Jak málo stačí k tomu, aby byl někdo označen za proruského trolla…..

– vlk –
29.7.2016 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com


Včera o sobě opět dal vědět obskurní spolek s názvem Evropské hodnoty….

Jejich, ehm – „analytická“ sekce, s  úderným jménem Kremlin Watch, vypracovala seznam prokremelských propagandistických webů.

Důvod proč k vydání téhle tiskoviny došlo je definován takto:


Přiznávám, že žasnu nad tou definicí – cituji:

… zejména obyvatelé České republiky, kteří jsou aktivní na sociálních sítích, ale i  ostatní jsou denně vystavováni různé míře pro-kremelského vlivu v  podobě rozsáhlé nabídky tzv. alternativních zdrojů informací, které poskytují zaujaté zpravodajství a  mnohdy naprosto opouštějí základy seriozní novinářské praxe…

Má ty svatá prostoto!!!! Oni ten blaf vydali proto, že obyvatelé, aktivní na sociálních sítích, jsou tam vystavováni prokremelskému vlivu?! Jinak jim tamtéž zřejmě nehrozí vůbec nic, respektive nic, co by se vyrovnalo nebezpečí kremelské indoktrinace!!!! Žádná kyberšikana, žádné kyberpodvody, žádný kyberrasismus, žádná kybernenávist, žádné kyberpolitické lhaní, žádný kyberterorismus, žádný kyber… žádná kyber… , žádné kyber….., žádní kyber…… Prostě jen kremelská propaganda.

Navíc – obyvatel České republiky, který je aktivní na sociálních sítích je, podle Jandy a  jakési Víchové, totální blbec, který není schopen myslet vlastní hlavou a  sám vyhodnocovat fakta! A  proto ho Janda musí chránit!!!! Uznejte, že něco takového nelze vymyslet ani jako Nevtip pro Kosu. To prostě musí přinést reálný život, Jakub Janda a Evropské hodnoty!!!!

Někdo může namítnout, že vlk se zase, podle pravidla o potrefené huse, ozval, protože ho nejspíš Janda zařadil do toho seznamu také… Omyl vážení, omyl. Přiznávám, že když jsem ten blaf otvíral, tak jsem s  tím napevno počítal. Ale kupodivu jsem tam Kosu nenašel. A  tudíž ani sebe. Takže nepíši ve vlastní věci. Jak se můžete přesvědčit v originálním textu téhle poslední Jandoviny

Abych byl upřímný, nijak se necítím poškozen tím, že se na mne nedostalo. Na tom seznamu jsou určitě tituly, vedle kterých by bylo Kose určitě ctí pobývat vedle nich, ale je tam i  dost takových, o kterých si myslím, že bych nikdy nechtěl, aby s nimi Kosa byla jakkoli spojována a  kterým mám k nim zjevnou averzi. Nebudu jmenovat ani ty první ani ty druhé, nevidím k  tomu důvod. A hlavně – nejsem Jakub Janda ani nikdo z  jeho partičky, abych kádroval. Jednak je mi to cizí, vedle toho jsem si kdysi, když Janda a spol.  ještě ani nedělali do plínek, s kádrováky všeho druhu dost užil a  hlavně a na rozdíl od těchhle samozvaných řiditelů zeměkoule vím, že se velmi snadno mohu, ve svém globálním odsudku mýlit.

Ale zpět k té slátanině. Zdá se, že spolek s názvem Evropské hodnoty by neměl váhat a měl by provést hromadnou návštěvu specializovaného lékaře. Dle mého naprosto laického názoru totiž trpí totální schizofrenií.

Na jedné straně vydal ten poslední spisek, zopakuji ještě jednou, aby chránil

… zejména obyvatelé České republiky, kteří jsou aktivní na sociálních sítích, ale i  ostatní jsou denně vystavováni různé míře pro-kremelského vlivu v  podobě rozsáhlé nabídky tzv. alternativních zdrojů informací, které poskytují zaujaté zpravodajství a  mnohdy naprosto opouštějí základy seriozní novinářské praxe…

Na druhé straně, v  samém závěru onoho blafu naleznete toto:

Takže onen, před ruskou propagandou BEZMOCNÝ, občan je základním prvkem politické kultury podle Jandy a  spol?! Ten člověk je opravdu teflonový!

Tohle spojit do jednoho materiálu může opravdu jen někdo jako Janda!

Přiznávám ovšem, že jsem se při čtení té Jandoviny ovšem nenudil. Jednak pro mne jsou zajímavé informace, kdo stojí za některými, pro mne z nějakého důvodu interesantními weby, za kterýžto přehled, bez jakékoli ironie – děkuji a  jednak jsem se občas docela dobře bavil. Například nad tím, jak málo stačí k tomu, aby se něco stalo prokremelským propagandistickým kanálem. Například to, že provozujete tzv. internetový rozcestník. Nemusíte nic, psát, dokonce ani nic přepisovat nebo přejímat, ale stačí, když provozujete stránku, kde návštěvníkům, kromě jiných sdělíte informaci o tom, že existují politické weby Jandovi nevyhovující!!! A  dát k tomu pár titulků z oněch webů. Protože o jejich existenci jsem neměl dosud nejmenší potuchy, rozšířil jsem si díky Jandovi obzory. Takže dnes vím, že existují. A  že mne, jako aktivního občana, co hledá zpravodajství na internetu může ohrozit například i tenhle rozcestník:

Ctusi.info

jehož včerejší titulní stránku si vám dovolím představit screen shotem

A proč je prosím tento server podle Jandy nebezpečný? Tak to je v oné Jandovině popsáno takto:

Takže vážení – proto si dovoluje nejen upozorňovat na články v  seriozních, sloupu české demokracie a strážci liberálních hodnot – oligarchovi Babišovi patřících iDnes a  Lidovkách, ale protože dává linky i na Parlamentní listy nebo První zprávy!!! Které patří jinému českému oligarchovi – takto Ivo Valentovi….

Netušil jsem, že někdo jako Andrej Babiš je pro Evropské hodnoty garantem demokracie, svobodné, bezpečné a prosperující České republiky a  hrdina bránící liberální demokracii… Omlouvám se čtenářům Kosy za svou duševní nedostatečnost, jakož i  totální deficit fantazie!

Nicméně co mne dostalo úplně nejvíce jsou dvě věci:

1- ten blaf u  každého jmenovaného titulu obsahuje seznam jeho údajných prohřešků proti pravdě. Takže například server

Rukojmí

sem byl zařazen proto, že:

Charakteristika obsahu:

Publikuje zejména komentáře s proruským obsahem a výraznou kritikou české domácí politiky. Kromě originálního obsahu často přebírají články z Prvních zpráv nebo z inStory.cz. Článek ale může na web vložit prakticky každý. Web ve velké míře píše i o apolitických tématech, součástí webu jsou také rubriky „Kultura“ a „Fejetony“. Ve velké míře propaguje proruský pohled na události v Sýrii a na Ukrajině.

Tohle je naprosto super! Jen nemám zcela jasno v  tom, co přesně pokládá Janda nejspíš za naplnění skutkové podstaty trestného činu velezrady.

Jestli mu přijde vysoce nebezpečné, že článek – týýýý joooo, sem může vložit kdokoli (to být Jandou bych opravdu, ale opravdu zakázal !!!!) Nebo to, že si dovolí psát o Sýrii a Ukrajině. Zřejmě jinak než Janda.

Ale koruna je všemu nasazena tímhle:

Mezi články z poslední doby patří například „Propaganda intošů a TOP 09 nezná hranic!“ nebo „Proč je z prezidenta Miloše Zemana pro některé české školy fackovací panák; kdo ze školáků ho však odmítne dehonestovat, je veřejně ponižován…

Takže odpornou prokremelskou propagandou, ohrožující samou podstatu české demokracie, je článek, který nesouhlasí s  financováním České televize prostřednictvím koncesionářských poplatků, v případě prvém a  v  tom druhém zase je podrývána, zjevně nepravdivým (nepletu se Jando?) článkem, který přináší informaci o  tom, že jakási přičinlivá aktivistka neziskovky měla školní děti k tomu, aby si uplácali koule z  bahna a následně se jimi trefovali do terče, kterým byla fotografie prezidenta republiky a  když se jeden z  žáků ohradil, byl – navíc opakovaně třídou šikanován.

K prvnímu velezrádnému artiklu dodávám jen tolik, že ačkoli jsem rozhodným zastáncem financování veřejnoprávní televize i rozhlasu přes současným systém, necítím se nijak zásadně ohrožen nositeli jiného názoru. A  nikdy bych si je netroufl označit za prokremelské trolly. Ale kdykoli jsem naopak připraven se s nimi pustit do tvrdé diskuse. Ale může být, že už myšlenka na diskusi s nositelem opačného názoru je pro Jandu a  spol. velezradou.

K tomu druhému článku, který podle spolku Evropské hodnoty, potvrzuje podvratnou činnost Rukojmí jen tolik, že jsem svůj názor definoval v tomto článku Kosy

Bij a bij Zemana do hlavy!

A trvám na každém písmenu, které tam stojí. Může ovšem být, že pro Jandu je pravým demokratem ten, kdo vede své dítě k házení bahínka na prezidentův portrét a šikaně jinak názorově nastaveného spolužáka.

Sděluji, že opravdu nemám Zemana rád a nikdy to nebude můj prezident, ale vocaď pocaď! A kremelská propaganda je pro mne mýdlovou bublinou ve srovnání s nenávistnou indoktrinací školních dětí na prvním stupni základní školy! Když to zjednoduším – zvedá se mi nad tou Jandovinou žaludek.

Ten jeho výčet konkrétních prohřešků jednotlivých webů… to je fakt dílo! Viz to, co jim vadí třeba na Rukojmí! Zejména tehdy, když si vzpomenu, jak ten samý spolek „zanalyzoval“ 500ti stránkovou stížnost Petra Pražáka na zpravodajství ČT o Ukrajině, kde byly konkrétně doloženy zásadní přešlapy proti realitě, kterých se ČT po dobu více než jednoho roku dopustila! Kdy jejich, už neslavně známý, Kremlin Watch se snažil dokázat tendenčnost a nepravdivost této stížnosti. Z  500ti set stránek si vybral 9, slovy DEVĚT, případů, kdy prý Petr Pražák informoval nepravdivě. S kterýmžto blábolem jsem naložil s  článcích

Smekám před Jakubem Jandou a Kremlin Watch I. až III.

Ty lidi fakt si nevidí do úst a nemají trošku studu…..

Asi už by to mohlo stačit, ale nemohu si odpustit nezmínit, co ten blábol píše o, podle něj, nejnebezpečnějším proruském propagandistickém kanálu

PARLAMENTNÍCH LISTECH

Tak tohle je totální dada!!! Respektive naprosto dokonalá ukázka toho, jak si Janda a  spol. představují správnou žurnalistiku!!! Kdykoli zazní nepohodlný názor, má být nejméně korigován, rozporován, či zpochybňován nebo ještě lépe – má na něj být upravena rozumná míra editorství, aby bylo zabráněno tomu, že by autor mohl sdělovat čtenářům prakticky cokoli!!!! To podivné slovní spojení rozumná míra editorství v  jednoduché češtině neznamená nic jiného než CENZURU! To je to oč tu běží a nic jiného!

Nechovám naprosto žádnou sympatii k Ivo Valentovi, vlastníku Parlamentních listů. Na druhé straně – neumím si naši mediální scénu bez Parlamentních listů, v  jejich dnešní podobě PŘEDSTAVIT! Je to jedinečný projekt a jsem za něj jeho majitelům velmi vděčen. Právě pro onu velkou názorovou různost a  to, že se redakce do textů a rozhovorů nesnaží nijak zasahovat. Poskytuje čtenáři neocenitelnou službu, která je, bohužel, těžce deficitní u veřejnoprávní televize, která má naopak přesně tohle v náplni práce! Soudný a analyticky uvažující čtenář si rád závěr zformuluje sám. Nepotřebuje k tomu ani trochu žádnou Jandovu rozumnou míru editorství!

Že jde PL také o bulvár? A  bombastické titulky? Ano, to je pravda. A  kdo tohle nepraktikuje? Včetně veřejnoprávních? A  že Parlamentní listy dostaly anticenu Křišťálové lupy za porušování principů seriózní žurnalistiky u tzv. alternativních online médií? Rád věřím, že PL  jsou mnohým skutečně trnem v  oku! Jak tištěnému tak elektronickému mainstreamu. Jeho redakce velmi důkladně projíždí mnoho zpravodajských webů a  tam loví ty nejlepší a nejšťavňatější kousky, aby je hned, ve zkrácené verzi, kde ovšem jsou všechny zásadní informace, pověsila na Parlamentní listy! Samozřejmě, že se postižení čertí, co se do nich vejde. Přicházejí tak o čtenáře a  návštěvníky svých webů. Kteří se spokojí s  zkrácenou verzí od PL  a na původní zdroj nejdou. A  tudíž přichází původní vydavatel o příjmy z reklamy! A  to se neodpouští, nepromíjí!

Vlk je naopak spokojen. Tomu to šetří, při rešerších a výběru vhodných témat, obrovské množství času. Tolik, že v klidu žije s  tím, že PL, když si sem tam, vyzobnou nějaké informace z Kosy, důsledně dbají na to, aby se o původu převzaté informace zásadně ani slovem nezmínily. Na rozdíl od případů, kdy přebírají cokoli od mainstreamu. Ale jak říkám, když zvážím přínosy-mínusy PL, je ta bilance pro mne vysoce pozitivní! Ale chápu, že Janda a spol. by PL  nejradši vypálili do základů a  ty ještě polili střídavě kyselinou sírovou a nějakým silným louhem.

Někteří z  vás jsou asi názoru, že už bych mohl skončit. Mohl. Ale to bych vás ochudil o něco extra.

Pokud jste ten blábol Kremlin Watch četli opravdu pozorně, pak jste určitě zaregistrovali, že jako spoluautorka je, vedle Jandy, uvedena i jakási Veronika Víchová….

Že vám to jméno nic neříká? No Kosa už se téhle dámičce věnovala. V tomto článku:

Evropská bojová jednotka proti kremelské propagandě v akci,

kde jsem komentoval naprosto tristní výstupy práce StratCom East což je Bruselem zformulovaná a financovaná proti kremelsky protipropagandistická jednotka. A  ona Veronika Víchová v  tom článku hraje hlavní roli…. Dovolím si z  toho 3/4 roku starého článku citovat:

…. Protože jestliže ta propagandistická informace o Putinovi a jeho volení Američany je blamáží na úrovni K2, tak tohle je opravdový Everest! Naprosté tuposti té snaživé dívčiny jménem Veronika Víchová z think thanku Evropské hodnoty a/nebo East StratComu! a těch co mají v bruselské jednotce na starosti verifikaci vydávaných „informací“.

Pokud si totiž jí EastStratComu ve zprávě oficiálně uvedený link rozbalíte, opravdu na vás vyjukne článek s nadpisem

CIA a Saúdové dají „vybraným“ syrským militantům zbraně vhodné k sestřelování komerčních linkových letadel

Sympatie AC 24 jsou jednoznačné.

Nicméně když, už jeden někoho někam oznamuje, měl by pracovat důkladně a pečlivě. A  samozřejmě, že by měl mít alespoň minimální schopnost logicky myslet. Nehodlám spekulovat nad tím, co z výše uvedeného oznamovacího minima zmíněná iniciativní slečna/paní Veronika Víchová, jednající evidentně podle hesla všech podobně snaživých – udávat se nemá, ale hlásit se musí ! – postrádá. Nejspíš všechno.

Ještě bych pochopil, že na konci článku přehlédne link na zdroj odkud AC 24 svou informaci převzal – tedy na  americký server Zero Hedge com Konkrétně na tento jeho článek:

http://www.zerohedge.com/news/2015-11-05/cia-saudis-give-select-syrian-militants-weapons-capable-downing-commercial-airliners

Ale že přehlédne v českém textu a to dokonce speciálně zvýrazněnou citaci z Wall Street Journal s uvedením tohoto zdroje??? Kde jsou tyto klíčové věty – na které se evidentně odvolává i Zero Hedge, tak to je opravdu trapná groteska, hodná Haškova strážmistra v Putimi! Budu citovat:

Navíc ke zbraním, s jejichž dodávkami US souhlasily, obnovili saúdští a turečtí činitelé se svými americkými protějšky rozhovory o možnosti omezených dodávek z ramene odpalovaných přenosných protileteckých systémů čili Manpadů pro vybrané rebely. Tyto zbraně by mohly pomoci útočit na režimní letadla, zvláště ta, co mohou za vrhání barelových bomb, a mohly by rovněž pomoci udržet v odstupu i ruské letectvo.

Pan Obama dlouho takovéto návrhy zavrhoval s odkazem na riziko pro civilní letectví a obavy, že by mohly skončit v rukou teroristů. US spojenci, aby toto nebezpečí snížili, je navrhli dovybavit tzv. likvidačními spínači a specializovaným software, který operátorovi zabrání, aby tuto zbraň použil mimo vymezenou oblast, řekli činitelé z regionu obeznámení s touto možností.

US zpravodajské agentury mají ale starost, že do Sýrie se už mohlo propašovat pár starších Manpadů zásobovacími kanály, které CIA nekontroluje.

Takže Obama měl a má strach dodávat protiletecké systémy protiassadovským povstalcům, protože by to mohlo znamenat riziko pro civilní letadla!!! A CIA říká, že sice umí pro tyhle účely střely deaktivovat, ale že nemůže zaručit, že tam pochybnými kanály od jinud /a odkud asi jinud než od Saudů???/ přijdou tytéž zbraně, ovšem bez té deaktivace… To všechno konstatuje nikoli Rossia Today nebo Sputnik, ale WSJ!!! Takže totální a dokonalá blamáž!

Nezbývá mi, než spekulovat, zda:

1 – duševní schopnosti slečny/paní Víchové jsou natolik determinovány, že navíc nestačí a  totéž platí pro editory konečných výstupů bruselské antikremelské spešl forsis

2 – či determinaci schopností podléhá jen bruselská centrála East Strat Comu, která nalétla rafinované provokaci kremelské propagandistické jednotky v Praze jménem Evropské hodnoty, která se až dosud velmi obratně maskovala jako tvrdý protiklemelský spolek……

Tak to je Veronika Víchová! Bdělá a  ostražitá. Vždycky a všude! Takovíhle si dělají nárok na to klasifikovat, kdo dělá propagandu a kdo nikoli!

Tihle prý bání svobodu a  demokracii…. To jsme to dopracovali!