Sýrie: Su-35 VKS RF pod palbou teroristů, vycvičených CIA (video)

3. 6. 2016     zdroj
Bojovníci “CIAské” 13. divize SSA zveřejnili video, na němž se snaží sestřelit stíhačku Su-35 VKS RF. Na videu se bojovníci, jak se zdá, pokoušeli předvést veškeré své hrdinství od přípravy starého velkorážního kulometu ke střelbě až po palbu. Jako obvykle nemohou “umírnění” pochopit, že s  použitím protiletadlového kulometu není možné sestřelit moderní letadla, která létají ve vysokých nadmořských výškách.


Později islamisté “Dzhebhat en-Nusra” oznámili, že na jejich stranu přešli syrští bojovníci “13. divize”, které v Turecku školili američtí vojáci. Podle “nusrovců” to “povstalci” udělali hned po 13. divize “Svobodné syrské armády” je známá tím, že je připravována a vyzbrojována CIA.

Právě s bojovníky “13. divize SSA” je spojen nedávný skandál, týkající se fiaska při výcviku bojovníků syrské opozice, kdy americké ministerstvo obrany zveřejnilo informace, že “povstalci”, vycvičení americkými instruktory, předali své vybavení teroristům “Dzhebhat en-Nusra” výměnou za možnost bezpečného průchodu překročení hranice a předali zástupcům teroristické skupiny všechny své zbraně. 

Na konci minulého roku podplukovník Ahmed Saud, velitel “13. divize SSA”, řekl: “Obdrželi jsme v poslední době větší počet amerických raket TOW. S protitankovými raketami TOW zničíme Rusy a nepřipustíme, aby dosáhli svých cílů. V posledních dnech jsme dostali velké množství těchto raket.”

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová