženíšek – předák TOP 09: ¨”Výrokem o zavřených hradních dveřích pro velvyslance USA dal prý prezident Zeman najevo svoji malost a omezenost. Nikdy jsem si nemyslel, jak moc se budu jednou za Zemana stydět hnutí Starostové a nezávislí…”

Místopředseda STAN a europoslanec Stanislav Polčák: “Zemane, děláš Česku ostudu. Na našem sjezdu by tě vypískali, odmítají partaje účast prezidenta na svých vrcholných akcích..”

Dále Petr Kolář, patří k nejvýraznějším kritikům počínání prezidenta Miloše Zemana: “Proti výsledkům demokratických voleb se normálně nedemonstruje, protože by se tím demonstranti projevili jako antidemokratičtí. Síla názoru skupinky demonstrantů totiž nikdy nemůže převážit názor národa, vyjádřeného při demokratických volbách. Protestuji-li proti získanému mandátu, který politické strany či jiná seskupení získaly v demokratických volbách, znamená to, že jsem zastánce autoritářské vlády či diktatury, kdy si skupinka samozvaných demonstrantů osobuje právo rozhodovat o věcech, o nichž rozhodli jinak jejich spoluobčané demokraticky…”

Zeman se dočkal kontroverzní sochy; plastikou “Vařila myšička kašičku (aneb to jsme si to zavařili a vítěz nás pěkně vypekl)” se vrací k průběhu a výsledku prezidentských voleb. Hošek tak vytvořil zřejmě první sochu prezidenta Miloše Zemana od nástupu do úřadu…

Proti Zemanovi jsou taktéž Libor Rouček, Štefan Füle, Jan Bubeník či Šimon Pánek… No, abychom nezapomněli další „DEMOKRATY“ – génie….

Na Slovensku je to sociolog Fedor Gál, který říká: “Zvolili jste si burana, ale aspoň nastaví zrcadlo”. Sociolog Fedor Gál doporučuje hledat inspiraci pro prezidenta na Slovensku, čím myslí lichváře Kisku….

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) ocenil protiruské sankce a připomněl, proč sundal Zemanův portrét a čím ho nahradil: “Obraz prezidenta Zemana jsem sundal po svém nástupu do funkce ministra v reakci na jeho vrávorání u korunovačních klenotů a nahradil jsem ho symbolem, který má pro mě větší hodnotu (kříž)…”

Hudebník Michaela Kocáb a bývalý ministr též účtuje: “Havel řekl Číňanům i Rusům, co si myslí. Zemanovi se možná skrytě chechtali, že je trouba To, co provedl Zeman, bylo nad rámec toho, co očekávali. Možná, že se někde v zákoutí svých kanceláří i chechtali a říkali si – to je ale trouba ten Zeman. On nás vyviňuje z něčeho, co si uvědomujeme, že děláme…”

Co dodat na adresu výše jmenovaných idiotů?

Především my musíme hájit prezidenta, kterého jsme si zvolili v prvních svobodných přímých volbách! Vždyť ho zvolily skoro tři milióny lidí a teď nám pár Bursíků a Kocábů bude říkat, že ho musíme odvolat? Že se tím má zabývat ústavní soud? To je neuvěřitelné. Oni chtějí nabourat ústavu, oni chtějí zrušit přímou volbu prezidenta a tomu musíme zabránit, že si to v parlamentu někdo koupí – Babiš třeba, Schwarzenberg už doufám ne. Zeman je člověk, který zná historii, je bezpochyby vzdělaný a je dobrý politik a stratég. Nemusí mi být osobně sympatický, ale beru jej jako prezidenta na svém místě.“

Sociolog Hampl to vystihl, když říká, že organizátoři protizemanovské demonstrace získali “na svůj boj proti demokraticky zvolenému prezidentovi odpad národa, který je ochotný kdykoli podpořit kohokoli – od Gottwalda po Babiše… Včera podpořili poražené odpůrce Zemana, který se posledních pár týdnů snažil lidem vyjevit pravdu o “zlatém teleti pravdoláskářů, jimž je rocková skupina Pussy Riot, ale také poukázal, že ne vše je pravda, co se mluví o 17.listopadu 1989… Z historie víme, že i K. Čapek říká, že hloupost a lež se nemá chápat ani tolerovat, nýbrž vyvracet! A o toto se snažil prezident Zeman posledních pár dnů. A proto vyvolalo “pár mocných nespokojenců” včerejší Albertov, “který pro ČR bude dlouho Dnem hanby, o který se postarali ti, kterým Hampl říká “odpad národa”.

Určitá vrstva vzdělaných lidí z velkých měst, která se zjednodušeně nazývá kavárna – a jsou to lidé levicově a neomarxisticky orientováni (byť si o sobě mohou myslet, že jsou pravice) – v podstatě úplně přestala brát vážně demokracii jako politický systém. Proběhla tady přímá volba prezidenta. Vyhrál v ní jiný kandidát než kandidát kavárny. A kdyby byli demokraty, tak by to respektovali a chystali by se na další volby, prodiskutovali by své chyby, aby v příštích volbách měl šanci uspět jejich kandidát. Tady se děje ale něco jiného.

Tady proběhla volba, která byla férová, ale přesto ji neuznávají. To v podstatě znamená, že vůbec neuznávají systém demokracie. Mluví se o tom, že prý demokracii nechtějí komunisté, lidé, kteří jsou hloupí, nižší vrstvy a tak dále. Ale všimněte si, že ti, kdo nejrazantněji vystupují protidemokraticky, a ti, kteří nerespektují demokratickou volbu, je právě kavárna. To je velice vážná věc. Ono to teď vypadá, jakoby čekali na nějakého diktátora či někoho, kdo tu jimi nenáviděnou demokracii nahradí. To samozřejmě znamená riziko pro naši zemi.

Jsou to příznivci Karla Schwarzenberga či Václava Havla. To jsou lidé, kteří úplně odmítají demokracii. To je velice vážné. Ke komu se jednou přikloní? Teď tu nejsou nějaké vojenské bojůvky, ke kterým by se mohli přiklonit. A pokud neuznávají prezidentské volby, uznají příští parlamentní volby, když nedopadnou tak, jak by si přáli? Jak nazvat situaci, kdy vzdělaní lidé v této zemi odmítají uznávat volební výsledky?

Pražská kavárna je schopna jediného kojzarovského argumentu – nejsi mého názoru, jsi nepřítel západu a demokracie, jsi putinovec a zastánce Ruska a tamního režimu, jsi komunista – atd, atd, a to v daleko vulgárnější poloze. Kam a na jakou úroveň klesl „dialog“ médií ve vztahu k Zemanovi i zásluhou právě Pražské kavárny. Ukrajina mimochodem přece ale vůbec není o putinovském Rusku, jak se nám snaží Pražská kavárna nakukat, ale především o nás – o západu a jeho hodnotách. Účel prostě prostředky nesvětí, notabene účel zpackaný.

A obecně si snad celá žurnalistická obec spadající pod termín Pražské kavárny představuje zřejmě komentář už jen jako propagandistický blábol bez věcné hlavy a paty a s poselstvím nejste-li téhož názoru, jste blbci. V menší, větší či dokonce zcela převládající míře. Je podivuhodné kam se v té profesionalitě ČT už dostala. Zpravodajec se tu stává běžně komentátorem ve stylu Pražské kavárny, moderátor politických debat bavičem a účastníkem debaty, ČT má velmi zvláštní představu, kdo a v jaké kvalitě je expertem a jak představovat pluralitu názorů ve svých hlavních zpravodajských a publicistických pořadech jak u těch expertů tak i obecně. A to už nemůže být náhoda.

A je jasné, že v zájmu občanů České republiky není konflikt s Ruskem, je jasné, že občané České republiky chtějí s Ruskem raději obchodovat, než se s ním hádat. Nechť si pan premiér tedy vybere, zda mu záleží na lidech, kteří ho zvolili, nebo zda mu záleží na nějakém americkém politikovi, kterého považuje za svého nadřízeného.

Miloš Zeman dělá v této oblasti zahraniční politiky to, co se od něj očekávalo, kvůli čemu ho lidé zvolili, k čemu má mandát a co je v zájmu většiny občanů České republiky. To znamená směřovat k takovému uspořádaní, které nám přinese mír a co nejvíc prosperity. Důležitější otázka je, proč vláda postupuje téměř opačným směrem. Proč naše česká zahraniční politika vypadá tak, že se rozhádáváme se svými spojenci, ničíme si trhy, podkopáváme základy prosperity a tak dále.

Proč má vláda takto nesmyslnou zahraniční politiku. A proč takovou politiku dělají vládní strany, které k ní rozhodně od voličů nemají mandát. Vláda dělá politiku, kterou prosazovala TOP 09. To není politika sociálních demokratů a ANO také ne a jejich voliči takovou politiku nepodporují. Proč vláda jedná proti svým voličům?

Definice pravdoláskaře a havlisty

Většina má vysokoškolské vzdělání ve filozoficko – humanitním nebo ekonomicko – právním oboru. Většina nepracuje manuálně a živí se pouze žvaněním (lhaním), jejich největší zdroj příjmů jsou media, neziskové organizace a některé vysoké školy (zjednodušeně, jsou závislý na daních nebo darů ostatních).

Většina neumí argumentovat, ale jen urážet. Většina si myslí, že jsou nad lidi a chovají se arogantně. Většina neplatí řádně daně a jsou schopni za pár peněz prodat i svou matku. Většina nezná historii České republiky, ale o USA jsou schopni básnit hodiny. Přínos pro společnost je nulový, neboť většina nedisponuj žádnou produktivitou práce, která by se opírala o přidanou hodnotu. Abychom jen nekritizovali tak doplníme jednu vlastnost, kterou umí nejlépe a to je KÁZAT VODU A PÍT VÍNO.

Pražská kavárna? To není pracující inteligence, to je banda nepracujících flákačů, povalečů a hlavně převlíkačů kabátů. Ti vždy budou kritizovat to, z čeho jim nic nekápne, ty co jim nepřispějí na jejich bohémský a nákladný životní styl. Za totáče existovalo přesné pojmenování tohoto stylu – příživnictví! Nic jiného totiž tito “rádoby intelektuálové ” nejsou . Parazitovat na práci jiných, dehonestovat práci těch, kteří s nimi netáhnou za jeden provaz a nesponzorují ty jejich ” převratné” myšlenky. Zajímavostí jistě je i to, že převážná řada těchto kavárenských povalečů patří do skupiny pravdoláskařů a hlavně knížecích slouhů..