Televizní stížnost shozena Radou se stolu! Ale jakým způsobem – to budete zírat!

– vlk –
23.6.2016 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com

Jak mnozí z vás zaznamenali, na internetu jsou informace, že Televizní rada na svém včerejším brněnském zasedání hodila do koše stížnost Petra Pražáka na zpravodajství České televize o ukrajinské občanské válce.

A to hlasy všech členů Rady s výjimkou dvou – Ivany Levé a  Michaela Hausera. Kteří vyjádřili nesouhlas s odpovědí Rady stěžovateli – tedy Petru Pražákovi.

Většinový názor okomentoval radní Petr Šarapatka takto:

„Redaktoři České televize jsou vystaveni tvrdému a systematickému tlaku propagandy, která se snaží dehonestovat práci ČT a zejména zpravodajství,“

Zdroj

Nevěřím svým očím! A  to hned 3x.

1 – už včera kolem poledne, když jsem o tom zachytil první informaci jsem se dotázal autora stížnosti – PP  zdali zná výsledek a má vyjádření Rady, že ho rád hned opublikuji.

Správně tušíte, že neměl a  nemá nic. Na rozdíl od například velmi podivného serveru Hlidacipes.org a dalších podobných.

2 – pokud Šarapatka opravdu vyjádřil tímto způsobem většinový názor Rady, pak víme naprosto jistě jen to, že pro Radu je koncesionář, který si dozorčímu orgánu veřejnoprávní televize stěžuje na její zpravodajské přehmaty, navíc mnohočetné, jen v lepším případě odporný potížista,v tom horší rovnou podvratný živel!

3 – většinové stanovisko Rady přednesl člověk, který když se o podání stížnosti dozvěděl, doložitelně reagoval takto- viz screenshot:

A dám sem ještě jeden screenshot záhlaví téhož článku, který považuji za mimořádně důležitý!!!

Nezbývá mi, než sem dát ještě jednou text z  toho prvního sreenshotu

Stížnost na Českou televizi okomentoval pro Svobodné fórum televizní radní Zdeněk Šarapatka, který je s jejím obsahem dobře obeznámen: „Je-li ‚stížnost‘ autentická, pak je to rarita. Tenhle proruský elaborát jako vystřižený z dílny KGB je totiž k mání na internetové stránce, jejíž spolutvůrce je Ivan David. Ano, Zemanův exministr zdravotnictví! A Zemanovu lásku k Moskvě ani netřeba komentovat. I tady zněl úkol jasně. Už ne zastavit muže s koženou brašnou, ale skrz pohůnky Kremlu zavřít ústa České televizi. Možná poslední baště svobodných zpráv v naší zemi. I kdyby přišlo na Radu ČT deset tisíc proruských nebo pročínských lží týdně, nevadí. Za svobodu slova tenhle boj určitě stojí!,“ uvedl Šarapatka.

Zdroj

Takže radní Šarapatka:

Zdroj:

je se stížností Petra Pražáka dobře obeznámen!!! A  to už 22.4.2016!!!

Ačkoli PP ji na Kavčí hory doručil až 26.4.2013 jak dokládá screenshot podacího lístku!

Pan radní Šarapatka je evidentně nadán nadpřirozenou schopností jasnovidectví!!! Protože na internetu byla k dispozici jen v pracovní verzi, tedy na internetové stránce, kterou uváděl Hlidacipes.prg, z kterého čerpalo Svobodné forum, pro které se Šarapatka vyjádřil. Ostatně Hlídací pes.org zveřejnil link na pracovní a neúplnou verzi, jak dokládám dalším sreenshotem 20.04.

 
Takže radní Šarapatka je dobře obeznámen se stížností, která není originální stížností, je značně rozsáhlá, první povědomost o ní může mít nejdříve někdy 20.4. během dne, ale už 22.4. / za necelých 48 hodin/ se k ní zasvěceně vyjadřuje!!! Jako je KGBáckému elaborátu. O  jeho fundovanosti svědčí, že za spoluautora označí exministra zdravotnictví Ivana Davida a vše korunuje výrokem, že to vyrobili a podávají pohůnci Moskvy!!! A  že jde prokremelskou resp. pročínskou lež!

A tenhle člověk, s  takovýmito, názory, které měl ještě dříve, než mohl oficiální stížnost dostat do ruky spolurozhodoval o stížnosti!!!! A  dokonce byl, alespoň pro media, mluvčím většinového názoru Rady!!! Ačkoli byl už před podáním stížnosti zjevně mimořádně podjatý! A jako takový následně hlasoval.

Závěr si udělá každý sám!

A ještě jedna drobnost – jedním z Kosířů jsem byl upozorněn, že už se stihl na twitteru vyjádřit i Jakub Janda. Mohl by mi někdo poslat screenshot toho twítu? Rád ho sem přidám. Prý takto – doložit to nemohu, protože nemám twitter:

„Rada ČT dnes, i na základě našeho analytického podkladu, zamítla stížnost na informovaní ČT o dění na Ukrajině.

Naše práce má smysl. Radost.“

Takže Janda tvrdí, že Rada ČT rozhodovala o stížnosti PP i na základě toho blábolu tzv. Evropských hodnot, který je opravdu jen blábol bez jakékoli informační hodnoty, jak jsem v minulých dnech doložil v  článcích Smekám před Jakubem Jandou I.-III.

ale zejména zde:

Smekám před Jakubem Jandou a Kremlin Watch II.

kde jsem vše rozebral bod po bodu

A totéž provedl s tou „analýzou“ i Petr Pražák zde:

Televizní stížnost – PP odpovídá Kremlin Watch

Pokud ano, nemám slov!!! Z jakého titulu? Má snad Janda spol. kteří jsou součástí stížnosti a problému, status znalce? Nebo jsou nějakým přidruženým orgánem Rady ČT? Rád bych to věděl a  znal přesně – jaký je vztah mezi Radou ČT a  spolkem, s názvem Evropské hodnoty obecně a  v případě stížnosti PP  na zpravodajství ČT o Ukrajině speciálně! A  totéž by mne zajímalo ohledně vazby Rada České televize vers. Jakub Janda/Roman Máca!

Shrnu to

1 – rada stížnost zamítla

2 – o zamítnutí spoluhlasoval a  za Radu do medií mluvil zjevně předem podjatý člen Rady, který ještě než stížnost vůbec mohl dostat , nazval jejího autora prokremelským pohůnkem, vlastní stížnost za lež a Kágébácký elaborát

3 – zdá se, že Rada měla rozhodovat na základě fantaskních a informačně zcela bezcenných podkladů od lidí, kteří byli v čase, který pojednávala stížnost evidentně zváni do zpravodajských relací k Ukrajině zváni jako experti a  podíleli se na tom, že zpravodajství ČT o Ukrajině vypadalo jak vypadalo!!!! A kteří, ve svých výrocích naznačují, že jsou, resp minimálně v tomto konkrétním případě byli Radou bráni jako experti!

No nezbývá než počkat, až přijde oficiální stanovisko rady a  následně řešit, co s  tím. Protože celá věc je po projednání Radou ČT ještě horší než před tím!

Přijde mi, že demokracie a právní stát vypadají jinak! Hodně jinak!