Putin ohlásil vytvoření nové větší Eurasijské ekonomické unie

18.06 .2016   leva net Webnode 
Putin na Peterburgském ekonomickém fóru, anoncoval vytvoření nové velké Euroasijské ekonomické unie s účastí Číny, Indie, Pákistánu, Íránu a jiných zemí.

http://zakonvremeni.ru/news/13-3-/27389-putin-anonsiroval-sozdanie-ekonomicheskogo-soyuza-pri-uchastii-kitaya.html

Ministr zahraničí Německa odsoudil vojenská cvičení zemí NATO, které se konají v blízkosti hranic s RF.
«Co bychom dnes neměli dělat – vyostřovat situací hlasitým řinčením zbraní a vojenskými pokřiky. Kdo si myslí, že symbolické tankové přehlídky na východní hranici aliance posilují bezpečnost, ten se mýlí», — tlumočí noviny Bild am Sonntag slova diplomata. Podle názoru Steinmeiera, “zužovat pohled jen na vojenský aspekt a hledat záchranu v politice zastrašování» je smrtelně nebezpečné. On poznamenal, že kromě připraveností k obraně, je třeba být přepravenými k dialogu a spolupráci. Ministr zahraničí NSR se domnívá, že ruská strana by měla být zaangažovaná do “mezinárodní partnerské spoluzodpovědnosti”.
http://politikus.ru/events/78838-shtaynmayer-osudil-voennye-ucheniya-nato-u-rossiyskih-granic.html

Jaký má Moskva vztah k EU? V poslední době více pozoruje.

Jeden ze zahraničních novinářů se zajímal, jaký má Putin vztah k Brexit. Přičemž otázka byla položená takovým způsobem, že Rusko skoro obvinili v evropském nesouladu.
Putin poprosil nepřivazovat jakoukoli mezinárodní situací k RF, jak to rádi dělají západní politikové. Moskva v této situací nemá žádný vztah k problémům EU. Na otázku, jestli Putin bude rád vystoupení Británie z EU, odpověděl stručně. Řekl, že pokud má spolupracovat s nějakým státem, tak raději se silným a ne s takovým, ve kterém probíhá chaos. Svůj názor na budoucnost EU Putin vyjadřovat nebude, ještě není vhodná doba, ale nezapomněl poukázat na hloupost premiér ministra Velké Británie, který sám inicioval ten zmatek s Brexit a teď by se rád toho zbavil. “Proč to dělal? Zkusil ještě jednou vydírat a strašit Evropu ? Jaký měl cíl, jestli je sám proti tomu?”,- zeptal se Putin.
http://politikus.ru/v-rossii/78835-vladimir-putin-problemy-ovec-volka-ne-interesuyut.html
Více zde: http://leva-net.webnode.cz/news/putin-ohlasil-vytvoreni-nove-vetsi-eurasijske-ekonomicke-unie/